Νίκος Γιαννακόπουλος- Γιόβας: Όλοι οι Αρκάδες πρέπει να στηρίξουν Τατούλη γιατί το αποτέλεσμα μιλάει από μόνο του

Νίκος Γιαννακόπουλος- Γιόβας: Όλοι οι Αρκάδες πρέπει να στηρίξουν Τατούλη γιατί το αποτέλεσμα μιλάει από μόνο του

Μάιος 14, 2014 - 13:19
5 σχόλια

Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με την παράταξη "Νέα Πελοπόννησος" στο ArcadiaPortal, δηλώνει τα εξής:

1) Για δεύτερη φορά υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με τον Π. Τατούλη. Τι είναι αυτό που σε κάνει να διεκδικήσεις με την παράταξη «Νέα Πελοπόννησος» την ψήφο των Αρκάδων;

Καταρχάς θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την ευκαιρία που μου δίνετε μέσω του εντύπου σας, να εκφράσω τις σκέψεις μου αλλά και να με γνωρίσει καλύτερα ο κόσμος.

Είναι αλήθεια ότι για δεύτερη φορά διεκδικώ την ψήφο των συμπατριωτών μου Αρκάδων και μάλιστα οφείλω να πω ότι είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος γι’ αυτό, και θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη, τον Πέτρο Τατούλη, γι’ αυτή την ιδιαίτερη τιμή που μου κάνει να είμαστε ξανά μαζί χέρι-χέρι στην νέα εκλογική πρόκληση.
Σήμερα, στα τριάντα τέσσερα μου χρόνια και μετά από μια συνεχόμενη και διαρκή παρουσία στα πράγματα της αυτοδιοίκησης και όχι μόνο, είμαι έτοιμος καταρχάς να εκπροσωπήσω τη Νέα Γενιά, που πολλοί λένε γενιά της κρίσης αλλά εγώ εξακολουθώ να την ονομάζω γενιά της ελπίδας και γενιά της διαφορετικότητας.

Ξέρετε, πριν από μόλις μια δεκαετία,  όλοι σκέφτονταν το δημόσιο ως λύση, γονείς, παιδιά, παππούδες, όλοι. Αυτό τελείωσε σήμερα, οι νέοι και οι νέες μας σκέφτονται, οραματίζονται, παλεύουν να κάνουν πραγματικότητα τα όνειρα τους μέσα από την επιχειρηματικότητα, τις νέες ιδέες, τις νέες εφαρμογές, εμείς οι ίδιοι αλλάζουμε και να ξέρετε κάτι: ότι η νεολαία μας είναι έτοιμη, είναι έτοιμη για μια λαμπρή επανεκκίνηση- σιχαθήκαμε πια όλο αυτό το σάπιο, στημένο κράτος που για να κάνεις κάτι έπρεπε να έχεις «μπάρμπα στην Κορώνη», όλα αυτά τελείωσαν στην συνείδηση μας και στην σκέψη μας.

Για την Νέα Γενιά μπορώ να σας μιλώ ώρες, αλλά ας γυρίσω στην ερώτηση σας, την Αρκαδία μας, κοιτάξτε όλοι τώρα εμείς οι υποψήφιοι από κάθε παράταξη θα μας ακούσετε να λέμε: ότι αγαπάμε την Αρκαδία μας, τους Αρκάδες, τον τόπο μας κλπ… Ασφαλώς και είναι έτσι και αυτό δεν το συζητάμε και είμαι πεπεισμένος ότι όλοι οι υποψήφιοι λένε αλήθεια και το πιστεύουν, θα σας πω όμως και το άλλο,  πρόσφατα μέτρησα πόσες παρεμβάσεις έχω δημοσιεύσει πάνω σε θέματα-προβλήματα της Αρκαδίας μας, είναι κάπου στις 35 παρεμβάσεις- τοποθετήσεις σ’ αυτά τα 3 χρόνια που πέρασαν. Καταλαβαίνετε λοιπόν ότι εγώ δεν μένω στα λόγια αλλά κάνω πράξεις, εκφράζω απόψεις, φωνάζω για προβλήματα, για λάθη, για παραλείψεις. Τι άλλο θα μπορούσατε άλλωστε να περιμένετε από ένα νέο άνθρωπο τριάντα τεσσάρων ετών όπως εγω!!!

2) Γιατί ένας νέος άνθρωπος και μάλιστα ελεύθερος επαγγελματίας (πολιτικός μηχανικός) να ασχολείται με την αυτοδιοίκηση και κυρίως τον Β’ βαθμό της;

Κοιτάξτε, καταρχάς πιστεύω ότι οι αναγκαιότητες που έχουν πλέον δημιουργηθεί με την εξέλιξη των τεχνολογιών, των συστημάτων, των προγραμμάτων στην όλη διαχείριση των ΟΤΑ Α’ και Β΄ βαθμού απαιτούν ανθρώπους οι οποίοι να έχουν γνώση των διαδικασιών και των τρόπων αντιμετώπισης διαφόρων δύσκολων διαχειριστικών θεμάτων.

Είναι αυτονόητο λοιπόν ότι ακριβώς λόγω της φύσης του επαγγέλματος μου και της σταδιοδρομίας μου ως ελεύθερος επαγγελματίας πολιτικός μηχανικός, ότι ξέρω και γνωρίζω καλά όλο αυτό το δυσνόητο για πολλούς θέμα σύνταξης μελετών, διαχείρισης έργων, τις αδυναμίες της διοίκησης και του διοικητικού προσωπικού των υπηρεσιών αλλά και την εικόνα που έχει ο απλός πολίτης, ο επαγγελματίας για τις υπηρεσίες και τις δυσκολίες του επαγγελματία που αντιμετωπίζει καθημερινά στη δουλειά, από τις πληρωμές, από τις αδειοδοτήσεις, είναι πράγματα που αντιμετωπίζω και εγώ καθημερινά στην εργασιακή μου πορεία και πιστέψτε με ξέρω που πονάει το σύστημα και ερχόμαστε για να δώσουμε λύσεις και να απλοποιήσουμε τα πράγματα.
Να ξέρατε πόσες φορές τα βάζω με όλους που μέχρι σήμερα δεν έκαναν τίποτα, είτε έκαναν ελάχιστα για την αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας που είναι καθημερινός βραχνάς για τους επαγγελματίες αλλά και τους απλούς πολίτες!!!

3) Πώς είναι η ζωή ενός νέου ανθρώπου που ζει σε μια επαρχιακή πόλη και ασχολείται με τα κοινά παλεύοντας παράλληλα για την επιβίωση, σε μια δύσκολη οικονομικά περίοδο;

Η Τρίπολη από τα παιδικά μου χρόνια αποτέλεσε την αγάπη μου, πηγαίνοντας στο 3ο Δημοτικό Σχολείο και με το σπίτι μου μόλις λίγο πιο δίπλα στον Άγιο Τρύφωνα (από τις καλύτερες περιοχές της πόλης μας) μπόρεσα να ανακαλύψω μια πραγματικά όμορφη πόλη με όμορφους ανθρώπους.
Λίγο αργότερα με την οικογένεια μου μετακομίσαμε μόνιμα στην γειτονική μας Καλαμάτα. Παρ’ όλα αυτά όμως εγώ συχνά πυκνά ερχόμουν στην Τρίπολη στον παππού και την γιαγιά. Όταν λοιπόν τελείωσα τις σπουδές μου έκανα την καθαρά προσωπική μου επιλογή του να ανοίξω το Τεχνικό μου Γραφείο, όχι στην Καλαμάτα αλλά στην Τρίπολη, θυμάμαι μάλιστα ότι πολλοί φίλοι μου με έλεγαν τρελό «καλά προτίμησες την Τρίπολη από την Καλαμάτα….!!!»

Και όμως ορισμένα πράγματα γίνονται γιατί πρέπει να γίνουν!!!
Η ζωή στην Αρκαδία είναι σχετικά ήρεμη, έχει μια αρμονική καθημερινότητα. Ξέρετε είναι εξαιρετικά σημαντικό για μένα οι ανθρώπινες σχέσεις, η επαφή, η καλημέρα στην Τρίπολη και στην Αρκαδία μας αυτό το έχεις, είναι ζεστοί οι άνθρωποι της Αρκαδίας που και θα σου μιλήσουν και θα σου πουν το πρόβλημά τους, την χαρά τους, τη λύπη τους. Θα  επικοινωνήσουν και χωρίς να σε ξέρουν ιδιαίτερα. Το να περπατάς στους δρόμους και να βλέπεις τους φίλους και τους γνωστούς σου για μένα είναι πολύ σημαντικό. Η Τρίπολη είναι μια ανθρώπινη πόλη που ασφαλώς και έχει περιθώρια εξέλιξης και ανάπτυξης και πιστεύω ότι τα επόμενα χρόνια θα ανήκουν στην Τρίπολη και την Αρκαδία μας.

Άρα λοιπόν παρά την δύσκολη οικονομική περίοδο που όπως γνωρίζετε το επάγγελμα μου, του πολιτικού μηχανικού, είναι το πρώτο που πέρασε και περνά δύσκολες ώρες. Εγώ επιμένω να μένω εδώ στην Αρκαδία μας, να μην διαλέξω την μετανάστευση στο εξωτερικό όπως δυστυχώς πολλά νέα παιδιά και μάλιστα να ασχολούμαι ενεργά με τα θέματα του τόπου μας βοηθώντας και εγώ με τις μικρές δικές μου δυνάμεις στο να αλλάξουμε τον τόπο μας, την Αρκαδία μας, την Πελοπόννησο.            

4) Ποιες είναι οι απαιτήσεις του κόσμου από έναν άνθρωπο όπως εσείς με τον οποίο συμβιώνουν καθημερινά και πως αντιμετωπίζεις τις αναγκαιότητες που σου μεταφέρουν σε μια ούτως ή άλλως δύσκολη περίοδο; 

Κοιτάξτε ο κόσμος δεν έχει τις απαιτήσεις που είχε παλιά από τους πολιτικούς μας. Ευτυχώς ή δυστυχώς οι παλιές τακτικές σταμάτησαν να υπάρχουν, έστω στο βαθμό που υπήρχαν. Ο κόσμος θέλει και πρέπει να θέλει του «πολιτικούς» να κοιτούν πλέον το γενικό καλό και όχι ο καθένας το ατομικό όφελος, την ατομική εξυπηρέτηση του ψηφοφόρου, ειλικρινά και ιδίως οι νεότεροι άνθρωποι αποζητούν η επιλογή του ανθρώπου που κάνουν για να τους εκπροσωπήσει στα κοινά να είναι καθαρή, να μην υποκύπτει σε συμφέροντα, να έχει συνεχή παρουσία και λόγο και να διεκδικεί με πάθος την αξιοκρατία, την διαφάνεια, την δημοκρατία και τις καθαρές λύσεις. Αυτός θεωρώ ότι πρέπει να είναι ο πολιτικός του σήμερα αλλά και του Αύριο!!!

5) Ποιά είναι η γνώμη σου για τον Καλλικράτη στην Περιφέρεια και αν θεωρείς ότι ένας Περιφερειακός Σύμβουλος έχει ουσιαστικό ρόλο; 

Ο Καλλικράτης όντως αποτέλεσε μια τομή στην διαμόρφωση του Αυτοδιοικητικού Χάρτη της Ελλάδος. Σίγουρα κάτι το νέο εκτός από τα καλά έχει και ελλείψεις, έχει και άσχημα σημεία ή αστοχίες. Θεωρώ λοιπόν ότι σύντομα θα πρέπει να αναθεωρηθούν βασικά πράγματα όπως η διαχείριση βασικών αρμοδιοτήτων, της Υγείας, της Παιδείας, της Ανάπτυξης. Διεκδικούμε περισσότερες αρμοδιότητες, θεωρώ ότι και οι πολίτες αυτό θέλουν, αρμοδιότητες περισσότερες στις Περιφέρειες καθώς οι περιφέρειες είναι εκείνες που έχουν πιο άμεση επαφή με τους πολίτες. Εάν λοιπόν επεκταθούν οι αρμοδιότητες των Περιφερειών και σε άλλους τομείς αντιλαμβάνεστε ότι εκ των πραγμάτων και οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι θα έχουν σοβαρό έργο να επιτελέσουν και ασφαλώς έτσι θα εμφανιστούν και οι δυνατότητες αλλά και οι αδυναμίες του καθενός μας, για αυτό επειδή θεωρώ ότι ο ρόλος των Περιφερειών σύντομα θα μεγαλώσει πρέπει ο κόσμος να στηρίξει «άξιους και όχι μόνο αρεστούς». Επιτέλους ας σκεφτούμε όλοι μας τα ποιοτικά χαρακτηριστικά (γνώσεις, ακεραιότητα,…) για τις επιλογές στον Α’ και Β΄ βαθμό της Αυτοδιοίκησης.

6) Διανύουμε προεκλογική περίοδο, γνωρίζουμε βασικούς αντιπάλους του Π. Τατούλη. Γιατί ο Πελοποννησιακός λαός πρέπει να επιλέξει και πάλι Τατούλη;

Θα σας το πω απλά ο Πελοποννησιακός λαός είδε αυτά τα περίπου τρεισήμισι χρόνια δείγματα της δουλειάς του Π. Τατούλη, είδε τον προγραμματισμό, την στόχευση, την αποτελεσματικότητα. Σκουπίδια δεν τα άγγιζε κανένας εδώ και τριάντα χρόνια, τουρισμό δεν ενδιαφερόταν επαγγελματικά κανείς παρά μόνο αποσπασματικά, έχουμε αύξηση 50% των αφίξεων. Υλοποιήθηκε τεράστιο τεχνικό έργο σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες. Εξασφαλίστηκε χρηματοδότηση 50 εκατομμύρια Ευρώ και δημιουργούνται 5 κτηνοτροφικά πάρκα, 5000 θέσεις εργασίας μέσα την πενταετία.

Στήριξη της τοπικής οικονομίας. Στις εξαγωγές πλέον είμαστε η δεύτερη Περιφέρεια της χώρας. Στηρίζουμε την μικρομεσαία επιχείρηση με το ταμείο χρηματοδότησης που δημιουργήθηκε. Το 2010 υποσχεθήκαμε χρηματοδοτήσεις 800 εκατομμύρια ευρώ. Ήδη εκτελούμε έργα που ξεπερνούν το 1 δις ευρώ υπερκαλύπτοντας το στόχο της οκταετίας σε τρία μόλις χρόνια. Απορρόφηση του ΕΣΠΑ από 41% στο 104%. Πιο συγκεκριμένα, στην Αρκαδία ο δρόμος Τρίπολης-Άστρους ολοκληρώνεται, ο ανατολικός άξονας Πελοποννήσου Κυπαρίσσι-Πούλιθρα-Λεωνίδιο-Άστρος-Ναύπλιο, ο δρόμος Άγιος Ιωάννης-Άστρος μαζί με την παράκαμψη του Άστρους ωριμάζουν σε επίπεδο μελετών και αδειοδοτήσεων για να κατασκευαστούν πολύ σύντομα.

Έργα οδοποιίας 40 εκατομμύρια ευρώ εκτελούνται.
Έργα πολιτισμού 11 εκατομμύρια ευρώ εκτελούνται.
Έργα ύδρευσης 27 εκατομμύρια ευρώ εκτελούνται.
Έργα συντηρήσεων και αποκαταστάσεων 43 εκατομμύρια ευρώ εκτελούνται.
Έργα αποχέτευσης και επεξεργασίας υγρών αποβλήτων 20 εκατομμύρια ευρώ εκτελούνται.
Έργα σε υποδομές υγείας 14 εκατομμύρια ευρώ εκτελούνται.
Το λιμάνι του Παραλίου Άστρους κατασκευάζεται.
Ολοκληρώνεται η ανέγερση μονάδας φροντίδας ηλικιωμένων και χρονίως πασχόντων στο Λεωνίδιο σε οικόπεδο της Ιεράς Μητροπόλεως Μαντινείας και Κυνουρίας προϋπολογισμού 2.930.487 εκατομμύρια ευρώ. Τα έργα υποστήριξης του αρδευτικού της Κανδήλας.

Το 2010 δεσμευτήκαμε, σήμερα παρουσιάζουμε συγκεκριμένο αποτέλεσμα, έργα συνολικού προϋπολογισμού 180 εκατομμύρια ευρώ ολοκληρώθηκαν ή είναι σε εξέλιξη στην Αρκαδία, 50 εκατομμύρια ευρώ είναι απόλυτα ώριμα και είναι υπό δημοπράτηση και άλλα 175 εκατομμύρια ευρώ είναι στο σχεδιασμό και την αδειοδότηση τους. 
Άρα ψηφίζουμε πάλι Π. Τατούλη γιατί υπάρχει τεράστιο έργο και για να ολοκληρωθεί ότι έχουμε προγραμματίσει.

7) Πως σχολιάζετε τα όσα συνέβησαν τελευταία στην παράταξη που συμμετέχετε; Αναφερόμαστε στις αποχωρήσεις Δέδε, Αλευρά, Πουλοκέφαλου.

Αν και δε μου αρέσει να μιλώ για τέτοιες καταστάσεις αποχωρήσεων, αποστασιών κ.τ.λ. θα πω μόνο τούτο: «Ουδείς ασφαλέστερος εχθρός του ευγεργετειθέντος». Όταν κάποιος χρειάζεται σχεδόν τρεισήμισι χρόνια για να καταλάβει ότι έχει πρόβλημα με μια κατάσταση σημαίνει ότι είτε πνευματικά προβληματικός είναι είτε υπάρχουν άλλοι λόγοι ιδιοτελείς καθαρά και κινείται βάσει οφέλους και συγκεκριμένου σχεδίου!!!

8) Μήνυμα στους Αρκάδες

Επειδή είδα ότι σας έδωσα μια μεγάλη συνέντευξη που μιλήσαμε για αρκετά πράγματα και είμαι σίγουρος ότι οι αναγνώστες κουράστηκαν, θέλω να κλείσω με λίγα λόγια. Πρέπει να στηρίξουμε όλοι εμείς οι Αρκάδες καθολικά τον Π. Τατούλη γιατί το αποτέλεσμα μιλάει από μόνο του, γιατί ότι υποσχεθήκαμε πριν από τέσσερα χρόνια γίνεται πράξη και εν συνεχεία θέλω να στηρίξετε φίλες και φίλοι μου Αρκάδες και εμένα με την ψήφο σας γιατί θεωρώ ότι ήδη έχετε καταλάβει την συνεχή παρουσία μου δίπλα σας και στα προβλήματα του τόπου (40 δημοσιευμένες παρεμβάσεις σε λιγότερα από τρεισήμισι χρόνια) και γιατί γνωρίζοντας το ακέραιο του χαρακτήρα μου και τα «καθαρά μου χέρια», το ακούραστο της διάθεσής μου, αλλά και τους στόχους που συμμερίζομαι με τον Περιφερειάρχη Π. Τατούλη. Είμαι σίγουρος ότι ήδη ξέρετε και έχετε αποφασίσει ότι τέτοιοι άνθρωποι κάνουν για την Αρκαδία μας.       
       
 
 


5 Σχόλια

Ο κ. Βουδουρης εκανε συγκεκριμένες καταγγελίες στον ANT1 και στην εκπομπή του κ.Παπαδακη για τον κ. Γιαννακοπουλο. Συγκεκριμένα αν και περιφερειακός σύμβουλος αναλάμβανε έργα της Περιφέρειας κατα παράβαση της σχετικής νομοθεσίας. Καλο θα ήταν να ερωτηθεί σχετικά για ενημερωθεί ο Αρκαδικος λαός.

Τα μόνα έργα που έχει αναλάβει είναι απο το δημόσιο. Ας μας πει ένα έργο απο ιδιώτη που έχει αναλάβει...κανένα. Κατα τα αλλά καθαρά χέρια ....

Αφου δεν εχετε εκλεγει.....Που ειναι κ Γιαννακοπουλε η συνεχόμενη και διαρκή παρουσία στα πράγματα της αυτοδιοίκησης?παλι ονειρευεσται????????τα ονειρα τελειωνουν την κυριακη 18....

Αυτος ο ανθρωπος μια ζωη υποψηφιος ειναι και ΠΟΤΕ δεν εκλεγετε.....ΤΥΧΑΙΟ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ.Κατα τα αλλα νομιζει οτι ασκει αυτοδιοικηση......

φίλε Νικόλα θα περιμέναμε κάτι καλύτερο απο τη κάποιον στα 34 όπως τονίζεις δύο φορές στην παραπάνω ομιλία - δελτίο τύπου. Το να προσπαθείς να ταυτιστείς με την παλιά καραβάνα Πέτρο σε κάνει ετερόφωτο αν όχι γραφικό. Τώρα αφού επιμένεις να αναφέρεσαι σε καθαρά χέρια, το αναλύει πολύ σωστά το θέμα ο Anonymous (χωρίς επαλήθευση) Τετ, 14 Μάιος 2014 - 15:36 λίγο πιο κάτω. Είμαι σίγουρός οτι μπορείς να απαντήσεις σχετικά από κάποιο δημόσιο βήμα ή ηλεκτρονικό μέσο, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΤΙ ΘΑ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΑΦΤΙ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ!!! Είναι κρίμα να παριστάνεις τον πολιτικό που εκφράζει νέα ήθη και νέα πολιτική προσέγγιση ψηφοφόρων όταν έχεις πάρει σβάρνα ότι καφενείο υπάρχει ανοιχτο δηλώνοντας "εγώ είμαι του Τατούλη"...