Νικολάκου: Όραμα του κ. Νίκα μια Περιφέρεια που μεταφέρει επί πληρωμή τα σκουπίδια της σε άλλες Περιφέρειες

Νικολάκου: Όραμα του κ. Νίκα μια Περιφέρεια που μεταφέρει επί πληρωμή τα σκουπίδια της σε άλλες Περιφέρειες

Δεκέμβριος 13, 2018 - 19:55
12 σχόλια

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του κ. Νίκα η κα Κωνσταντίνα Νικολάκου δήλωσε:

«Άκρως αποκαλυπτική για το «όραμα» του υποψήφιου Περιφερειάρχη και Δημάρχου Καλαμάτας ήταν η σημερινή συνέντευξη του κ. Νίκα.

Ομολόγησε δημόσια ότι το όραμά του για την Πελοπόννησο είναι να την μετατρέψει σε μια Περιφέρεια σε μόνιμη κατάσταση έκτακτης ανάγκης που θα μεταφέρει τα σκουπίδια της επί πληρωμή σε άλλες Περιφέρειες που, σημειωτέον, εφαρμόζουν το ίδιο σύστημα ολοκληρωμένης διαχείρισης με το έργο ΣΔΙΤ της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Αποτελεί πολιτική ντροπή η κυνική ομολογία του υπέρ της λύσης της «μεταφοράς», όπως άλλωστε έκανε και το χρονικό διάστημα που είχε συμβάσεις μεταφοράς σκουπιδιών, εκατομμυρίων ευρώ. 

Τώρα αποκαλύπτεται γιατί όταν ήταν πρόεδρος της ΠΕΔ Πελοποννήσου, ήταν σφοδρός πολέμιος του έργου της ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου με αποτέλεσμα να το καθυστερήσει για 2 και πλέον χρόνια. Έχει προσωπική ευθύνη και αν είχε επιδείξει πολιτικά υπεύθυνη στάση σήμερα το έργο θα ήταν σε πλήρη λειτουργία, η Πελοπόννησος θα διαχειριζόταν τα απορρίμματά της και κανένας Δήμος δεν θα ήταν σε έκτακτη ανάγκη.

Ας μας απαντήσει καθαρά επιτέλους, πόσα χρήματα σπατάλησε για τη μεταφορά των σκουπιδιών της Καλαμάτας; Πού πήγαιναν τα σκουπίδια της Καλαμάτας; Έχει το πολιτικό θάρρος να αποκαλύψει την αλήθεια στους Καλαματιανούς πολίτες που πλήρωσαν τα χρήματα αυτά;

Η πολιτική του ντροπή επίσης ξεπερνά επίσης κάθε όριο όταν με περισσή «αλαζονεία» καταγγέλλει δημόσια συναδέλφους του Δημάρχους ότι γεμίζουν βουνά και λαγκάδια με σκουπίδια.

Σε ότι αφορά το θέμα της αρμοδιότητας της προσωρινής διαχείρισης των απορριμμάτων, αυτό είναι τελείως ξεκάθαρο. Αποτελεί αποκλειστική αρμοδιότητα των Δήμων και αυτό αναφέρεται ρητά στη νομοθεσία.

Η πολιτική του γύμνια επίσης αποκαλύπτεται από τα ψέματα που μεταχειρίζεται στο θέμα της έκτακτης ανάγκης της Καλαμάτας. Τον ενημερώνουμε δημόσια ότι η ευθύνη ανήκει στο Γενικό Γραμματέα της Πολιτικής Προστασίας, ο οποίος όποτε το κρίνει εξουσιοδοτεί τον Περιφερειάρχη να εκδώσει την απόφαση. Η Περιφέρεια διαβίβασε τα στοιχεία στο Γενικό Γραμματέα, χωρίς αυτός να έχει εκδώσει κάποια απόφαση ή εξουσιοδότηση. Απ’ την άλλη πλευρά το θέμα των υπαλλήλων δεν έχει καμία σχέση με την κατάσταση έκτακτης ανάγκης και το γνωρίζει.  

Απορούμε πως απευθύνεται με τέτοιο πολιτικό θράσος στους πολίτες της Πελοποννήσου ο κ. Νίκας, μη σεβόμενος τη νομοθεσία και καμία πολιτική ηθική. Θεωρεί ότι η κομματική του ομπρέλα αποτελεί πανάκεια και του δίνει το δικαίωμα δημόσια να εκφράζεται με τέτοιο απαράδεκτο τρόπο; Ή μήπως θεωρεί ότι αυτό συνιστά τον «πολιτικό πολιτισμό» που κατά περίπτωση χρησιμοποεί;

Ας παραδεχθεί επιτέλους τις ευθύνες του και ας ομολογήσει την αλήθεια. Ποια συμφέροντα θέλει να εξυπηρετήσει; Είναι πολιτικά καθαρό το ενδιαφέρον του για την Περιφέρεια ή κρύβει άλλες σκοπιμότητες;

Σε ότι αφορά την πολιτικά «διπολική» του συμπεριφορά προς την Κυβέρνηση και το Σύριζα, αφού την ίδια μέρα την «εμπιστεύεται» για την έκτακτη ανάγκη και παράλληλα την «καταγγέλλει» για τα έργα, τον αφήνουμε στην κρίση των πολιτών.

Η περιφερειακή αρχή και η παράταξη της «Νέας Πελοποννήσου» αποδεικνύει την υπευθυνότητά της και την αξιοπιστία της ενώπιον των πολιτών καθημερινά και σε πολύ δύσκολες συνθήκες. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα να απομειώσει το κύρος του περιφερειακού θεσμού και του έργου μας, όποια πολεμική και αν δεχθούμε. Δίνουμε σκληρό αγώνα για την τήρηση της νομιμότητας και της πολιτικής ορθότητας. Οι πολίτες το αναγνωρίζουν και συνεχίζουν να μας επιβραβεύουν με την εμπιστοσύνη τους». 

Δελτίο Τύπου

 

 

 


12 Σχόλια

Ενω εσεις Ντινα μου θα φερνετε στην Αρκαδια τα σκουπιδια της Αθηνας και οχι μονο,γιατι αραγε θα γινει στην Καλλιροη ο σταθμος μεταφορτωσης ;Μηπως για να λυσετε το προβλημα της Ηλειας και Αχαιας με υψηλο αντιτιμο!Αλλα τι γραφω μεγαλη επεβδυση θα δουλευουν 300 ολοκληρα ατομα στο σκουπιδοεργοστασιο

Το δικο σας οραμα του πολιτικου αεροδρομιου Τριπολεως τι εγινε;Τελως παντων εγω αν μας φερετε την παραλια απο το φιλοξενια στην Τριπολλη θα σας ψηφισω

Look who's talking now...που λένε και στο χωριό μου.

ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ , ΣΑΝ ΕΜΕΝΑ , ΒΑΡΕΘΗΚΑΜΕ ΤΑ ΒΛΑΚΩΔΗ ΣΧΟΛΙΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ !

Δηλαδη εισαι υπερ του Σκουπιδοεργοστασιου ;Ποια βλακωδη σχολια διαβασες ;

Δεν ξερω τι παραμυθι εχετε φαει πολυ εδω μεσα αλλα 5 χρονια τωρα δεν βλεπω κατι ουσιαστικο απο τον Αρκα Περιφερειαρχη

Και η υγεία μας θα επιβαρυνθεί από την λειτουργία του σκουπιδοεργοστασίου και η τσεπη μας απο το μεγαλο τελος που θα μας επιβληθεί. Ο μονος κερδισμενος θα ειναι η τερνα και γυρευε ποιοι αλλοι, που εκτός του οτι δεν θα ξοδέψει τίποτα θα έχει σημαντικό όφελος όχι μόνο από τα τέλη αλλά και από την ανακύκλωση που θα κάνει.

Ολος ο καβγας γινεται για να μας φερνουν τα σκουπιδια ολης της νοτιας ελλαδας που θα ειναι εκκατομυριο τονοι και θα πεφτει τρελο χρημα ,δεν τους ενδιαφερει καν οι 150 χιλιαδες τονοι της περιφερειας μας!Αυτα τα λιγα για το εργα του Αρκα περιφερειαρχη.!!

1) ΤΟ ΜΟΝΟ ΣΙΓΟΥΡΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Η ΑΛΟΓΙΣΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΤΩΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ ( ΧΩΜΑΤΕΡΕΣ) ΕΠΙΒΑΡΥΝΕΙ ΤΡΑΓΙΚΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΜΕ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΠΟΜΕΝΩΝ ΓΕΝΕΩΝ.......2)ΟΣΟ ΔΕ ΓΙΑ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΗΔΗ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ . ΕΠΕΙΓΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΟΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ !

Εσεις που δυσανασχετειτε για την ανακυκλωση που θα κανει η ΤΕΡΝΑ ΚΟΙΤΑΧΤΕ ΔΙΠΛΑ ΣΑΣ , ΣΤΟ ΕΓΓΥΣ ΣΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ , ΚΑΙ ΠΙΟ ΠΕΡΑ ....Βλεπετε πολλους συμπολιτες μας που κανουν ανακυκλωση ;;;;;;

H ΤΕΡΝΑ θα κάνει ανακύκλωση; Εγώ ξέρω ότι θέλει να κατασκευάσει εργοστάσιο καύσης των απορριμμάτων. Άλλο καύση, άλλο ανακύκλωση. Η καύση μπορεί να αξιοποιήσει τη θερμική ενέργεια που περιέχουν τα οργανικά απορρίμματα. Τι θα την κάνουν όμως την παραγόμενη θερμότητα; Η καύση των απορριμμάτων είναι βλαβερή για το περιβάλλον (εμείς είμαστε μέρος του περιβάλλοντος), αφαιρεί αντί να προσθέτει, το μόνο που αυξάνει είναι το διοξείδιο του άνθρακα στην ατμόσφαιρα για να μη μιλήσουμε για άλλα τοξικά προϊόντα της καύσης.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.