Νύχτες κωμωδίας κάτω από το φως των αστεριών στο Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης

Νύχτες κωμωδίας κάτω από το φως των αστεριών στο Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης

Αύγουστος 12, 2019 - 19:03
0 σχόλια

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς οργανώνει κινηματογραφικό αφιέρωμα, με τίτλο «Νύχτες κωμωδίας κάτω από το φως των αστεριών», κάθε Δευτέρα έως και τις 19 Αυγούστου, στο Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης, στη Δημητσάνα.

Το αφιέρωμα περιλαμβάνει τέσσερις θρυλικές κωμωδίες από διαφορετικές δεκαετίες που έχουν αφήσει ανεξίτηλο το σημάδι τους στην κινηματογραφική ιστορία για το σατιρικό περιεχόμενο, τις ευρηματικές ατάκες, τα ξεκαρδιστικά ευτράπελα και το ανατρεπτικό χιούμορ τους.
Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Αναλυτικά το πρόγραμμα προβολών:

Δευτέρα 12 Αυγούστου, (ώρα 21:00)
Μπότες, Σπιρούνια και Καυτές Σέλες (Blazing Saddles)
Διάρκεια: 89’ | ΗΠΑ, 1973
Σκηνοθεσία: Μελ Μπρουκς
Με τους: Τζιν Γουάιλντερ, Μαντλέν Καν, Μελ Μπρουκς
Ένας σερίφης και ένας μέθυσος πιστολέρο βρίσκονται αντιμέτωποι με έναν διεφθαρμένο πολιτικό και τον υπεύθυνο μιας σιδηροδρομικής εταιρείας που θέλουν να εκδιώξουν τους κατοίκους μιας μικρής πόλης της Άγριας Δύσης από τη γη τους. Η παράδοξη αυτή μάχη οδηγεί σε σκηνές απείρου κάλλους…

 Δευτέρα 19 Αυγούστου, (ώρα 21:00)
Το Τέρας (Il Μostro)
Διάρκεια: 97’ | Ιταλία/Γαλλία, 1994
Σκηνοθεσία: Ρομπέρτο Μπενίνι
Με τους: Ρομπέρτο Μπενίνι, Νικολέτα Μπράσκι, Ζαν-Κλοντ Μπριαλί
Ένας κομπιναδόρος εργένης, ο Λορίς, πέφτει θύμα συγκυριών και η αστυνομία νομίζει πως είναι ο παρανοϊκός δολοφόνος που καταζητεί. Μια ντέντεκτιβ αναλαμβάνει να τον αποπλανήσει για να βγει από μέσα του το «τέρας». Τα πράγματα, ωστόσο, δεν εξελίσσονται σύμφωνα με το αρχικό σχέδιο…


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.