Νικόλαος Καβουρίνος: Όλοι μαζί μπορούμε και στο Οικονομικό Επιμελητήριο

Νικόλαος Καβουρίνος: Όλοι μαζί μπορούμε και στο Οικονομικό Επιμελητήριο

Δεκέμβριος 10, 2016 - 11:02
0 σχόλια

Μήνυμα Νικολάου Καβουρίνου για τις εκλογές στο Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος

Συνάδελφε Οικονομολόγε,
Συνάδελφε Λογιστή – Φοροτεχνικέ,
αυτές οι εκλογές στο ΟΕΕ είναι καθοριστικές
για το ΠΑΡΟΝ & το ΜΕΛΛΟΝ του Επαγγέλματός μας.

Ενίσχυσε την προσπάθεια της παράταξης μας
•    γιατί αυτά που μας ενώνουν είναι περισσότερα από αυτά που μας χωρίζουν,
•    γιατί δεν είναι «ομογάλακτη» παράταξη κανενός πολιτικού κόμματος
•    γιατί είναι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ από κομματικές επιρροές και τα Μέλη της δουλεύουν για το κοινό συμφέρον.
•    γιατί ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ και στο ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ.

•  Ο χαμένος χρόνος του ΟΕΕ για ότι αφορά το Επάγγελμά μας, μας χρειάζεται ΕΝΩΜΕΝΟΥΣ και ισχυρούς για να αναπληρωθεί.
Χρειαζόμαστε την πραγματική αναβάθμιση και την αναγκαία θεσμική κατοχύρωσή του Επαγγέλματός μας – όχι ΜΟΝΟ με τις ευθύνες που μας αναλογούν - αλλά ΚΑΙ με δικαιώματα.
Μόνο έτσι η φορολογική διοίκηση θα διασφαλίσει τον ρόλο του Λογιστή/ Φοροτεχνικού ως «θεματοφύλακα και καθ΄ ύλην αρμόδιο για την ορθή εφαρμογή των εκάστοτε φορολογικών διατάξεων».
Μόνον με δυνατή πίεση και μέσα από το Ο.Ε.Ε. θα υλοποιηθεί η ανάγκη το Οικονομικό Επιμελητήριο να εποπτεύεται αποκλειστικά από το Υπουργείο Οικονομικών και όχι από το Υπουργείο Ανάπτυξης.

•  Για να έχουν πραγματική πιστοποίηση μόνο εκείνοι που ασκούν νόμιμα το Επάγγελμα, και να εξαφανισθούν όσοι δουλεύουν σε βάρος μας και με την ασυλία της παραοικονομίας λόγω  έλλειψης αποτελεσματικού ελέγχου.

•  Για να εξασφαλίσουμε επιτέλους την ηλεκτρονική υπογραφή που ναι μεν νομοθετήθηκε το 2010 με ενέργειες των Μελών μας, αλλά δυστυχώς ο Φορέας μας έχει μείνει μονότονα στις υποσχέσεις και μόνο.
•  Για την αναγκαία επαναδιατύπωση και απόκτηση ενός δίκαιου και αξιόπιστου Κώδικα Δεοντολογίας, που θα διασφαλίζει το ηθικό και επαγγελματικό κύρος μας.

•    Για να κατοχυρώσουμε:
– θεσμοθετημένη απασχόληση,
– ποιότητα εργασίας,
– το κύρος του επαγγέλματος,
– την εξασφάλιση μιας σωστής αξιακής θεσμοθέτησης κοστολογημένων αμοιβών όπως αυτό εφαρμόζεται υπό καθεστώς επαγγελματικής ελευθερίας σε διάφορα επιστημονικά επαγγέλματα.  

•    Σκέψου, ότι είναι νωπές οι ολέθριες συνέπειες από τους νόμους 4093/2012, 4110/2013 & 4152/2013 για την τραγική απελευθέρωση του Επαγγέλματος του Λογιστή – Φοροτεχνικού.  
 


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.