Νέο θρίλερ με Τούρκους αξιωματικούς που ζητούν άσυλο στην Ελλάδα

Νέο θρίλερ με Τούρκους αξιωματικούς που ζητούν άσυλο στην Ελλάδα

Φεβρουάριος 23, 2017 - 17:11
0 σχόλια

Το τουρκικό ωκεανογραφικό «Τσεσμέ» στο Βόρειο Αιγαίο

Μια μυστηριώδης υπόθεση που λαμβάνει διαστάσεις θρίλερ εκτυλίσσεται στην Ορεστιάδα. Οι αστυνομικές αρχές και οι ελληνικές υπηρεσίες πληροφοριών έχουν συλλάβει δύο Τούρκους και ερευνούν αν πρόκειται για στρατιωτικούς οι οποίοι συμμετείχαν στο πραξικόπημα του Ιουλίου για την ανατροπή του Ταγίπ Ερντογάν.

Κατά πληροφορίες, πρόκειται για κομάντος που ζήτησαν άσυλο στην Ελλάδα - Εκτιμάται αν πρόκειται για στρατιώτες που συμμετείχαν στην απόπειρα δολοφονίας του Ερντογάν

Στο Βόρειο Αιγαίο, μεταξύ της Θάσου, της Σαμοθράκης και της Λήμνου έστειλε η Άγκυρα το τουρκικό ωκεανογραφικό σκάφος «Τσεσμέ». 

Το μεσημέρι της Τετάρτης ο σταθμός Σμύρνης της Υπηρεσίας Ναυσιπλοΐας, Υδρογραφίας και Ωκεανογραφίας του τουρκικού Ναυτικού εξέδωσε ενημερωτική οδηγία (NAVTEX 244/17), με την οποία ενημέρωνε τους ναυτιλομένους για τη διεξαγωγή ερευνών στη συγκεκριμένη περιοχή για άγνωστο χρονικό διάστημα. 

Σε απάντηση, η ελληνική πλευρά εξέδωσε δική της οδηγία (NAVTEX 40/17) από τον σταθμό της Λήμνου, στην οποία αναφέρεται ότι ο τουρκικός σταθμός της Σμύρνης δεν είναι εξουσιοδοτημένος να εκδώσει την συγκεκριμένη ΝAVTEX με αριθμό 244/17 γιατί η περιοχή ερευνών ανήκει σε ελληνική αρμοδιότητα. 

Η κίνηση της Τουρκίας έρχεται στη συνέχεια των καθημερινών επεισοδίων στα Ίμια, μεταξύ των σκαφών της τουρκικής Ακτοφυλακής και του Λιμενικού Σώματος, σε μία προσπάθεια της Άγκυρας να κλιμακώσει την ένταση, δημιουργώντας τετελεσμένα όσον αφορά τα κυριαρχικά δικαιώματα στο Αιγαίο. 

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.