Το νέο προαύλιο της Εκκλησίας στους Χράνους

Το νέο προαύλιο της Εκκλησίας στους Χράνους

Οκτώβριος 07, 2018 - 11:50
0 σχόλια

Ολοκληρώθηκαν τα έργα εξωραισμού της εκκλησίας, κατόπιν συννενόησης και έγκρισης από τον Παπά Βασίλη και το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο, στο υπόλοιπο κομάτι συνολικού τμήματος 305 τ.μ του προαύλιου χώρου της εκκλησίας με την πλακόστρωση από πέτρα.

Τα 183 τ.μ που βρίσκονται στο νοτιοανατολικό τμήμα της εκκλησίας (παλιά είσοδος) έγιναν με την ευγενική χορηγία από δωρητή που θέλει να κρατήσει την ανωνυμία του, το υπόλοιπο τμήμα 122 τ.μ.που βρίσκεται στην (σημερινή είσοδο) έγινε με την χορηγία του Πολιτιστικού Συλλόγου Χραναίων και της Εκκλησίας μαζί.

Ο Παπά-Βασίλης, που επόπτευε τις εργασίες αλλά και συμμετείχε ταυτόχρονα σ’ αυτές, αντιλαμβάνεται αυτή την ανάγκη και κάνει τις κατάλληλες κινήσεις, για συνέχιση των έργων ευελπιστώντας στην ελάχιστη οικονομική υποστήριξη συγχωριανών και πατριωτών, για την ολοκλήρωση των εργασιών εξωραισμού.

Ο εξωραισμός είναι μια κίνηση σωστή, λέει ο Παπά Βασίλης γιατί οι ναοί, οι κατ’ εξοχήν χώροι σύναξης της Εκκλησίας, χρειάζονται πρακτική δομή αλλά και υψηλή αισθητική φροντίδα, ώστε να ανταποκρίνονται πλήρως στην παράδοση του κάλλους και της αρμονίας, προσθέτοντας σε αυτή λειτουργικό χαρακτήρα!

Ευχόμαστε καλή επιτυχία και υλοποίηση στο πνευματικό και κοινωνικό έργο που επιτελείται!

 

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.