Νότια Κυνουρία: Προσπάθεια εξαπάτησης με κρατήσεις «μαϊμού» από τη Νιγηρία

Νότια Κυνουρία: Προσπάθεια εξαπάτησης με κρατήσεις «μαϊμού» από τη Νιγηρία

Μάρτιος 14, 2019 - 20:20
0 σχόλια

Καταγγελία για προσπάθεια εξαπάτησης με κρατήσεις "μαϊμού" μέσω ταξιδιωτικού γραφείου από τη Νιγηρία, δεχτήκαμε σήμερα το πρωί από τον Πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων και Ιδιοκτητών Ενοικιαζομένων Καταλυμάτων Νότιας Κυνουρίας κ. Ανέστη Βασιλειάδη.

Όπως μας ενημέρωσε ο κ. Βασιλειάδης, έλαβε χθες email από υποτιθέμενο γραφείο ταξιδίων της Νιγηρίας με το οποίο του ζητήθηκε να προχωρήσει σε κράτηση στο κατάλυμά του που βρίσκεται στην Σαμπατική για 15 ημέρες,  στέλνοντάς του και τα στοιχεία της κάρτας χρέωσης.

Ο ξενοδόχος αρχικά δέχτηκε, αφού τα στοιχεία της κάρτας ήταν πραγματικά, αλλά στη συνέχεια όταν ο "εντολέας" ζήτησε να του κατατεθεί το ποσό της προμήθειας μέσω wetransfer υποψιάστηκε ότι κάτι δεν πάει καλά και απευθύνθηκε στις αρχές και την τράπεζά του.

Η τράπεζα αφού επιβεβαίωσε την απάτη τον πληροφόρησε ότι οι απατεώνες χρησιμοποιούν κάρτες των οποίων τα στοιχεία έχουν υποκλαπεί από χάκερς, αποκομίζοντας μεγάλα ποσά μέσω της προμήθειας την οποία ζητούν από τους ανυποψίαστους ξενοδόχους, οι οποίοι στην συνέχεια καλούνται να επιστρέψουν και ολόκληρο το ποσό της κράτησης στους νόμιμους ιδιοκτήτες των καρτών.

Ο κ. Βασιλειάδης μέσω του Leonidion.gr εφιστά την προσοχή σε όλους τους συναδέλφους του, να μην δέχονται κρατήσεις και συναλλαγές μέσω email και ειδικά όσες απαιτούν απόδοση προμήθειας.

Από το leonidion.gr
 


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.