Νομικά... τερτίπια στην Τρίπολη

Νομικά... τερτίπια στην Τρίπολη

Ιανουάριος 23, 2020 - 11:11
7 σχόλια

Πρόσφατα είχαμε αναφερθεί σε μια υπόθεση που ήρθε στο φως κατόπιν καταγγελίας και αφορούσε σε δικηγόρο που δραστηριοποιείται στην Τρίπολη και δεν έχει νόμιμο τίτλο σπουδών (δείτε ΕΔΩ). Όπως πληροφορηθήκαμε, λοιπόν, και ενώ ο Δικηγορικός Σύλλογος Τρίπολης αστραπιαία έχει κινηθεί νομικά σύμφωνα με ό,τι προβλέπει ο Νόμος σε αυτές τις περιπτώσεις, προκειμένου να διαλευκανθεί η υπόθεση, ο εν λόγω δικηγόρος παρέστη σε δίκη στην Αθήνα, δίχως, ασφαλώς, να έχει αυτό το δικαίωμα, εφόσον η υπόθεση είναι υπό διερεύνηση.

Μάλιστα, ο Δικηγορικός Σύλλογος Τρίπολης είχε καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα μόλις πληροφορήθηκε το γεγονός, τα οποία εκδικάστηκαν, από όσο είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

Από την άλλη πλευρά, έχουμε αξιόπιστες πληροφορίες που αναφέρουν ότι μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Τρίπολης συμμετέχουν σε διοικητικά συμβούλια, χωρίς προηγουμένως να έχουν λάβει άδεια από τον Σύλλογο, όπως απαιτείται.

Κατά κόρον γίνεται λόγος για την απαξίωση των θεσμών και των οργάνων στη χώρα μας. Οι παραπάνω δύο περιπτώσεις -και πόσες ακόμα;..- εμπίπτουν σε αυτή την κατηγορία, δυστυχώς.

Ειδήσεις: 

7 Σχόλια

Απλά πράγματα. Ζητάει ο Σύλλογος από το ΣΔΟΕ τον οικονομικό έλεγχο κάποιου που διατηρεί ΑΦΜ με κωδικό δικηγόρου ενώ δεν είναι. Το λουκέτο και η σφράγιση ταυτόχρονα με την κατάσχεση των βιβλίων.

Η υπόθεση δεν είναι υπό διερεύνηση. Ως προς τον Δικ. Συλλογο, ο εν λόγω Δικηγόρος έχει παραιτηθεί και αναμένεται η έκδοση του ΦΕΚ με την υπουργική απόφαση που διαπιστώνει την παραίτηση του. (η οποία έχει αργήσει). Τα ασφαλιστικά μέτρα συζητήθηκαν χτες, Τετάρτη, ύστερα από αναβολή. Αναμένεται η απόφαση.

@13.26 ο περι ου ο λόγος είχε γνήσια άδεια από το εφετείο, οπότε ακόμα κι αν δεν είχε πτυχίο, ήταν δικηγόρος. το θέμα δεν είναι τόσο απλό όσο νομίζουμε...

@21:44 η άδεια δεν δίνεται από το Εφετείο. Στο Εφετείο διεξάγονται οι εξετάσεις των ασκούμενων Δικηγόρων για τον διορισμό τους σε κάποιο Πρωτοδικείο ως Δικηγόρων. Ύστερα από την επιτυχία τους διορίζονται Δικηγόροι στο Πρωτοδικείο επιλογής με υπουργική απόφαση που δημοσιεύεται στο ΦΕΚ (και ύστερα ορκίζονται στο αντίστοιχο Πρωτοδικείο και εγγράφονται στον αντίστοιχο Δικ.Σύλλογο). Ο συγκεκριμένος είχε προσκομίσει πλαστό πτυχίο στο Εφετείο για τις εξετάσεις και στον Δικ.Σύλλογο. Ο διορισμός του (άδεια) από τον υπουργό δεν ήταν πλαστός όμως.

@ 16:35 Λίγα για τον εν Χριστώ αδελφό γιατί δεν σηκώνει μύγα στο γραφείο του!

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.