Νέος πρόεδρος ΔΣ στην εταιρία «Κτιριακές Υποδομές ΑΕ» ο Τίμος Κατσίπος

Νέος πρόεδρος ΔΣ στην εταιρία «Κτιριακές Υποδομές ΑΕ» ο Τίμος Κατσίπος

Δεκέμβριος 10, 2019 - 13:06
5 σχόλια

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρίας «Κτιριακές Υποδομές ΑΕ», νέος πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου είναι ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Αρκαδίας Τίμος Κατσίπος.

Η ΚτΥπ ΑΕ που δημιουργήθηκε το Νοέμβριο 2013 είναι το προϊόν της συγχώνευσης τριών δημόσιων κατασκευαστικών εταιρειών: της ΔΕΠΑΝΟΜ ΑΕ [υπεύθυνη για την κατασκευή και τον εξοπλισμό νοσοκομείων], της ΟΣΚ ΑΕ με τις διευρυμένες της αρμοδιότητες [υπεύθυνη για την κατασκευή και τον εξοπλισμό σχολείων καθώς και με την αρμοδιότητα για την υλοποίηση των εν εξελίξει έργων της Κτηματικής Εταιρείας Δημοσίου ΚΕΔ ΑΕ] και της ΘΕΜΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΑΕ [υπεύθυνη για την κατασκευή και τον εξοπλισμό δικαστηρίων και σωφρονιστικών καταστημάτων].

Η δημιουργία της ΚτΥπ ΑΕ απαντά στην ανάγκη υλοποίησης δημόσιων κτιριακών υποδομών με τους πλέον ευνοϊκούς όρους για το δημόσιο συμφέρον τόσο στους κλάδους της υγείας, της παιδείας και της δικαιοσύνης [από 01.08.2015] όσο και σε οποιονδήποτε άλλο τομέα ανακύψει ανάγκη. Ο επιμερισμός ευθυνών μεταξύ διαφορετικών φορέων για ένα και μοναδικό αντικείμενο –τις δημόσιες κτιριακές υποδομές– δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες της σύγχρονης ελληνικής κοινωνίας. Για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα με τη μεγαλύτερη εξοικονόμηση πόρων χωρίς κοινωνικές επιπτώσεις ήταν σημαντική η δημιουργία μιας ενιαίας εταιρείας του δημοσίου, υπεύθυνης για όλες τις κρατικές κτιριακές υποδομές.

Κύριες πηγές χρηματοδότησης της ΚτΥπ ΑΕ είναι o τακτικός κρατικός προϋπολογισμός και το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων [ΠΔΕ], ενώ χάρη στο αντικέιμενο και την ποιότητα των έργων, συχνή είναι η δανειοδότηση από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων [ΕτΕπ, www.eib.org] καθώς και η επιλεξιμότητα για επιδοτήσεις από ευρωπαϊκά κονδύλια.

Το έργο της ΚτΥπ ΑΕ εποπτεύεται από το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων [www.yme.gr] το οποίο ανάλογα με τον κλάδο στον οποίο ανήκει κάθε υλοποιούμενο έργο συμβουλεύεται και συνεργάζεται με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων [www.minedu.gov.gr], το Υπουργείο Υγείας [www.moh.gov.gr], το Υπουργείο Δικαιοσύνης [www.ministryofjustice.gr], ή με οποιαδήποτε άλλη δημόσια αρχή είναι σχετική με το εκάστοτε έργο.

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας "ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ Α.Ε.", το οποίο διορίσθηκε με την με αριθμό πρωτ. Δ4δ/οικ. 84110/18.11.2019 (Φ.Ε.Κ. 969/Υ.Ο.Δ.Δ./18.11.2019) Κ.Υ.Α. των Υπουργών Οικονομικών & Υποδομών και Μεταφορών, με θέμα «Παύση μελών και ορισμός νέων μελών στο Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας με την επωνυμία "ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ Α.Ε."». 

 

Πρόεδρος ΔΣ: Τιμολέων Κατσίπος, Πολιτικός Μηχανικός

Διευθύνων Σύμβουλος: Αθανάσιος Γιάνναρης, Πολιτικός Μηχανικός

 

Μέλη ΔΣ:

Ευάγγελος Λάϊος , Ηλεκτρολόγος Μηχανικός

Ξάνθιππος Κοροβίνης, Νομικός

Βασίλειος Ζαπάντης, Ηλεκτρολόγος Μηχανικός

Αλεξάνδρα Κάρλε, Οικονομολόγος

Δήμητρα Κοτσάνη, Αρχιτέκτων Μηχανικός [εκπρόσωπος Σωματείου εργαζομένων]


5 Σχόλια

Το παιδι του Λυκουρέντζου ! Ο κολλητός του Βορίδη ! Η αριστεία του Μητσοτάκη ! Κανείς δε χάνεται τελικά !

ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΥΠΗΠΟΥΡΓΟΣ Ο ΒΛΑΣΗΣ ΑΜΕΣΩΣ ΕΚΑΝΕ ΤΟΝ ΚΟΛΛΗΤΟ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟ

Στο σημείο αυτό ας σημειωθεί ότι στην εταιρεία "ΘΕΜΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ" που συγκαταλέγεται τώρα στις "ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ" η κυβέρνηση Τζέφρι Παπαντρέος το 2010 τοποθέτησε επικεφαλής όχι μηχανικό αλλά πρώην δικαστή τον Χαρίλαο Κλουκίνα. Μια αναζήτηση για όσους δεν τον ξέρουν στο google σε σχέση με υποβιβασμό Ηρακλή και Επαμεινώνδα Σκυφτούλη χρήσιμη.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.