Νότια Κυνουρία: Πρόσληψη προσωπικού για αντιμετώπιση κατεπειγουσών αναγκών

Νότια Κυνουρία: Πρόσληψη προσωπικού για αντιμετώπιση κατεπειγουσών αναγκών

Νοέμβριος 07, 2019 - 16:19
0 σχόλια

Το Δημοτικό Συμβούλιο Νότιας Κυνουρίας αποδέχτηκε κατά πλειοψηφία την ύπαρξη κατεπειγουσών εποχιακών και πρόσκαιρων αναγκών του Τμήματος Περιβάλλοντος και Καθαριότητας Δήμου Νότιας Κυνουρίας, καθώς:

Α) η αιφνίδια παραίτηση των μονίμων υπαλλήλων του Δήμου μας, ειδικότητας: Οδηγός αυτοκινήτων ΔΕ, Εργάτης καθαριότητας ΥΕ, και η διατήρηση μίας ακόμα υπαλλήλου ΥΕ εργατών καθαριότητας σε άδεια ανατροφής τέκνου, συνιστούν έκτακτο γεγονός που εκφεύγει της συνηθισμένης ροής και της προγραμματισμένης δραστηριότητας της υπηρεσίας, μη δυνάμενο να προβλεφθεί.

Β) το Τμήμα Περιβάλλοντος και Καθαριότητας με το υπάρχων προσωπικό κατόπιν των ανωτέρω αποχωρήσεων και δεδομένης της αυξημένης προσέλευσης τουριστών λόγω αναρρίχησης αλλά και των εορτών Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς αδυνατεί να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις του και στα εκ του νόμου καθήκοντά του.

Γ) Διατηρουμένης της υφιστάμενης στελέχωσης οδηγούμαστε με ακρίβεια – ως υπηρεσία καθαριότητας αλλά και ως Δήμος - σε κατάσταση πλημμελούς και ελλειμματικής ανταπόκρισης στα καθήκοντα, τις υποχρεώσεις και την άσκηση των αρμοδιοτήτων μας, που θα επιφέρει δυσμενείς και μη αναστρέψιμες συνέπειες στη δημόσια υγεία και στην εύρυθμη λειτουργία των τοπικών κοινωνιών.

Εγκρίνει ότι για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αυτών αναγκών, όπως περιγράφονται ανωτέρω, απαιτείται η πρόσληψη προσωπικού με δίμηνες συμβάσεις, σύμφωνα με τη διαδικασία του άρθρου 206 του ΚΚΔΚΥ, για τις εξής ειδικότητες:

Α/Α

Ειδικότητα

Αριθμός Ατόμων

Χρονική διάρκεια

1

ΥΕ ΕΡΓΑΤΩΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ

2

2 μήνες

2

ΔΕ ΟΔΗΓΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

1

2 μήνες

Η δαπάνη των αποδοχών του ενός (1) οδηγού και των (2) εργατών θα βαρύνουν τους κάτωθι ΚΑ:
20-6041 με τίτλο «Τακτικές αποδοχές εκτάκτων υπαλλήλων (Υπηρεσίας Καθαριότητας & Ηλεκτροφωτισμού)» με το ποσό των 7.500,00€.
20-6054.001 με τίτλο «Εργοδοτική εισφορά ΙΚΑ εκτάκτων υπαλλήλων (Υπηρεσίας Καθαριότητας & Ηλεκτροφωτισμού)» με το ποσό των 2.000,00€.

Οι ανωτέρω πιστώσεις είναι εξασφαλισμένες στο σκέλος δαπανών του προϋπολογισμού έτους 2019.

Κατά της ανωτέρω αποφάσεως και υπέρ της πρότασής του όπως αυτή αναφέρθηκε στο  εισηγητικό μέρος της παρούσης ψήφισε ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Χείλαρης Νικόλαος (1 ψήφος).

 


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.