Νέος δρόμος προς το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου στην Τρίπολη;

Νέος δρόμος προς το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου στην Τρίπολη;

Απρίλιος 22, 2015 - 09:05
0 σχόλια

Το Πάσχα ήταν υπέροχο αλλά τελείωσε και ο καιρός μας έκανε τη χάρη να είναι καλός. Τα αρνιά σουβλίστηκαν κομπλέ, φάγαμε ήπιαμε, γεμίσαμε μπαταρίες ασκήσαμε τα θρησκευτικά μας καθήκοντα και «θέλω» για τις άγιες αυτές ημέρες. Τώρα τα κεφάλια μέσα.

Φεύγοντας 2 μέρες αργότερα και γυρνώντας 3 μέρες νωρίτερα είχα την ευκαιρία να δω μια Τρίπολη χωρίς φοιτητές. Περπάτησα στον πεζόδρομο, ήπια καφέ στην Πετρινού και έφαγα σε ένα υπέροχο εστιατόριο από αυτά τα λιγοστά αλλά καλά που έχει η πόλη. Η αλήθεια είναι ότι λόγω Πάσχα η πόλη δεν στερήθηκε κόσμου και η απουσία του φοιτητικού στοιχείου που οργίαζε τις υπόλοιπες περιόδους δεν έκανε αισθητή την παρουσία της. Περνώντας από τη Δεληγιάννη ένιωθα ότι τα 20 και κάτι χρόνια που κουβαλάω στην πλάτη μου ήταν αρκετά για να ανεβάσουν το μέσο όρο εντός των μαγαζιών ενώ στα υπόλοιπα κομμάτια του πεζοδρόμου είδα κόσμο κάθε ηλικίας να διασκεδάζει.

Με μεγάλη μου χαρά αλλά και έκπληξη είδα να μαζεύονται τα σκουπίδια και τον Δήμαρχο Παυλή πρώτο τραπέζι πίστα στη Συναυλία του Φίλιππου Πλιάτσικα το Σάββατο 4 Απριλίου -1 μέρα πριν φύγω- χωρίς να έχω αίσθηση αν ήταν τυχαίο το γεγονός.

Τα προβλήματα εντός και εκτός πανεπιστημίου συνεχίζουν όμως να υπάρχουν και μετά από το θέμα της στέγασης που αναφέρθηκε στο προηγούμενο άρθρο, και παραμένει προς επίλυση, αυτή τη φορά στο προσκήνιο έρχεται το θέμα της ασφαλτόστρωσης της οδού Καραϊσκάκη στην οποία και βρίσκεται το Πανεπιστήμιο. Το θέμα δε το φέρνω εγώ στο προσκήνιο αλλά ό ίδιος ο Δήμαρχος που βρέθηκε στο δρόμο αυτό την ώρα πήγαινα προς το δάσος του αγίου Γεωργίου. Σύμφωνα λοιπόν με τα λεγόμενα του στη σύντομη συνομιλία που είχαμε χωρίς καν να τον ρωτήσω μου είπε ότι θα γίνουν έργα αυτές τις μέρες για τη διόρθωση του δρόμου. Μέχρι να δω κάτι βέβαια δε το πιστεύω οπότε συνεχίζω να είμαι δύσπιστος πλην όμως αισιόδοξος.

Για όσους λοιπόν δε το ξέρουν ο δρόμος αυτός είναι πραγματικά κακός! Σκοτεινός, έρημος  με λακκούβες και πρόχειρα μπαλώματα σε όλο του μήκους.  Από το σημείο που γίνεται η στένωση και ακολουθεί η κατηφόρα που   ξεκινάνε τα 5χ5 γηπεδάκια μέχρι και το κάτω κτήριο της σχολής η κατάσταση είναι ακόμα χειρότερη και σε ημέρες με βροχή δεν παίζει ακόμα και με τα πόδια να μη βραχείς ενώ στην καλύτερη θα φύγεις με μυοσκελετικά για το Παναρκαδικό . Πόσο μάλλον για όσους πάνε με κάποιο δίκυκλο. Παρόλα αυτά το κομμάτι προς το πάνω κτήριο είναι σε άριστη κατάσταση ενώ γενικά δεν είναι ολισθηρός και ο κίνδυνος απώλειας πρόσφυσης είναι αρκετά μικρός σε αντίθεση με άλλους δρόμους της πόλης.

Θα μπορούσα να γράψω ένα κάρο πράγματα αλλά είμαι σίγουρος ότι πολλοί από εσάς οικογενειάρχες, ιδιοκτήτες σκύλων ή απλά λάτρεις του αθλητισμού που πηγαίνετε στο Άλσος του Αγίου Γεωργίου έχετε διαπιστώσει ιδίοις  όμμασι τις κακοτεχνίες. Βέβαια η διαφορά μας είναι ότι εμάς τους φοιτητές η ζωή μας «εξαρτάται» από αυτόν τον δρόμο αλλά και πάλι όλοι έχουμε το δικαίωμα για μια καθαρή πόλη με αξιοπρεπείς υποδομές και οδικό δίκτυο.

Αιώνιος φοιτητής


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.