Νικολάκου: Σεβαστή αλλά μη αποδεκτή η δικαστική απόφαση (vid)

Νικολάκου: Σεβαστή αλλά μη αποδεκτή η δικαστική απόφαση (vid)

Οκτώβριος 19, 2016 - 14:10
8 σχόλια

«Θα ασκήσουμε έφεση και θα δικαιωθούμε»

Λίγα εικοσιτετράωρα μετά την ανακοίνωση της απόφασης του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Καλαμάτας στην οποία επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 12 μηνών με αναστολή και στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων για έναν χρόνο στον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη και στην αντιπεριφερειάρχη Kωσταντίνα Νικολάκου, έφτασε η επίσημη απάντηση διά στόματος της κυρίας Νικολάκου καθώς ο περιφερειάρχης λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων της Περιφέρειας απουσιάζει.

Όπως ανέφερε η κυρία Νικολάκου, η μεσσηνιακή εφημερίδα «Ελευθερία» μήνυσε και τους δύο καθώς, όπως υποστηρίζει, δεν έλαβε τα ίδια χρήματα τα οποία έλαβαν δυο άλλες εφημερίδες του Νομού.

"Ο περιφερειάρχης δεν κρύβεται από τους πολίτες. Τη Δευτέρα που θα επιστρέψει ο περιφερειάρχης θα παραχωρήσουν και οι δύο συνέντευξη τύπου. Επεσήμανε ότι οι πολίτες γνωρίζουν πολύ καλά ότι ο περιφερειάρχης τους κοιτά στα μάτια.

Η αντιπεριφερειάρχης χαρακτήρισε εσφαλμένη τη δικαστική απόφαση η οποία είναι μεν σεβαστή, αλλά δεν είναι αποδεκτή. Όπως ανέφερε, δεν τους δόθηκε η δυνατότητα να ακουστεί και η δική τους άποψη στο δικαστήριο.

Δεν δόθηκε η αναβολή την οποία είχαμε ζητήσει

Η υπόθεση θα συνεχιστεί στις δικαστικές αίθουσες καθώς ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης και η θεματική αντιπεριφερειάρχης Κωνσταντίνα Νικολάκου άσκησαν έφεση στην οποία θα κριθούν τα πάντα, όπως χαρακτηριστικά είπε.

Όσον αφορά στην παύση του περιφερειάρχη την οποία επικαλείται η εφημερίδα «Αυγή», η κυρία Νικολάκου είπε ότι ο καθένας μπορεί να λέει και να γράφει ό,τι νομίζει, οι πολίτες όμως πρέπει να ξέρουν ότι είμαστε παρόντες.

Ας μη βιάζονται κάποιοι την επιθυμία τους να την κάνουν είδηση. Συνεχίζουμε το έργο μας κανονικά.  Δεν σταματάμε.
 

Ειδήσεις: 
Video: 

ArcadiaPortal.gr Νικολάκου: Σεβαστή αλλά μη αποδεκτή η δικαστική απόφαση


8 Σχόλια

Μία δικαστική απόφαση δεν γινεται να είναι "ΜΗ ΑΠΟΔΕΚΤΗ". Θες δεν θες την αποδέχεσαι (και στην προκειμενη περίπτωση αφήνεις την θέση του αντιπεριφερειάρχη). Δεν νομίζω ότι θα καλυτερέψει το πράγμα στο Εφετείο...............

χωρίς να γνωρίζω την δικογραφία αλλά μόνο τα αδικήματα, ΄θεωρώ ότι η στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων δεν θα καταπέσει και φοβάμαι ότι ο Πέτρος μας χαιρετάει οσονούπω από Περιφερειάρχης.................

16:42. εχει αντικαταστατες μαθητες τοσα χρονια φιλτατε ... μη αποδεκτη λεει η θεια

@16:42 Η εφαρμογή των παρεπόμενων ποινών(στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων) αρχίζει όταν η απόφαση καταστεί αμετάκλητη. Οπότε αν τρενάρουν το προσδιορισμό έφεσης και ύστερα τον προσδιορισμό αναίρεσης(και τις δίκες των), ενδέχεται να έχει τελειώσει η θητεία του περιφερειάρχη και απλά να μην μπορεί να βάλει υποψηφιότητα στις επόμενες εκλογές. Και φυσικά αν αναγνωριστεί ελαφρυντικό και πάρει ποινή κάτω του έτους, δεν του επιβάλλεται καν παρεπόμενη ποινή.

Γράψτε λάθος. Αυτά που είπα για παρεπόμενες ποινές γενικά. Εδώ το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος έχει ειδική ρύθμιση. Επιβάλλεται η στέρηση ασχέτως ύψους ποινής(263ΠΚ). Εκτός αν με ειδικά αιτιολογημένη διάταξη στην απόφαση το δικαστήριο δεν την επιβάλλει την στέρηση.

έχεις δίκιο 21.25. Άρα στην καλύτερη περίπτωση , ο Τατούλης εξαντλεί την θητεία του και μετά τέλος. Στο πιο αισιόδοξο σενάριο. Την πάτησαν άγρια. 62 χρονών πάει σπίτι του. (και η Νικολάκου , νέα είναι)

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.