Νεολαίοι ΝΔ: Όχι διορισμοί στο Δημόσιο, ναι σε ιδιωτικά Πανεπιστήμια

Νεολαίοι ΝΔ: Όχι διορισμοί στο Δημόσιο, ναι σε ιδιωτικά Πανεπιστήμια

Οκτώβριος 21, 2017 - 17:02
0 σχόλια

Τα αποτελέσματα του ερωτηματολογίου για θέματα που απασχολούν τους νέους ανθρώπους, παρουσιάστηκαν κατά την έναρξη των εργασιών του 2ου Προσυνεδρίου της ΝΔ «Για τους Νέους» στη Πάτρα. Συνολικά, 18.036 πολίτες ανταποκρίθηκαν και εξέφρασαν τη γνώμη τους σε πραγματικά διλήμματα πολιτικής.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΝΔ, από τις απαντήσεις τους οι συμμετέχοντες λένε «όχι» σε διορισμούς στο δημόσιο και προσβλέπουν στην δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα. Ακόμη, στον τομέα της εκπαίδευσης, επισημαίνουν ως κύρια προβλήματα των Πανεπιστημίων την ανομία και τον χαμηλό βαθμό σύνδεσής τους με την αγορά εργασίας και τις επιχειρήσεις και επίσης προτάσσουν την ανάγκη ίδρυσης ιδιωτικών Πανεπιστημίων.

Αναλυτικότερα, με βάση τις απαντήσεις τους οι συμμετέχοντες στο ερωτηματολόγιο της ΝΔ:

– Θεωρούν την αναξιοκρατία και την ανεργία ως τα μεγαλύτερα προβλήματα που βιώνουν οι νέοι λόγω του πολιτικού συστήματος.

– Εστιάζουν στην δημιουργία νέων θέσεων εργασίας μέσω επενδύσεων και στην εκπαίδευση ως τις πολιτικές εκείνες που θα πρέπει να δώσει βαρύτητα μια Κυβέρνηση και όχι σε διορισμούς στο δημόσιο.

– Αναδεικνύουν την ανάγκη της αξιολόγησης για την βελτίωση του δημόσιου σχολείου.

– Αναγνωρίζουν πόσο σημαντικό είναι να συνδεθεί επιτέλους η επαγγελματική εκπαίδευση με την αγορά εργασίας.

– Επισημαίνουν ως κύρια προβλήματα των Πανεπιστημίων την ανομία και τον χαμηλό βαθμό σύνδεσής τους με την αγορά εργασίας και τις επιχειρήσεις.

– Προτάσσουν την ανάγκη ίδρυσης ιδιωτικών Πανεπιστημίων.

– Απαιτούν να καταπολεμηθεί άμεσα η εγκληματικότητα στους χώρους των  Πανεπιστημίων.

– Προσβλέπουν στην δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα και στη μείωση της φορολογίας για να αναστραφεί η τάση φυγής των νέων στο εξωτερικό.

(ΠΗΓΗ: aftodioikisi.gr)

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.