Νόστιμο πασχαλινό τσουρέκι από τα ζαχαροπλαστεία «Λάκης» στην Τρίπολη (photos&video)

Νόστιμο πασχαλινό τσουρέκι από τα ζαχαροπλαστεία «Λάκης» στην Τρίπολη (photos&video)

Απρίλιος 16, 2014 - 09:29
2 σχόλια

Δείτε όλη τη διαδικασία παρασκευής τσουρεκιού και… Πάρτε ιδέες

Επισκεφθήκαμε το εργαστήρι ζαχαροπλαστικής της οικογένειας Κατσαούνη, η οποία εδώ και χρόνια με την παράδοση και την ποιότητα τιμά τους πελάτες της στα γνωστά σε όλους ζαχαροπλαστεία της Τρίπολης «Λάκης».

Ο Φώτης Κατσαούνης ζαχαροπλάστης και γνώστης, χρησιμοποίησε την εμπειρία του αλλά και όλη την τέχνη του, δείχνοντας στην κάμερα του ArcadiaPortal, την πιο νόστιμη συνταγή τσουρεκιού.

Το τσουρέκι μάς λέει χρειάζεται μεράκι, δεν υπάρχουν μυστικά ή εξειδικευμένες συνταγές. Τα βασικά υλικά αυτού είναι τα αυγά, η ζάχαρη, το αλεύρι, η μαγιά και το γάλα, από κει και πέρα όποια νοικοκυρά επιθυμεί συμπληρώνει με διάφορα μυρωδικά. Το βούτυρο πρέπει να το ρίχνουμε ζεστό στα υπόλοιπα υλικά, ενώ ένα βασικό μυστικό είναι το σωστό γίνωμα.

Το «πολίτικο» τσουρέκι, γνωστό σε όλους, ήταν αυτό που έθεσε τα θεμέλια για να φτάσει το τσουρέκι στη σημερινή του μορφή. Οι Τριπολιτσιώτες προτιμούν το παραδοσιακό τσουρέκι, ωστόσο ο «Λάκης» σεβόμενος όλα τα γούστα παρασκευάζει νόστιμα τσουρέκια με «παραλλαγές» είτε με διάφορες γεύσεις σοκολάτες και ξηρούς καρπούς είτε ακόμα και με πολλά σχέδια, τα οποία ανταποκρίνονται και στις πιο ισχυρές απαιτήσεις του καταναλωτικού κοινού.

Μετά το ανακάτεμα των υλικών μας, σειρά είχε το μίξερ, σίγουρα το τσουρέκι θέλει αργές και απαλές κινήσεις για να μη χάνει η ζύμη τη «φρεσκάδα» της και να βγει απ’ τον φούρνο αφράτο. Το σύρμα της νοικοκυράς απαγορεύεται να χρησιμοποιηθεί σε κάθε περίπτωση για το ανακάτεμα της ζύμης.

Το πλάσιμο, μας λέει ο Φώτης είναι η πιο απλή διαδικασία και η πιο ευχάριστη, ενώ για την ώρα ψησίματος χρειάστηκε μίση ώρα στους 160 βαθμούς, στο φούρνο της νοικοκυράς δεν υπάρχουν  πάντα στάνταρ κινείται ανάλογα με το χρώμα που παίρνει το τσουρέκι καθώς ψήνεται, ενώ σίγουρα πρέπει να το ψήσει σε δυνατότερη φωτιά. Να διευκρινίσουμε σε αυτό το σημείο ότι η ποσότητα υλικών ανταποκρίνεται σε μεγάλες, επαγγελματικές δόσεις, ωστόσο τα υλικά και η συνταγή παραμένουν τα ίδια.

Ο Φώτης Κατσαούνης επέλεξε αυτό το επάγγελμα, συνεχίζοντας μία παράδοση ποιότητας και σεβασμού, ενώ έκλεισε με τις πιο θερμές ευχές του για ένα όμορφο, ζεστό και ευτυχισμένο Πάσχα σε όλους.
 

Ειδήσεις: 
Video: 

youtube://v/OCgpcTBduxk


2 Σχόλια

Αριστη ποιότητα!!!!!! Ευγένεια!!!!!!!!!