Νέος ανεξάρτητος συνδυασμός στη Νότια Κυνουρία

Νέος ανεξάρτητος συνδυασμός στη Νότια Κυνουρία

Νοέμβριος 08, 2018 - 11:52
0 σχόλια

Την αυτόνομη κάθοδο στις εκλογές του Μαΐου σκέφτονται να κάνουν πράξη ομάδα δημοτών της Νότιας Κυνουρίας με την απλή αναλογική που φέρνει ο νέος νόμος για την αυτοδιοίκηση ‘’Κλεισθένης’’.

Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν ήδη αρχίσει οι ζυμώσεις για ένα ισχυρό ψηφοδέλτιο που στόχο θα έχει την αναβάθμιση του Δήμου αφού τόσα χρόνια παραμένουν στα συρτάρια μελέτες χωρίς να έχει υλοποιηθεί απολύτως τίποτα. Το Δημαρχοκεντρικό σύστημα που ίσχυε αποφάσιζε λόγω της ισχυρής πλειοψηφίας των 13 στους 21 συμβούλων το μέλλον του τόπου, με τα μικροπολιτικά συμφέροντα ορισμένων να καθηλώνουν την ανάπτυξη. Την άποψή τους ότι δεν υπήρξε ποτέ στρατηγικός σχεδιασμόςγια την ανάπτυξη του τόπου συμμερίζονται πλέον αρκετοί δημότες οι οποίοι είναι πρόθυμοι να τους στηρίξουν ώστε να στείλουν στο Δημοτικό Συμβούλιο την αντιπροσωπεία τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι η απλή αναλογική εκλέγει απευθείας όλους τους συμβούλους που θα απαρτίζουν τους 21 του Δ.Σ. ανάλογα με το ποσοστό του συνδυασμούτηνπρώτη Κυριακή.

Με 4 συνδυασμούς η πιθανότητα του 50,01% εξανεμίζεται μαζί με τις σκέψεις ορισμένων να διοικούν αλόγιστα. Επί της ουσίας, το εκλογικό σύστημα της απλής αναλογικής θα επιβάλλει συνεργασίες και δεν θα επιτρέπει στο Δήμαρχο να επιβάλλει την άποψή του. Την πρώτη Κυριακή ψηφίζουμε συμβούλους ικανούς να υπηρετήσουν το Δήμο προς όφελος του δημότη.

Τέλος οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι έως το τέλος Ιανουαρίου θα δοθεί και συνέντευξη τύπου όπου θα γίνει και επίσημα γνωστή η αυτόνομη κάθοδος.

Πηγή:dhmoths-notias-kynourias.blogspot.com


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.