Νίκος Χουντής: Η ανθρωπιστική και πολιτική κρίση από την μεγάλη Συριακή έξοδο μόλις αρχίζει

Νίκος Χουντής: Η ανθρωπιστική και πολιτική κρίση από την μεγάλη Συριακή έξοδο μόλις αρχίζει

Οκτώβριος 26, 2016 - 18:52
2 σχόλια

Τις εκτιμήσεις αναλυτών ότι «Η ανθρωπιστική και πολιτική κρίση από την μεγάλη Συριακή έξοδο μόλις αρχίζει», προτάσσει ο ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας, Νίκος Χουντής, σε επείγουσα ερώτησή του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Πιο συγκεκριμένα, ο Έλληνας ευρωβουλευτής τονίζει ότι, «χιλιάδες κυνηγημένοι από τον θάνατο πρόσφυγες χτυπούν την πόρτα της Ευρώπης» και ότι, «η Ελλάδα κινδυνεύει να γίνει το Ευρωπαϊκό Nauru» (το νησί της απόγνωσης κατά την Διεθνή Αμνηστία, 4000 χλμ. ΒΑ της Αυστραλίας, κέντρο κράτησης για μετανάστες που αιτούνται ασύλου και απελαύνονται από την Αυστραλία).

Ο Νίκος Χουντής επικαλείται έγκυρους αναλυτές και δημοσιογραφικές πηγές, όπως το αμερικανικό Foreign Policy και το γερμανικό Spiegel, που πριν λίγες μέρες έγραφαν ότι «εάν καταρρεύσει η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας χιλιάδες πρόσφυγες θα καταφτάνουν στην Ελλάδα, θα προσπαθούν να παραβιάσουν τους φράχτες στα βόρεια, τα Βαλκάνια θα μετατραπούν σε πεδίο μάχης για μετανάστες, διακινητές, συνοριοφύλακες και στρατό. Αυτό θα σηματοδοτούσε το τέλος της Ευρωπαϊκής πολιτικής ασύλου….. Οι Έλληνες, δεν μπορούν πλέον να αγνοούν το χάος σε νησιά που καταρρέουν».

Καταλήγοντας στην ερώτησή του, ο Νίκος Χουντής καλεί την Κομισιόν να εκπονήσει σχέδιο απέναντι στο νέο τεράστιο προσφυγικό κύμα που έρχεται και να εφαρμόσει τις υποσχέσεις της για την μετεγκατάσταση των 160.000 προσφύγων από την Ελλάδα και άλλες χώρες πρώτης υποδοχής, στις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ.

Δελτίο Τύπου


2 Σχόλια

παίζετε σταθερά Χουντή, αυτούς που φτύνατε προσκυνάτε, αυτό βέβαια, δεν πρέπει να προβληματίζει εσάς αλλά τους Λαέδες που κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν ότι είναι οι χρήσιμοι ηλίθιοι του συστήματος, όπως ανέκαθεν το ΚΚΕ

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.