Νύχτες... κορωνοϊού στην Τρίπολη: Δυο - δυο για βραδινή βόλτα (pics,vid)

Νύχτες... κορωνοϊού στην Τρίπολη: Δυο - δυο για βραδινή βόλτα (pics,vid)

Μάρτιος 19, 2020 - 10:24
3 σχόλια

Η πόλη μας, όπως και όλη η χώρα, έχει τεθεί σε ένα ιδιότυπο καθεστώς «καραντίνας», με στόχο την επιβράδυνση της διάδοσης του κορωνοϊού, εδώ και πέντε ημέρες.

Ακόμα και αν δεν συμφωνείτε με τα μέτρα, ή αν θεωρείτε ότι είναι υπερβολικά, οι εικόνες από τη Λομβαρδία χθες με τη μεταφορά συνοδεία στρατιωτικών οχημάτων εκατοντάδων νεκρών από την πανδημία σε κρεματόρια για καύση δεν μπορεί παρά να συγκλονίσει. Διότι τα μέτρα που έλαβε η ελληνική κυβέρνηση -ευτυχώς νωρίς- μας επιτρέπουν να είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι ότι, πρώτον, οι απώλειες ζωών στη χώρα μας θα είναι όσο το δυνατόν πιο μικρές και, δεύτερον, ότι το σύστημα Υγείας στην Ελλάδα θα κρατήσει.

Οι Τριπολίτες έχουν συμμορφωθεί στα μέτρα σε πολύ μεγάλο βαθμό. Χθες είδα από το μπαλκόνι ένα νεαρό ζευγάρι που πήγαινε για τρέξιμο μέσα στην πόλη, αφού αφενός η Τρίπολη είναι άδεια και αφετέρου οι δημόσιοι χώροι άθλησης είναι κλειστοί. Ορθώς η κυβέρνηση απαγόρευσε τις συναθροίσεις άνω των δέκα ατόμων σε υπαίθριους χώρους, ορθώς αποθαρρύνει τις συγκεντρώσεις σε σπίτια. Ορθώς καλύφθηκαν από τον Δήμο Τρίπολης οι μπασκέτες στα σχολικά και δημόσια γήπεδα.

Η οδηγία είναι να μείνουμε σπίτι όσο περισσότερο μπορούμε και να ερχόμαστε σε επαφή με όσο το δυνατόν λιγότερα άτομα γίνεται. Μόνον έτσι μπορούμε αποτελεσματικά να αντιμετωπίσουμε τον ιό.

Χθες βράδυ κάναμε μια βόλτα στο κέντρο της Τρίπολης. Δυο - δυο οι Τριπολίτες βγαίνουν για μια μικρή βόλτα στους άδειους δρόμους. Ελάχιστοι άνθρωποι είναι έξω τις νύχτες του κορωνοϊού στην Τρίπολη για να ξεμουδιάσουν, σε μια άδεια πόλη με κλειστά καταστήματα. Κάπου - κάπου, ένα μηχανάκι ντελίβερι σπάει τη σιωπή και την ησυχία.

Μετά το μισάωρο περπάτημα, γρήγορα πίσω στο σπίτι.

Θα περάσει κι αυτό...

Γαλανιάδη Εύα

Ειδήσεις: 
Video: 

ArcadiaPortal.gr Νύχτες κορωνοϊού στην Τρίπολη


3 Σχόλια

@ 60.000 Dead & 270.000 Hospitalized <@home!!>by October 2020 leave your dream in GREECE......... and to our friends in the Greater LONDON area <England> @ 290.000 Dead & 2.400.000. Hospitalized <@home!!> by November 2020 leave your dream in the English Garden........

Κι αυτό τώρα για να καταλάβω, εσείς το επικροτείτε που το αναφέρετε τόσο χαλαρά; Ούτε δύο-δύο δεν έπρεπε να κυκλοφορούν. Αν θέλουν αέρα ας βγουν στο μπαλκόνι τους ή στην αυλή του σπιτιού τους ή ας κάνουν το γύρο του τετραγώνου στη γειτονιά τους. Τόση ανευθυνότητα πια;

Έγιναν όλοι υπεύθυνοι ξαφνικά, οι ίδιοι που πήγαιναν κατουρημενο το παντελόνι για κοντιμα στον ραφτη.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.