Νικολάκου: Είναι δεδομένη η υπογραφή της ΣΔΙΤ για τη διαχείριση των απορριμμάτων (vid)

Νικολάκου: Είναι δεδομένη η υπογραφή της ΣΔΙΤ για τη διαχείριση των απορριμμάτων (vid)

Σεπτέμβριος 14, 2017 - 09:39
0 σχόλια

«Τη λειτουργία της μονάδας θα την κάνει ο ΦΟΔΣΑ»

Για τις εξελίξεις που υπάρχουν στο έργο της διαχείρισης απορριμμάτων μίλησε η αντιπεριφερειάρχης κυρία Ντίνα Νικολάκου ύστερα και από την απόφαση του ΦΟΔΣΑ να υπογραφεί η προγραμματική σύμβαση με την Περιφέρεια για την υλοποίηση του έργου.

Η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κωνσταντίνα Νικολάκου εξέφρασε την ικανοποίησή της για την απόφαση του Φορέα, καθώς τώρα δίνεται το πράσινο φως για την ολοκλήρωση του μεγάλου έργου της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Η κυρία Νικολάκου τόνισε ότι από εδώ και πέρα η κυβέρνηση πρέπει να δράσει τάχιστα για να υπογραεί η ΣΔΙΤ και να τελειώσει επιτέλους το μεγάλο πρόβλημα των απορριμμάτων γιατί δεν αποτελούν λύση ούτε οι προσωρινές διαχειρίσεις των δήμων, ούτε η μεταφορά, ούτε οι ανεξέλεγκτες χωματερές, ούτε τα πεταμένα σκουπίδια σε δάση, βουνά και ρέματα.

Θα γίνουν τεχνικές συναντήσεις έως την υπογραφή.

Οι αποφάσεις της πλειοψηφίας πρέπει να γίνονται σεβαστές, τόνισε, αποκλείοντας το ενδεχόμενο να τεθεί  θέμα εκχώρησης αρμοδιοτήτων από πλευράς ΦΟΔΣΑ στην Περιφέρεια με την πιθανή αλλαγή προέδρου.
Τέλος, η κυρία Νικολάκου ξεκαθάρισε ότι είναι καθόλα νόμιμη η σύμβαση απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για τις αιχμές μελών του ΦΟΔΣΑ για την στέρηση νομιμότητας.

Είναι πρόσχημα κάποιος αιρετός να θέτει θέματα νομιμότητας μέσω δικαστηρίων.
 

Video: 

ΑrcadiaPortal.gr Νικολάκου: Είναι δεδομένη υπογραφή της ΣΔΙΤ για τη διαχείριση των απορριμμάτων


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.