Ντόριν Γκόιαν στο Arcadia Portal: Χρειαζόμαστε τον κόσμο ακόμα περισσότερο

Ντόριν Γκόιαν στο Arcadia Portal: Χρειαζόμαστε τον κόσμο ακόμα περισσότερο

Μάρτιος 05, 2015 - 17:02
0 σχόλια

Γιατί να την πληρώσουμε όλες οι ομάδες για τη βία στα γήπεδα 

Ο «βράχος» της άμυνας του Αστέρα Τρίπολης, Ντορίν Γκόιαν μίλησε στην κάμερα του ArcadiaPorta.gr για το προσεχές παιχνίδι με τον Ατρόμητο αλλά και το πώς έζησε την Ευρωπαϊκή ΄''κιτρινομπλέ'' πορεία της ομάδας του. Επίσης ο διεθνής με την Εθνική Ρουμανίας άσσος αναφέρθηκε και στο «καυτό» θέμα των τελευταίων ημερών που δεν είναι άλλο από την βία στα γήπεδα και τα μέτρα που πάρθηκαν για να την καταπολεμήσουν.

Απολαύστε τα όσα δήλωσε ο Γκόιαν στην κάμερα του ArcadiaPortal.gr

 

Για το παιχνίδι με τον Ατρόμητο

«Πιστεύω θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι και για τις δύο πλευρές. Γιατί και εμείς αλλά και ο Ατρόμητος είμαστε δύο πολύ καλές ομάδες και θα «παλέψουμε» για την είσοδο στα πλέι οφ. Ελπίζω ότι θα παίξουμε πολύ καλά και στο τέλος θα είμαστε εμείς η ομάδα που θα πάρει την νίκη. Θα πρέπει να φανούμε πολύ δυνατοί γιατί μέχρι τώρα τα εντός έδρας παιχνίδια ήταν όλα δύσκολα και θα πρέπει να συνεχίσουμε στον ίδιο ρυθμό για να έρθουν τα θετικά αποτελέσματα».

 

Για το αν η έλλειψη των οπαδών από το συγκριμένο παιχνίδι  ανεβάζει και άλλο τον βαθμό δυσκολίας της αναμέτρησης

 «Θεωρώ πως είναι άσχημο το ποδόσφαιρο όταν δεν υπάρχουν οπαδοί στο γήπεδο. Δεν μου αρέσει καθόλου όταν αγωνίζομαι σε άδειο γήπεδο. Σε ένα γήπεδο οι φίλαθλοι είναι αυτοί που δίνουν χαρά και ζωντάνια. Είναι κακό και για την ομάδα να παίζει χωρίς τον κόσμο της. Παρόλα αυτά εμείς θα προσπαθήσουμε να μείνουμε συγκεντρωμένοι και έχουμε προπονηθεί και  προετοιμαστεί πολύ καλά για το συγκεκριμένο παιχνίδι. Ελπίζω αυτό να το βγάλουμε και στο γήπεδο και στο τέλος να κερδίσουμε».

 

Για την ανανέωση του συμβολαίου του, τι τον ώθησε στο να το κάνει και αν σκέφτεται να ολοκληρώσει την καριέρα του στον Αστέρα

«Αισθάνομαι πολύ ωραία που βρίσκομαι στον Αστέρα. Τόσο εγώ όσο και η οικογένεια μου έχουμε συνηθίσει την ζωή στην Τρίπολη που είναι κατάλληλη για την οικογένεια μου γιατί είναι μια μικρή και ήσυχη πόλη. Ο πρόεδρος της ομάδας μου πρότεινε να ανανεώσουμε το συμβόλαιο για άλλον έναν χρόνο και έτσι ολοκληρώθηκε η ανανέωση. Όσον αφορά το κλείσιμο της καριέρας μου, ειλικρινά σας μιλάω δεν γνωρίζω ακόμα. Είμαι 34 χρονών και δεν πλέον δεν κάνω μακροχρόνια σχέδια γιατί προσπαθώ κάθε χρόνο  να διαπιστώνω και τις αντοχές του σώματος μου».

 

 

Για το πώς έζησε την πορεία του Αστέρα στο Γιουρόπα Λίγκ

«Για να είμαι ειλικρινής είχα αρκετό καιρό να παίξω σε Ευρωπαϊκή διοργάνωση και είναι πολύ όμορφα παιχνίδια. Είναι πολύ ωραίο να αντιμετωπίζεις μεγάλες ομάδες που έχουν πολλούς οπαδούς και είναι απόλαυση για κάθε ποδοσφαιριστή να παίζει σε ένα κατάμεστο γήπεδο. Τα Ευρωπαϊκά παιχνίδια είναι πολύ υψηλού επιπέδου. Νιώθω περήφανος που κατάφερα να παίξω σε τέτοια διοργάνωση με τον Αστέρα που για πρώτη φορά πήγε τόσο ψηλά και εγώ ήμουν μέλλος σε αυτήν την ομάδα. Θα προσπαθήσουμε να το επαναλάβουμε και να πάμε ακόμα πιο ψηλά».

 

Για το αν οι Ευρωπαϊκές υποχρεώσεις είναι ο λόγος που ο Αστέρα έκανε «κοιλιά» στο πρωτάθλημα

«Θεωρώ πως σίγουρα έπαιξε και αυτό το ρόλο του. Ξεκινήσαμε πολύ νωρίς τις αγωνιστικές μας υποχρεώσεις  και παίξαμε πάρα πολλά παιχνίδια και πολλοί ποδοσφαιριστές μας ίσως να μην ήταν συνηθισμένοι σε αυτόν τον ρυθμό. Αυτό όμως δεν αποτελεί δικαιολογία. Όλες οι ομάδες έχουν και καλές αλλά και κακές περιόδους μέσα στην χρονιά. Περάσαμε ένα δύσκολο διάστημα, όμως συνεχίσαμε να προπονούμαστε και να προετοιμαζόμαστε όσο το δυνατόν καλύτερα μπορούμε ώστε να γίνουμε ξανά η ομάδα που ήμασταν και στην αρχή της σεζόν».

 

Για το αν ο πρωταρχικός στόχος του Αστέρα είναι απλά η είσοδος στα πλέι οφ ή στο να πάρουν μια καλύτερη θέση από την περσινή

«Πρωταρχικός μας στόχος είναι η είσοδος στην 5αδα. Μετά και εμείς αλλά και οι υπόλοιπες ομάδες θα προσπαθήσουμε για την καλύτερη θέση των πλέι οφ. Επειδή κανείς δεν μπορεί να ξέρει σε τι κατάσταση θα είναι η ομάδα εκείνη την περίοδο δεν μπορώ να προβλέψω κάτι από τώρα».

 

Για την βία στα Ελληνικά γήπεδα

«Έχουμε το ίδιο πρόβλημα και στην Ρουμανία όταν γίνεται το ντέρμπι ανάμεσα στην Στάουα και την Ντιναμό Βουκουρεστίου. Καταρχάς είναι γενικά  πολύ άσχημο για το ποδόσφαιρο. Είναι άσχημο για τον κόσμο που είναι στο γήπεδο αλλά για αυτούς που παρακολουθούν τον αγώνα από την τηλεόραση να βλέπουν  τον κόσμο να τσακώνεται. Εμάς μας αρέσει να παίζουμε σε ένα γεμάτο από φιλάθλους γήπεδο και θα πρέπει από την μεριά μας να προσπαθήσουμε να πείσουμε τον κόσμο να έρθει στο γήπεδο με την οικογένεια του και να περάσουν ευχάριστα. Σίγουρα βλέποντας κάποιος τέτοιου είδους επεισόδια στην τηλεόραση οι γονείς δεν θέλουν να φέρνουν τα παιδιά τους στο γήπεδο γιατί φοβούνται και είναι απολύτως λογικό. Εγώ προσωπικά διαφωνώ απόλυτα με τέτοιου είδους συμπεριφορές και αυτό που μπορώ να κάνω από την μεριά μου είναι να γίνω άλλος ένας ποδοσφαιριστής που θα παρακαλέσει τον κόσμο να έχει μια πιο ήρεμη συμπεριφορά στο γήπεδο».

 

Για το πώς νιώθει ένας ποδοσφαιριστής όταν ζει τέτοιες καταστάσεις και μάλιστα όταν ξέρει ότι είναι και η οικογένεια του στις κερκίδες

«Οι πρώτοι που ανησυχούν όταν βλέπουν τέτοια επεισόδια είμαστε εμείς , πόσο μάλλον όταν βρίσκεται και η οικογένεια μας στις κερκίδες. Χάνουμε την συγκέντρωση μας και αρχίζουμε να σκεφτόμαστε τι μπορεί να έχει συμβεί , όταν βλέπουμε ανθρώπους να τσακώνονται και πολλές φορές ακόμα και να σκοτώνονται. Θα πρέπει να παραδειγματιστούμε από χώρες όπως είναι η Αγγλία, η Γερμανία αλλά και άλλες. Έχω παίξει ποδόσφαιρο στην Σκωτία και μέσα στο γήπεδο ήταν πάνω από 50.000 φίλαθλοι διαφόρων ηλικιών και επικρατούσε απόλυτη τάξη  και ηρεμία  και έτσι όλος ο κόσμος μπορούσε να παρακολουθήσει ένα παιχνίδι με ασφάλεια».

 

Για το αν θεωρεί πως είναι λύση το παίζουν οι ομάδες σε άδεια γήπεδα

«Προσωπικά δεν μπορώ να καταλάβω τον λόγο που όλες οι ομάδες της Σούπερ Λίγκ θα πρέπει να υποστούν τις συνέπειες από τα επεισόδια που δημιούργησαν ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός. Θεωρώ πως η ομάδα η οποία διοργανώνει τον αγώνα θα πρέπει να έχει και την απόλυτη ευθύνη. Όταν συμβαίνουν τέτοια επεισόδια θα πρέπει να τιμωρούνται από την ομοσπονδία οι ομάδες που εμπλέκονται. Κατά την γνώμη μου είναι παράλογο όλες οι ομάδες του πρωταθλήματος να υποστούν τέτοιες κυρώσεις».

 

Για το μήνυμα του προς τον κόσμο του Αστέρα

«Θα ήθελα να πω στον κόσμο του Αστέρα να έρχεται στο γήπεδο, ειδικά όταν παίζουμε εντός έδρας που τους χρειαζόμαστε ακόμα περισσότερο. Θέλουμε την υποστήριξη τους ακόμα και όταν τα πράγματα δεν πάνε καλά για την ομάδα.

Video: 

Arcadia Portal.gr Ο Ντορίν Γκόιαν μιλά για όλα στο Arcadia Portal


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.