Νέος οφθαλμολογικός εξοπλισμός στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης

Νέος οφθαλμολογικός εξοπλισμός στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης

Ιούνιος 20, 2018 - 10:28
0 σχόλια

Με εισήγηση της Υποδιεύθυνσης Τεχνικού (Τμήμα Βιοϊατρικής Τεχνολογίας) προς το ΔΣ του Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης, έκανε γνωστή την ανάγκη νέου εξοπλισμού για το Οφθαλμολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου.

Συγκεκειμένα η εισήγηση ανέφερε:

"Στο πλαίσιο της κάλυψης νέων αναγκών του Νοσοκομείου και συγκριμένα του Οφθαλμολογικού Τμήματος, θεωρείται σκόπιμη η προμήθεια του ακόλουθου εξοπλισμού:
1. Μηχάνημα Οπτικής Τομογραφίας Συνοχής (1 τεμ)
2. Οφθαλμολογική Χειρουργική Καρέκλα (1 τεμ)

Α. ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ – ΑΝΑΓΚΗ ΣΕ ΠΡΟΣMΠΙΚΟ –
ΙΑΜΟΡΦMΣΗ ΧMΡMΝ

1. Μηχάνημα Οπτικής Τομογραφίας Συνοχής (νέα ανάγκη)

Το Οφθαλμολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου μας εξυπηρετεί ένα σημαντικό αριθμό ασθενών ετησίως (2625 για το 2017) από το Νομό Αρκαδίας αλλά και τους όμορους νομούς. Στην πλειονότητά τους, οι ασθενείς αυτοί είναι μεγάλης ηλικίας όπου οι παθήσεις του οφθαλμού είναι πιο συχνές. Η παρακολούθηση, διάγνωση και εκτίμηση παθήσεων της ωχράς κηλίδας και του οπτικού νεύρου δηλ. ηλικιακή εκφύλιση ωχράς, αγγειακές παθήσεις βυθού και γλαύκωμα, επιτυγχάνονται μέσω του Μηχανήματος Οπτικής Τομογραφίας Συνοχής. Στο Τμήμα και στο Νοσοκομείο δεν υπάρχει τέτοιο μηχάνημα με συνέπεια οι ανάγκες διαγνωστικών εξετάσεων να καλύπτονται μέσω παραπομπών σε ιδιωτικά ιατρεία ή διαγνωστικά κέντρα με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει από άποψη καθυστερήσεων στην εξυπηρέτηση των ασθενών.

Ο αριθμός διαγνωστικών πράξεων που θα εκτελεί το εν λόγω μηχάνημα εκτιμάται στις 600 – 700 πράξεις ανά έτος.

2. Οφθαλμολογική Χειρουργική Καρέκλα (νέα ανάγκη)
Ένας σημαντικός αριθμός από τους ασθενείς που επισκέπτονται το Τμήμα ανά έτος, καταλήγει να χρήζει χειρουργικής επέμβασης στον οφθαλμό. Η χειρουργική καρέκλα θα καλύψει τις ανάγκες των χειρουργών οφθαλμιάτρων κατά τη διάρκεια της χειρουργικής επέμβασης.

Ο αριθμός ιατρικών πράξεων εκτιμάται στις 1.000 περίπου πράξεις ανά έτος.
Για την ανάγκη του ανωτέρω εξοπλισμού υπάρχει σχετικό αίτημα της Υπευθύνου Ιατρού του Οφθαλμολογικού Τμήματος.

Επισημαίνεται ότι το Νοσοκομείο εφημερεύει σε 24 ωρη βάση, 365 ημέρες το χρόνο.
Για τον παραπάνω εξοπλισμό αυτό δεν απαιτείται πρόσθετο προσωπικό καθώς μπορεί να λειτουργήσει με το ήδη υφιστάμενο προσωπικό ενώ δεν υπάρχει ανάγκη για νέο χώρο ή για διαμόρφωση χώρου.

Η προμήθεια του εξοπλισμού θα συμβάλει στην ταχύτερη εξυπηρέτηση των ασθενών και θα αναβαθμίσει την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες, τόσο του νομού Αρκαδίας όσο και των όμορων νομών που δύνανται να προσέλθουν για εξέταση, παρακολούθηση ή χειρουργική επέμβαση στο Νοσοκομείο.

Επισημαίνεται ότι:
Ο εξοπλισμός αυτός εντάχθηκε στο 4ο ΕΑΠ (Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα) Λεκανοπεδίου Μεγαλόπολης με κωδικό Α.67 και τίτλο «Προμήθεια οφθαλμολογικού εξοπλισμού για την κάλυψη των διαγνωστικών και επεμβατικών αναγκών του Οφθαλμολογικού Τμήματος για ασθενείς του Γενικού Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης «Η Ευαγγελίστρια» συμπεριλαμβανομένων και των κατοίκων του λεκανοπεδίου  Μεγαλόπολης».

Ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται στα 100.000 € συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ και η προμήθεια του εξοπλισμού θα υλοποιηθεί από το ποσοστό των χρημάτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου με φορέα υλοποίησης το Γενικό Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης «Η Ευαγγελίστρια»."

Το ΔΣ αποφάσισε ομόφωνα και εγκρίνει την «Προμήθεια οφθαλμολογικού εξοπλισμού για την κάλυψη των διαγνωστικών και επεμβατικών αναγκών του Οφθαλμολογικού Τμήματος για ασθενείς του Γενικού Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης «Η Ευαγγελίστρια» συμπεριλαμβανομένων και των κατοίκων του λεκανοπεδίου Μεγαλόπολης» συνολικού προϋπολογισμού 100.000 € συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ, που θα υλοποιηθεί από το ποσοστό των χρημάτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου βάση της ένταξης στο 4ο ΕΑΠ (Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα) Λεκανοπεδίου Μεγαλόπολης με κωδικό Α.67. και φορέα υλοποίησης το Παναρκαδικό Γενικό Νοσοκομείο Τρίπολης «Η Ευαγγελίστρια», με αναλυτικό προϋπολογισμό εξοπλισμού:

ΜΗΧΑΝΗΜΑ ΟΠΤΙΚΗΣ ΤΟΜΟΓΡΑΦΙΑΣ ΣΥΝΟΧΗΣ (OCT)

ΟΦΘΑΛΜΟΛΟΓΙΚΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΚΑΡΕΚΛΑ

Φωτογραφία αρχείου

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.