Νέος σχεδιασμός για το πρόγραμμα δακοκτονίας από τον Δήμο Βόρειας Κυνουρίας (vid)

Νέος σχεδιασμός για το πρόγραμμα δακοκτονίας από τον Δήμο Βόρειας Κυνουρίας (vid)

Φεβρουάριος 21, 2017 - 11:31
0 σχόλια

Για την εφαρμογή προγράμματος δακοκτονίας έτους 2017 κλήθηκε να αποφασίσει το Δημοτικό Συμβούλιο Βόρειας Κυνουρίας.

Στη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου ο εισηγητής ΔΣ Χονδρολέος Ιωάννης τόνισε ότι είναι γνωστά σε όλους τα προβλήματα που υπήρξαν τα τελευταία χρόνια με τη δακοκτονία.

Η διαχείριση του προβλήματος παραμένει πολιτική. Ζητείται η αποδοχή του προγράμματος δακοκτονίας σε κάθε περιοχή του Δήμου ξεχωριστά

Ο δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας Παναγιώτης Μαντάς στάθηκε και αυτός στα προβλήματα που υπήρξαν τις προηγούμενες χρονιές. Τόνισε ότι τώρα υπάρχουν νέα στοιχεία στην εισήγηση. Όπως υπογράμμισε,  ειπώθηκε ξεκάθαρα από τον περιφερειάρχη ότι απαιτεί από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης αύξηση των πόρων για το πρόγραμμα δακοκτονίας. Σε κάθε άλλη προσπάθεια εκτέλεσης προγράμματος δακοκτονίας, απαιτούσε οργανωμένη δομή που θα εκτελούσε αυτό το πρόγραμμα και ίδιους πόρους.

Ο δήμαρχος εισηγήθηκε την εκτέλεση προγράμματος δακοκτονίας και την ανάληψη της δαπάνης σε όλη την επικράτεια του Δήμου. Και είπε ότι βρέθηκε αφιλοκερδής πρόταση τεσσάρων επιστημόνων  για να συντονίσουν μια επιτροπή που θα μπορεί να επεξεργάζεται τα δεδομένα σε κάθε χρονικό σημείο της εξέλιξης του προγράμματος δακοκτονίας. Η επιτροπή αποτελείται από τους:

-Σταύρο Βέμμο, καθηγητή Γεωπονικής
-Αλέξανδο Τυροβολά, γεωπόνο
-Δήμητρα Σούρσου, γεωπόνο
-Δημήτριο Μίχο, γεωπόνο.

Ενώ, θα υπογραφεί σύμβαση εργασίας με τον γεωπόνο Γ. Κανελλίδη, με αντικείμενο τη στήριξη της αρμόδιας υπηρεσίας του Δήμου, παρακολούθηση του προγράμματος, μηναίες αναφορές.

Θέλουμε να αποφύγουμε τα προβλήματα που είχαμε τα τελευταία δύο χρόνια

Η εφαρμογή προγράμματος δακοκτονίας ψηφίστηκε ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο Βόρειας Κυνουρίας.

Βίντεο από το astrosnews.gr

 

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.