Νίκας για τα ΔΗΠΕΘΕ: Πρέπει να έχουν σοβαρή οικονομική στήριξη από ΥΠΠΟ και Περιφέρειες

Νίκας για τα ΔΗΠΕΘΕ: Πρέπει να έχουν σοβαρή οικονομική στήριξη από ΥΠΠΟ και Περιφέρειες

Ιανουάριος 23, 2020 - 14:30
1 σχόλια

Πρέπει να υπάρξει σοβαρή οικονομική στήριξη των δημοτικών περιφερειακών θεάτρων (ΔΗΠΕΘΕ) τόσο από το υπουργείο Πολιτισμού, όσο και από τις Περιφέρειες.

Αυτό επισήμανε, μεταξύ άλλων, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας στο πλαίσιο της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου, στο υπουργείο Πολιτισμού, στην Αθήνα, στην οποία συμμετείχαν περιφερειάρχες και εκπρόσωποι δήμων στους οποίους λειτουργούν ΔΗΠΕΘΕ.

Σκοπός της σύσκεψης ήταν να συζητηθεί η αναδιοργάνωση του θεσμού των ΔΗΠΕΘΕ τον οποίον δρομολογεί το υπουργείο Πολιτισμού.

Στην παρέμβασή του, η οποία συνοδεύθηκε από ευμενή σχόλια των συμμετασχόντων, ο Π. Νίκας σημείωσε ότι με βάση την αυτοδιοικητική εμπειρία του, θα πρέπει το νέο πλαίσιο για τα ΔΗΠΕΘΕ να λάβει υπόψη τα εξής:

– Να υπάρχει σοβαρή οικονομική συνδρομή των ΔΗΠΕΘΕ από το υπουργείο και τις Περιφέρειες για την ομαλή λειτουργία τους και να προβλέπεται μπόνους αναλογικά με την ποιότητα του έργου που παράγουν

– Τα περιφερειακά θέατρα να αποκτήσουν εν τοις πράγμασι περιφερειακό χαρακτήρα και η δράση τους να εξακτινώνεται σε ολόκληρη την Περιφέρεια

– Να υπάρχουν διαπεριφερειακές συνεργασίες

– Να έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε μεγάλες εγχώριες πολιτιστικές διοργανώσεις, όπως τα Φεστιβάλ της Επιδαύρου ή του Ηρωδείου

– Τέλος, η διοίκησή τους να παραμείνει στους δήμους, αλλά παράλληλα να συσταθεί με απόφαση υπουργού και μία καλλιτεχνική επιτροπή στην οποία να μετέχουν εκπρόσωποι από την Περιφέρεια και από το υπουργείο,  τους φορείς δηλαδή που θα συμβάλουν οικονομικά στη λειτουργία του κάθε ΔΗΠΕΘΕ.

Δελτίο Τύπου


Υπάρχει 1 Σχόλιο

ΛΟΙΠΟΝ . ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ. ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΤΕΛΕΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΕΡΓΟ . . . ΕΚΕΙ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΗΓΑΙΝΕ ΕΛΑ ΣΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ .

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.