Νίκας: 293 εκατ. ευρώ δεν έχουν απορροφηθεί από το ΕΣΠΑ (vid)

Νίκας: 293 εκατ. ευρώ δεν έχουν απορροφηθεί από το ΕΣΠΑ (vid)

Σεπτέμβριος 11, 2019 - 15:32
4 σχόλια

Κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας στην Τρίπολη, ανακοίνωσε ότι λίγο νωρίτερα είχε ολοκληρωθεί μια δραματική σύσκεψη για το ΕΣΠΑ, επισημαίνοντας ότι διαπιστώθηκε μια πολύ δύσκολη κατάσταση. «Πρέπει να απενταχθούν κάποια έργα και κάποιος πρέπει να πάρει το κόστος, και θα το πάρουμε εμείς. Είναι κρίσιμο το ζήτημα αυτό.

293 εκατ. ευρώ είναι αναπορρόφητα. Έργα που έχουν ενταχθεί δεν προχωρούν, επειδή δεν υπάρχουν ώριμες μελέτες και ως το 2021 πρέπει να γίνουν μελέτες για τα 293 εκατ. ευρώ. Θα γίνει ακτινογραφία των ενταγμένων έργων σε κάθε Νομό από την επόμενη εβδομάδα.

Αφήστε το τι έγινε. Από εδώ και πέρα εμείς φταίμε. Πρέπει να βρούμε τον τρόπο.

«Κάθε δύο μήνες θα πηγαίνουμε στο Μαξίμου και εκεί θα απολογούμαστε και θα απολογούμαι και εγώ, όχι πολιτικά, αλλά τεχνοκρατικά», επεσήμανε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου.

«Από το 2021 και μετά που λήγει το πρόγραμμα, αν δεν είναι ενταγμένο το σύνολο των έργων για το σύνολο των χρημάτων, θα έχουμε πρόβλημα».

«Πώς εντάχθηκαν χωρίς ώριμη μελέτη; Οι πολιτικές αποφάσεις υπερίσχυαν των τεχνοκρατικών δεδομένων. Θα δώσω ακριβή απάντηση για κάθε Νομό ξεχωριστά. Ως προς την Αρκαδία, για τα μικρά έργα, η ζωή θα δείξει ποια είναι η καλύτερη πολιτική. Δεν είμαστε ώριμοι γιατί ασχολούμαστε με μικροέργα, που μπορεί να το κάνει άλλος φορέας. Η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών όταν ασχολείται με 50 και όχι με τα 5, δεν γίνεται να τα ολοκληρώσει. Και αυτό έγινε ιδιαίτερα το 2019. Επαρχιακό δίκτυο, εθνικό δίκτυο, λιμενοδεξαμενές. Με αυτά πρέπει να ασχολούμαστε. Όταν κάνουμε το μικροέργο των 50.000 ευρώ, οδηγούμαστε σε αδιέξοδο. Να βοηθήσει ο Θεός να ωριμάσουν οι μελέτες», είπε, τέλος, ο κ. Νίκας.

Video: 

ArcadiaPortal.gr Νίκας: Δραματική η κατάσταση με το ΕΣΠΑ


4 Σχόλια

Σε βλέπω άμα απεντάξεις τα ενταγμένα να μην προλάβεις να εντάξεις τα υπό ένταξη .

Νομίζω πως άν κάποιες μελέτες υπολείπονται σε κάτι ότι πρέπει να το συμπληρώσετε και όχι να σπεύσετε να καταγγείλετε το λάθος . Δεν ωφελεί κανένα τέτοια συμπεριφορά ! Και οι απεντάξεις έργων θα είναι σίγουρα ζημιογόνες.

ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ . Ο ΝΙΚΑΣ ΕΧΕΙ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΠΑΛΙΟΜΟΔΗΤΗ ΔΑΣΚΑΛΟΥ , ΠΟΥ ΗΔΟΝΙΖΕΤΑΙ ΝΑ ΓΕΜΙΖΕΙ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΤΑ ΤΕΤΡΑΔΙΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ .

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.