Νέος γύρος έντασης(;) για τα απορρίμματα μεταξύ Περιφέρειας - Δήμου Τρίπολης(video)

Νέος γύρος έντασης(;) για τα απορρίμματα μεταξύ Περιφέρειας - Δήμου Τρίπολης(video)

Σεπτέμβριος 05, 2012 - 12:41
19 σχόλια

Αφορμή τα πρόστιμα και η παρέμβαση της ειδικής γραμματείας περιβάλλοντος

Κατσαφάνας: Η Περιφέρεια έπρεπε να δείξει κατανόηση...

Ενοχλημένος φέρεται ο δήμος Τρίπολης από τις τελευταίες ενέργειες των υπηρεσιών της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του υπουργείου Περιβάλλοντος αναφορικά με το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων και τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν για τη λειτουργία των χωματερών σε Βλαχοκερασιά και Λεβίδι και του Σταθμού Μεταφόρτωσης απορριμμάτων στην Αγία Τριάδα (θέμα που ανέδειξε πρώτο το www.arcadiaportal.gr με αντίστοιχες αναρτήσεις του).

Μάλιστα ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Κώστας Κατσαφάνας σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε πριν λίγο στο δημαρχείο της Τρίπολης ούτε λίγο ούτε πολύ σημείωσε πως δεν γίνεται από τη μία να έχει δοθεί έγκριση από την Περιφέρεια Πελοποννήσου για το χώρο και από την άλλη οι υπηρεσίες να επιβάλλουν πρόστιμα και το Υπουργείο να ζητεί παρέμβαση εισαγγελέα. Παραδέχτηκε βέβαια ότι μπορεί να υπάρχουν πιέσεις από κάποιους αλλά θα έπρεπε η υπόθεση των προστίμων να πάει πιο πίσω και γενικά να επιδεικνύεται κατανόηση στο θέμα των απορριμμάτων, αφού ο δήμος Τρίπολης εδώ και αρκετό καιρό κάνει πράγματα και έχει προχωρήσει για να λύσει το θέμα και περιμένει την οριστική έγκριση από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας για τον χώρο που θα λειτουργήσει η προσωρινή μονάδα διαχείρισης, μονάδα που είναι σύμφωνη με τον ΠΕΣΔΑ και φυσικά οικολογική και πιο οικονομική σε σχέση με τη μεταφορά που γίνεται τώρα.

Και να πληρώνουμε και υπόλογοι δε γίνεται....
Ο κ. Κατσαφάνας δε θέλησε να σχολιάσει εκτενώς και τα όσα λέγονται και γίνονται σχετικά με τον ΧΥΤΑ της Φυλής και περιορίστηκε μόνο να πει πως «τα σκουπίδια μεταφέρονται νόμιμα και δεν γίνεται και να πληρώνουμε 60 ευρώ τον τόνο πόρτα και από την άλλη να είμαστε και υπόλογοι. Επιτέλους ας βάλουμε όλοι νερό στο κρασί μας». Ζήτησε μάλιστα να δοθεί χρόνος στο δήμο Τρίπολης αλλά και να υπάρξει κατανόηση από πλευράς δημοτών, αφού η Πολιτεία που έπρεπε να ενεργήσει χρόνια τώρα δεν έχει πράξει τίποτα ουσιαστικό.

Θέλουν ιδιώτες ακόμα και στην προσωρινή διαχείριση
Ακόμα ο κ. Κατσαφάνας σημείωσε πως όλα δείχνουν πως οδηγείται έντεχνα η κατάσταση σε τέτοιο σημείο, ώστε να μπουν ιδιώτες και στους δήμους και να αναλάβουν τη διαχείριση ενώ επεσήμανε πως «αν υπήρχε σύμπνοια από την αρχή ίσως το πρόβλημα να είχε λυθεί πιο γρήγορα, αφού έτσι όπως συνεχίζεται η κατάσταση υπάρχει και περιβαλλοντικό θέμα και αιμορραγία οικονομική».
Δείτε το βίντεο με τα όσα είπε στη σημερινή του συνέντευξη ο κ. Κατσαφάνας…

Ελένη Τράκα

Video: 

youtube://v/oZ1SytCR0mY


19 Σχόλια

Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΝΤΙ ΝΑ ΕΓΚΡΙΝΕΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ Η ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ, ΠΟΥ ΑΥΤΗ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΧΕΙ ΡΥΘΜΙΣΕΙ ΕΞ ΑΡΧΗΣ Η΄ΕΣΤΩ ΝΑ ΕΧΕΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΘΕΙ ΜΕ ΔΗΜΟ ΣΤΗΝ ΛΥΣΗ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ, ΕΠΙΔΗ ΜΠΟΡΕΙ, ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΚΑΤΙ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ! ΔΕ ΛΕΩ ΑΝ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΡΑΞΕΙ ΚΑΙ ΝΩΡΙΤΕΡΑ, ΜΕ ΤΟ ΠΟΥ ΑΝΕΛΑΒΕ, ΑΛΛΑ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΑΙΖΕΙ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΟΓΟΥ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΜΕ ΑΠΩΤΕΡΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ...

ΓΙΑ ΤΟ ΠΛΑΤΩΜΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΠΗΚΕ ΠΡΟΣΤΙΜΟ?ΑΡΑ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΒΑΡΥΝΘΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ!ΚΟΥΙΖ?ΠΟΙΟΙ ΤΗΝ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΚΑΙ ΓΛΙΤΩΣΑΜΕ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΜΑΣ?Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΣΙΓΑ-ΣΙΓΑ ΘΑ ΒΓΑΛΕΙ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΤΟΥ.

ΤΕΛΙΚΑ ΜΗΠΩΣ ΦΤΑΙΕΙ ΤΟ ΒΙΟΑΕΡΙΟ ΣΤΟΥ ΜΠΕΛΜΠΕΡΗ? ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΤΕΛΙΚΑ?

ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΠΛΑΤΩΜΑΤΟΣ ΜΕ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΚΑΘΑΡΑ ΨΗΦΟΘΗΡΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΦΕΡΕ ΜΙΑ ΣΕΙΡΑ ΑΔΙΕΞΟΔΩΝ ΚΑΙ ΜΑΣ ΦΟΡΤΩΣΕ ΜΕ ΤΑ ΛΟΙΠΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΩΣΕ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ, ΑΦΟΥ ΕΞΑΛΕΙΨΕ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΕ ΤΟ ΠΕΣΔΑ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΚΑΙ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ, ΠΟΥ ΠΑΡΟΤΙ ΑΡΜΟΔΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΡΓΟΠΟΡΙΑ ΡΙΧΝΕΙ ΠΡΟΤΙΜΑ... ΟΠΟΤΕ ΑΣΕ ΤΑ ΚΟΥΙΖ ΠΟΥ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΕ ΨΗΦΟΥΣ ΣΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΑΤΟΜΑ, ΠΟΥ ΟΥΔΟΛΩΣ ΕΝΔΙΑΦΈΡΟΝΤΑΙ ΚΑΤΑ Τ'ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

ΣΕ ΠΟΝΑΕΙ ΑΝΩΝΥΜΕ-ΣΥΝΩΝΥΜΕ ΤΩΝ 19.08 Η ΑΛΗΘΕΙΑ.ΑΛΛΑ ΣΕ ΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕ ΤΟΥ ΣΜΥΡΝΙΩΤΗ

Μαλλον εσένα πονάει η αλήθεια , αλλά πρέπει να τη παραδεχτείς οτι ο φιλος σου ο Νικολάκης , μόνο προβλήματα δημιούργησε στην πόλη για να σώσει το σπιτάκι του, γιατί μόνο αυτό τον ενδιαφέρει δυστυχώς.

ΔΗΛΑΔΗ ΑΝ ΗΤΑΝ ΑΝΟΙΧΤΟ ΤΟ ΠΛΑΤΩΜΑ ΘΑ ΕΤΡΩΓΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ! ΟΠΟΤΕ?? ΣΥΜΒΟΥΛΕ??? ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΤΙΠΟΤΑ, ΜΟΝΟ ΟΙ (ΔΟΥΛΕΙΕΣ) ΠΟΥ ΚΑΝΕΤΕ!!!

ΑΛΛΟ ΝΑΧΕΙΣ ΑΝΟΙΧΤΟ ΠΛΑΤΩΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙΣ ΓΡΗΓΟΡΑ ΤΗΝ ΔΙΑΔΟΧΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ, ΑΦΟΥ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΑΛΛΑ ΣΕ ΕΜΠΟΔΙΖΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΚΑΝΟΝΙΖΕΙΣ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΡΙΝΟΥ ΚΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΝΙΓΕΙ Η ΠΟΛΗ Κ ΜΕ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΚΟΣΤΟΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΝΑ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙΣ ΤΗΝ ΔΙΑΔΟΧΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ, ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΕΙΧΕΣ ΕΠΙΚΕΝΤΡΩΘΕΙ ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ. ΟΤΑΝ ΑΠΟ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΤΩΠΑ, ΑΡΓΟΠΟΡΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ. ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΣΥΜΒΟΥΛΟ. ΜΗΝ ΚΟΙΤΑΤΕ ΤΟΣΟ ΚΟΝΤΟΦΘΑΛΜΑ, ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΓΕΙΤΟΝΙΤΣΑ ΣΑΣ. ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΙ ΤΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΜΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΟΛΩΝ ΝΑ ΓΙΝΕΙ.

Το κλείσιμο του πλατώματος οδηγεί τον Δήμο Τρίπολης σε οικονομικό μαρασμό. Τώρα που έκλεισε το πλάτωμα οι κάτοικοι της περιοχής απαλλάχτηκαν από το πρόβλημα;;; Τώρα απλά βρωμάει όλη η πόλη και χάνει ο Δήμος, δηλαδή ΕΜΕΙΣ, τρελά λεφτά για την διαχείριση των σκουπιδιών. ΛΕΦΤΑ που θα λείψουν από τους παιδικούς σταθμούς, τα νηπιαγωγεία, τα δημοτικά και όλες τις υπόλοιπες δραστηριότητες του Δήμου. Ποιο είναι το κέρδος από το κλείσιμο του πλατώματος το καλοκαίρι του 2012 αντί του 2013 ή 2014; Το πρόβλημα με τα σκουπίδια το έχει πλέον όλη η πόλη και ταυτόχρονα αιμορραγεί οικονομικά. Τι όφελος είχε αυτή η "κίνηση" των κατοίκων της περιοχής;;;; Το μόνο πρακτικό αποτέλεσμα που βλέπω εγώ είναι ότι ο Δήμος ξοδεύει ΤΡΕΛΑ λεφτά για την διαχείριση των σκουπιδιών ΜΗ ΕΧΟΝΤΑΣ άλλη επιλογή και παρόλα αυτά η πόλη πάλι να βρωμάει γιατί είναι προβληματική ακόμα και έτσι η μεταφορά των σκουπιδιών. Επαναλαμβάνω αν το πλάτωμα έκλεινε το καλοκαίρι του 2013 ή του 2014 ποια θα ήταν η διαφορά; Δεν θα είχε γλυτώσει ο Δήμος λεφτά που θα μας λείψουν από βασικές μας ανάγκες; Δεν θα ήταν η πόλη καθαρή; Και επιτέλους ας σταματήσει η καραμέλια για τσιράκια του Δημάρχου όποιου εκφέρει άλλη γνώμη από την δική σας. Εξάλλου μπορείτε και εσείς να κατηγορηθείτε ως τσιράκια της άλλη πλευράς με την ίδια λογική. Επιχειρήματα αντιπαραθέτουμε.

η απόφαση που έκλεισε το Πλάτωμα, ήταν τελεσίδικη; ποιος εμπόδισε τον Δήμαρχο να την ανατρέψει; οι πολίτες - φιλικοι προστάτευσαν την γειτονιά τους, ο Δήμαρχος γιατί δεν προστάτεψε την πόλη;

Προστάτευσαν την γειτονιά τους αλλά όχι την πόλη. Τώρα δεν έχει σκουπίδια έξω από τις πόρτες τους; Ποιο το όφελος; Αυτά μας έχουν φάει στην Ελλάδα. Δεν κοιτάμε το συμφέρων του συνόλου αλλά τις συντεχνίας μας, όπως καθορίζεται αυτή κάθε φορά. Έκλεισε το πλάτωμα από την "γειτονιά" και την πλήρωσε η πόλη αλλά και οι ίδιοι. Ποια είναι η επιτυχία λοιπόν; Το τελεσίδικο τώρα που κολλάει; Μέχρι να εκδικαζόταν στον επόμενο βαθμό, πάλι δεν θα ίσχυαν τα μέτρα που έχει ορίσει το δικαστήριο; Επαναλαμβάνω. Τι κέρδισε η πόλη με το κλείσιμο του πλατώματος; Γεμίσαμε σκουπίδια και τα λεφτά που χάνουμε καθημερινά σαν Δήμος και πολίτες είναι εξωφρενικά ακόμα και για τις εποχές που ήταν πολύ παχιές οι αγελάδες.

ΤΟ ΠΛΑΤΩΜΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΈ ΈΚΛΕΙΣΕ ΕΝΆΜΙΣΗ ΧΡΟΝΟ ΜΕΤΑ ΑΦΌΤΟΥ ΑΝΕΛΑΒΕ Ο ΣΜΥΡΝΙΩΤΗΣ, ΟΠΟΤΕ? ΑΝ ΗΘΕΛΕ ΕΙΧΕ ΟΛΟ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΝΑ ΒΡΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΥΠΌΘΗΤΗ ΛΥΣΗ! ΑΡΑ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΤΟΝ ΒΟΛΕΥΕΙ ΑΥΤΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ Η ΠΟΛΗ ΣΤΟ ΑΠΡΟΧΏΡΗΤΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΛΑ ΟΠΩΣ ΤΑ ΘΕΛΕΙ ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ Η ΠΑΡΕΑ....

TO πλάτωμα έκλεισε ως χωματερή απόθεσης αποριμάτων. Για χώρο μεταφόρτωσης - δεματοποιητή - επεξεργασίας μιλάει η δικαστική απόφαση? Γιατί η δημοτική αρχή δεν εξεταζει αυτό το ενδεχόμενο? Ας μας πεί η νομική υπηρεσία του Δήμου Τρίπολης.

Η μεταφόρτωση - δεματοποίηση - επεξεργασία προϋποθέτει πρώτα την εναπόθεση των απορριμάτων, οπότε θα υπήρχε παραβίαση της απόφασης και Εισαγγελική Παρέμβαση

ΦΙΛΕ ΤΩΝ 10.56 7-9-12 ΜΗΝ ΕΧΕΙΣ ΠΡΕΜΟΥΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΛΑΤΩΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΖΗΤΑΕΙ ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΑΚΟΜΑ ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΓΙΑΤΙ ΒΛΕΠΕΙ ΟΤΙ ΤΕΛΙΚΑ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΟΣΟ ΠΕΡΝΑΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΘΑ ΔΙΚΑΙΩΝΟΝΤΑΙ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ.ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΑΛΛΑ ΞΕΧΑΣΕ ΤΟ ΚΑΙ ΕΣΥ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΟΥ ΚΕΡΔΟΥΣ.

εσυ με τα κεφαλαια μαλον ο Τσιαμουλος εισαι... τελικα το πλατωμα σαν χωματερη εκλεισε η μπορει να τοποθετηθει εκει μοναδa επεξεργασιας για τα σκουπιδια;

ΓΙΑ ΟΛΑ ΦΤΑΙΕΙ ΤΟ ΤΣΙΑΜΟΥΛΟΣ ΚΑΙ Ο ΚΟΥΜΠΑΡΟΣ ΤΟΥ Ο ΤΑΤΟΥΛΗΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΝΑ ΒΑΖΕΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΙΜΑ

Tα σκουπίδια πρέπει να ΕΠΕΞΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ πλεον στο Πλατωμα και ΟΧΙ να θάβονται.