Νέο πρόγραμμα για Ανέργους ηλικίας έως 29 ετών

Νέο πρόγραμμα για Ανέργους ηλικίας έως 29 ετών

Ιούλιος 28, 2015 - 17:00
0 σχόλια

Νέο πρόγραμμα με τίτλο «Επιταγή εισόδου για νέους έως 29 ετών σε ιδιωτικές επιχειρήσεις στον κλάδο του τουρισμού για απόκτηση εργασιακής εμπειρίας» που απευθύνεται σε συνολικά 8.000 ανέργους

Σκοπός της δράσης είναι η επίτευξη μιας δομημένης πορείας εισόδου των άνεργων νέων στην αγορά εργασίας, η οποία δυνητικά καταλήγει στην τοποθέτησή τους σε θέσεις απασχόλησης σε επιχειρήσεις που εξυπηρετούν και ενισχύουν άμεσα ή έμμεσα τον τουρισμό και το τουριστικό προϊόν της χώρας. Στο πρόγραμμα θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής άνεργοι νέοι ηλικίας έως 29 ετών οι οποίοι είναι απόφοιτοι Πανεπιστημίων / ΤΕΙ και απόφοιτοι υποχρεωτικής, δευτεροβάθμιας και μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης οι οποίοι είναι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο ανέργων του Ο.Α.Ε.Δ..

Το πρόγραμμα αυτό περιλαμβάνει:

Oλοκληρωμένη δέσμη παρεμβάσεων μέσω χορήγησης voucher για κατάρτιση 80 ωρών σε συνδυασμό με πρακτική άσκηση των ωφελούμενων σε επιχειρήσεις του τουριστικού τομέα της οικονομίας διάρκειας 420 ωρών (6 μήνες).
Yπηρεσίες υποστήριξης και συμβουλευτικής για διάγνωση και κατάλληλη σύζευξη των εκπαιδευτικών αναγκών / δεξιοτήτων των καταρτιζομένων με τις ανάγκες των επιχειρήσεων και μετατροπή της πρακτικής άσκησης του καταρτιζόμενου σε σύμβαση εξαρτημένης εργασίας και την τοποθέτηση του στην επιχείρηση πρακτικής όπου είναι εφικτό.
Πιστοποίηση των εκπαιδευτικών γνώσεων βασισμένη σε διεθνή πρότυπα με παγκόσμια αναγνώριση.
Δυνατότητα Μόνιμης απασχόλησης
Επίδομα κατάρτισης και πρακτικής άσκησης: 2.248 €  (για τους αποφοίτους υποχρεωτικής, δευτεροβάθμιας και μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης)  έως 2.458 € (για τους αποφοίτους Πανεπιστημίων / ΤΕΙ) το οποίο θα καταβληθεί σε 3 δόσεις. Παράλληλα παρέχεται ιατροφαρμακευτική κάλυψη και επιπλέον ασφαλιστική κάλυψη έναντι κινδύνου ατυχήματος κλπ., για όλη τη διάρκεια της εκπαιδευτικής πρακτικής άσκησης.


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.