Νεοδημοκρατική «σχιζοφρένεια» στον Δήμο Αθηναίων - Και ο Βουλγαράκης υποψήφιος δήμαρχος

Νεοδημοκρατική «σχιζοφρένεια» στον Δήμο Αθηναίων - Και ο Βουλγαράκης υποψήφιος δήμαρχος

Μάρτιος 14, 2019 - 10:13
5 σχόλια

Ο πρώην υπουργός Γιώργος Βουλγαράκης, και «λαμπρό αστέρι» στα ψηφοδέλτια της Α' Αθηνών, κατεβαίνει υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων με το σύνθημα «Αθήνα και πάλι Αθήνα». Ο ίδιος γνωστοποίησε την απόφασή του μέσω ανάρτησης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

«Έχω μια πόλη στην καρδιά μου! Είμαι περήφανος για την ιστορία της. Θυμάμαι και αναπολώ πολλές φορές, τις φωτεινές στιγμές της. Την έχω ζήσει στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ξέρω τις δυνατότητές της αλλά και βιώνω τις αδυναμίες της. Τη βλέπω εγκαταλελειμμένη και πληγωμένη. Ακούω τα γιατί των ανθρώπων της. Την έχω ονειρευτεί στην προοπτική της καθαρή, ασφαλή, φιλική, σύγχρονη και φωτεινή. Για αυτό το όραμα, έχω το σχέδιο και θέλω να γίνει πραγματικότητα. Έχω την Αθήνα στην καρδιά μου και για αυτή την Αθήνα αξίζει να αγωνιστούμε!»

Καταλήγοντας δε με το σλόγκαν: «ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΑΘΗΝΑ».

Ο Γιώργος Βουλγαράκης, του καραμανλικού «μπλοκ», κατεβαίνει υποψήφιος δήμαρχος κόντρα ουσιαστικά στην «επίσημη» υποψηφιότητα του κόμματος για τον Δήμο Αθηναίων που είναι ο Κώστας Μπακογιάννης, με το σλόγκαν «Η Αθήνα μάς ανήκει», γιος της Ντόρας Μπακογιάννη, η οποία έχει χρηματίσει δήμαρχος στην πρωτεύουσα. Η οποία Ντόρα Μπακογιάννη δεν θα διεκδικήσει έδρα στην Α' Αθηνών, αλλά στα Χανιά σε μια προσπάθεια να ανεβούν τα εξαιρετικά χαμηλά ποσοστά της Νέας Δημοκρατίας στον τόπο καταγωγής του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, αλλά επί της ουσίας, όπως λένε στη ΝΔ, για να αποφύγει ο αρχηγός της παράταξης τη σκληρή κριτική ότι ο Δήμος Αθηναίων είναι «οικογενειακή υπόθεση», μιας και έχει κηρύξει τον πόλεμο στην «οικογενειοκρατία» -για άλλες, πάντως, πολιτικές οικογένειες από τη δική του, όπως φαίνεται.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Κώστας Μπακογιάννης σε δηλώσεις του πρόσφατα είχε συμμεριστεί τις απόψεις του Πέτρου Τατούλη περί αυτοδιοίκησης, ότι δηλαδή η αυτοδιοίκηση πρέπει να είναι ανεξάρτητη από κόμματα. Αξίζει να σημειωθεί, επίσης, ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε πει μεν ότι θα αφήσει το «ελεύθερο» στους πολίτες να επιλέξουν δήμαρχο, ο οποίος θα πρέπει να αναδεικνύεται από τις τοπικές κοινωνίες, αλλά επίσης είχε δηλώσει ότι στις μεγάλες πόλεις θέλει συσπείρωση γύρω από έναν βασικό υποψήφιο. Εδώ έστειλε τον Νικήτα Κακλαμάνη για να δώσει «χρίσμα» στον Γιάννη Σμυρνιώτη και θα αφήσει τους νεοδημοκράτες Αθηναίους ελεύθερους;

Τώρα, το πώς επιτυγχάνεται η συσπείρωση όταν ο Γιώργος Βουλγαράκης κατορθώσει και συσπειρώσει πολιτικούς φίλους του από την Α' Αθηνών γύρω από το όνομά του.. δεν γνωρίζουμε. Όσο και αν εμφανίζονται «ενωτικοί», στη Νέα Δημοκρατία τα «μπλοκ» καλά κρατούν και, όπως φαίνεται με την υποψηφιότητα Βουλγαράκη, «δείχνουν τα δόντια τους» στον αρχηγό. Προς το παρόν επίσημη αντίδραση από την ηγεσία της ΝΔ για την υποψηφιότητα Βουλγαράκη δεν υπάρχει.

Άραγε, θα διαγραφεί;

 

Η ΝΔ συνεχίζει τις διαγραφές και στην Περιφέρεια Ν. Αιγαίου

Η ΝΟΔΕ Δωδεκανήσου προέβη, κατόπιν απόφασης του γραμματέα ΠΕ του κόμματος Λευτέρη Αυγενάκη, στις διαγραφές των Νικόλαου Γερονικόλα και Φοίβου-Παναγιώτη Παρασκευόπουλου, οι οποίοι θα είναι υποψήφιοι στο ψηφοδέλτιο του υποψηφίου του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ Μανώλη Γλυνού, απέναντι στον νυν περιφερειάρχη Γιώργο Χατζημάρκο, ο οποίος κατέρχεται στη «μάχη» της περιφέρειας με τις ευλογίες της Πειραιώς.

Το κατά πόσο αυτές οι κινήσεις θα δράσουν συσπειρωτικά, ή διαλυτικά, μένει να το δούμε εκ του αποοτελέσματος.

Γαλανιάδη Εύα

 


5 Σχόλια

Ομως, ο Γιώργος Βουλγαράκης , θα θυμάστε , είναι γνωστός και ως ΝΤΟΡΑΚΙΑΣ ......και ήταν από τους πρώτους νεαρούς βουλευτές που υπουργοποιήθηκαν το 1990 από τον Κώστα Μητσοτάκη ! Μπορείτε λοιπόν να διαπιστώσετε πόση δυσαρέσκεια προκάλεσαν οι επιλογές Κυριάκου Μητσοτάκη , αυτή τη φορά , και στον καποτε ΠΡΩΤΟ βουλευτή Α΄ ΑΘΗΝΩΝ Γιωργο Βουλγαράκη ! ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ..... η Δημοκρατία απαιτεί σεβασμό από τους Δημοκράτες ......

Σας παραξενεύει ο Βουλγαράκης που κατεβαίνει με τον Αντώναρο και λοιπά νεοκαραμανλικά ρετάλια και όχι ο πετροτατουλικός ντόπιος άνθρωπος των δικαστηρίων Μπερλουσκόνι. Ούτε οι σύζυγοι τέτοια πίστη

ΣΥΝΤΡΟΦΕ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑ , ΜΗΝ ΧΑΛΑΣ ΦΑΙΑ ΟΥΣΙΑ . ΜΟΝΟ ΕΣΥ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΤΙ ΛΕΣ ...ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΦΗΝΕΙΣ ΗΣΥΧΟΥΣ ;

Χρυσή Αυγή που θα βάλετε και στα μπατζάκια σας! Συνεχίστε να κάνετε ότι δεν καταλαβαινετε τι έρχεται.......

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.