Νίκας: Ο «Δημόκριτος» στην Κόρινθο για το τοξικό νέφος από τη φωτιά σε επιχείριση ανακύκλωσης

Νίκας: Ο «Δημόκριτος» στην Κόρινθο για το τοξικό νέφος από τη φωτιά σε επιχείριση ανακύκλωσης

Ιανουάριος 15, 2020 - 16:57
0 σχόλια

Κατά τη συνεδρίαση της Τετάρτης 15 Ιανουαρίου, ο κ. Γόντικας αναφέρθηκε στην πυρκαγιά η οποία καίει ήδη εδώ και δύο ημέρες σε εργοστάσιο ανακύκλωσης στον Δήμο Βέλου – Βόχας στην Κορινθία (δείτε ΕΔΩ). Το τοξικό νέφος πνίγει την περιοχή από το βράδυ της 13ης Ιανουαρίου, όταν ξέσπασε η πυρκαγιά. Όπως είπε ο κ. Γόντικας: « Δεν μπορεί να υπάρχει μια τόσο μεγάλη πυρκαγιά σε σκουπιδότοπο, ουσιαστικά, να έχει γίνει μια τόσο μεγάλη περιβαλλοντική καταστροφή και εμείς να μην το κουβεντιάζουμε».

Ο πρόεδρος του ΠεΣυ κ. Μανώλης Σκαντζός απάντησε ότι ακόμα η φωτιά είναι ενεργή, και πρότεινε να τεθεί ένα θέμα σε επόμενη συναδρίαση αφού δεν μπορούμε να πούμε τίποτα σήμερα.

Ο κ. Γόντικας ρώτησε: «Δεν έχει να μας πει η ΠΕ τίποτα;».

Ο κ. Παναγιώτης Νίκας απάντησε: «Η φωτιά ξέσπασε σε ιδιωτική επιχείρηση που παραλαμβάνει ανακυκλώσιμα και σύμμεικτα και από Δήμους. Ειδοποιήθηκα από τον αντιπεριφερειάρχη και την Πυροσβεστική, μετέβην στο σημείο όπου ήταν όλοι οι αρμόδιοι. Η φωτιά ξέσπασε σε χώρο εκτός εργοστασίου ανακύκλωσης όπου συγκεντρωνόταν το υπόλλειμμα από τη διαχείριση. Υπάρχει στην περιοχή πάρα πολύ πυκνός καπνός. Η Υπηρεσία έκανε τη δουλειά της, υπήρχαν έγγραφα από τον Δεκέμβρη για την επικινδυνότητα του χώρου, έχουμε ειδοποιήσει τον Δημόκριτο για να καταλήξει σε πόρισμα. Τέτοιες καταστάσεις έχουμε αρκετά σε όλη την Περιφέρεια Πελοποννήσου, αφού συνδέονται με τη μη κεντρική διαχείριση των απορριμμάτων. Το πρόβλημα δημιουργεί μια αλυσίδα ολόκληρη».

Οι Δήμοι πηγαίνουν τα σκουπίδια τους παράνομα ή ημινόμιμα σε τέτοιους χώρους. Σε αυτή τη φάση μπορούν μόνο να γίνουν έλεγχοι. Σε επόμενη συνεδρίαση θα έχουμε να παρουσίασουμε και τα αποτελέσματα των ελέγχων. Ο χώρος έχει αδειοδοτηθεί από το 2013-14.

Γαλανιάδη Εύα

 

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.