Ντιν Καρνάζης: Ο Αρκάς μαραθωνοδρόμος μιλά για το μαραθώνιο που θα ξεκινήσει από τη Σιλίμνα

Ντιν Καρνάζης: Ο Αρκάς μαραθωνοδρόμος μιλά για το μαραθώνιο που θα ξεκινήσει από τη Σιλίμνα

Σεπτέμβριος 25, 2013 - 12:28
1 σχόλια

Ελληνικής καταγωγής και μάλιστα απ’ το γειτονικό χωριό της Σιλίμνας, παιδί Ελλήνων μεταναστών ο Ντιν Καρνάζης σε συνέντευξη που παραχωρεί στο Sport24.gr, μιλά για τα απίστευτα κατορθώματά του, τονίζοντας ότι στο εξής έχει κατά νου, να τρέξει σε 204 μαραθωνίους σ’ όλες τις χώρες της γης.
Πρόκειται για έναν άνθρωπο με σκοπό ζωής, θέληση, χάρισμα και ταλέντο, ο οποίος κατόρθωσε και έτρεξε σ’ όλες τις πολιτείες των ΗΠΑ και το Νότιο πόλο μέσα σε 50 μέρες.

Ανθεκτικός σε θερμοκρασίες και χιλιόμετρα που ανθρώπινος νους δε διανοείται ο “Ultra-Marathon Man”, μετρά στα κατορθώματά του560 σερί χλμ., τα οποία έτρεξε χωρίς να κοιμηθεί για 3 μερόνυχτα, 215 χλμ., που διήνυσε στην «κοιλάδα του θανάτου», υπό θερμοκρασία 45C. Είναι ο πρώτος απ’ τους «εκλεκτούς», που τόλμησε και κατόρθωσε να τρέξει απόσταση μαραθωνίου 42 χλμ, στο Νότιο Πόλο, υπό θερμοκρασία -40C!

Ως ρητό ζωής ακολουθεί το αρχαιοελληνικό « Ο τολμών νικά» και μέσα απ’ τη συνέντευξή του μιλά για το πώς στα τριακοστά γενέθλιά του, ευρισκόμενος με φίλους σ’ ένα μπαρ και ήδη παντρεμένος, πτυχιούχος και εργαζόμενος σε πολυεθνική, αποφασίζει από εκείνη τη μέρα να βιώσει στιγμές «απείρου κάλλους».

Μέσα από θυσίες και αφοσίωση γι ‘ αυτό που τόσο αγαπά, να τρέχει, αποφασίζει κυριολεκτικά ν’ αφήσει πίσω την εύκολη και βολεμένη ζωή και να συνεχίσει ασυμβίβαστα το δρόμο της ελευθερίας και της χαράς, όπως ο ίδιος δηλώνει μέσα απ’ τη συνέντευξή του στο sport24.gr.

Ο Ντιν Καρνάζης, άνθρωπος που το όνομά του συμπεριλήφθηκε στον κατάλογο του “Time”, ανάμεσα στους 100 ανθρώπους που ασκούν τη μεγαλύτερη επιρροή στον κόσμο, δίνει συμβουλές στους νέους Έλληνες ν’ ακολουθούν τα όνειρά τους, λέγοντας χαρακτηριστικά να αναρωτηθούν: «Πώς θέλω να ζήσω τη ζωή μου. Όταν έχουν την απάντηση τότε θα μπορούν να επιλέξουν ποιο δρόμο θα ακολουθήσουν».

Δηλώνει περήφανος για την ελληνική του καταγωγή αν και βρίσκεται μακριά απ’ την Ελλάδα, παρακολουθεί εναγωνίως τις εξελίξεις, μιας και τον ενδιαφέρει η πατρίδα των γονέων του(πατέρας από Σιλίμνα Αρκαδίας και μητέρα από Ικαρία), και ως παιδί Ελλήνων μεταναστών, ξέροντας τα προβλήματα από μικρός και αισιόδοξος ως είναι, πιστεύει ότι η Ελλάδα θα ξεπεράσει κάθε δυσκολία.

Η Μεσσηνία και η Αρκαδία, θα αποτελέσουν το προσεχές διάστημα το ενδιαφέρον του Ελληνοαμερικάνου μαραθωνοδρόμου, με τη φιλοξενία του πρώτου μαραθωνίου “Navarino Challenge”.

Ευαισθητοποιημένος σε θέματα παιδικής παχυσαρκίας, ο Ντιν Καρνάζης παρέχει οικονομική υποστήριξη σε οργανισμούς γι’ αυτόν το σκοπό.

Γι’ αυτόν το λόγο αλλά και για το «ευ αγωνίζεσθαι», ο Ντιν Καρνάζης θα πραγματοποιήσει μαραθώνιο σε τρεις διαφορετικές διαδρομές, σε διάστημα εντός τριών ημερών και με συμμετοχή του Ντιν Καρνάζη σε όλες.

Η διαδρομή ξεκινά απ’ τη Σιλίμνα Αρκαδίας, ενώ η Τρίτη διαδρομή καταλήγει στην Costa Νavarino στη Μεσσηνία.


Υπάρχει 1 Σχόλιο

Ευκαιρία να θυμηθούμε και τον κ. Κούρο, διάσημο υπερμαραθωνοδρόμο που δεν τον τιμήσαμε όπως του πρέπει ενώ στην μακρινή Αυστραλία όπου διαμένει θεωρείται ήρωας.