"Νέο Λύκειο- Σπουδές και επαγγέλματα" στη σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα

"Νέο Λύκειο- Σπουδές και επαγγέλματα" στη σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα

Νοέμβριος 10, 2011 - 21:19

"Νέο Λύκειο - Σπουδές και επαγγέλματα" στη σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα είναι ο τίτλος της ενημερωτικής εκδήλωσης επαγγελματικού προσανατολισμου που θα πραγματοποιήσει στην Τρίπολη την Κυριακή 13 Νοεμβρίου στις 11 το πρωί και συγκεκριμένα στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο ο Σύλλογος Φροντιστών Αρκαδίας και Λακωνίας.

Τα θέματα που θ ααναπτυχθούν είναι:

Το νέο Λύκειο, τα νέα αναλυτικά προγράμματα, οι ερευνητικές εργασίες( Prozects), οι επαγγελματικές επιλογές, θα γίνει επίσης αναλυτική παρουσίαση σχολών ανά επιστημονικό πεδίο.

Ακόμα θα παρουσιαστούν οι προοπτικές των επαγγελμάτων στην ελληνική αγορά εργασίας υπό την παρούσα οικονομική συγκυρία και οι νέες επιλογές για μετά το Λύκειο.

Εισηγητής θα είναι ο Αποστόλης Κουτρουμπέλης, υπεύθυνος προγραμμάτων συμβουλευτικής και επαγγελματικού προσανατολισμού.

Η ίδια εκδήλωση θα γίνει και στη Σπάρτη το Σάββατο.

Μιλώντας για την εκδήλωση αυτή ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου ιδιοκτητών φροντιστών Αρκαδίας- Λακωνίας Δημήτρης Βόσνος σημείωσε πως αποτελεί μία πρωτοποριακή πρωτοβουλία και μία προσφροά στους μαθητές, στους γονείς και σε όλη την τοπική κοινωνία, αφού πρόκειται για μία ανοιχτή εκδήλωση σε μία εποχή που όλα αλλάζουν και όλα ανατρέπονται και είναι απαραίτητη η ενημέρωση και η πληροφόρηση για το πού και το πώς βαδίζουμε όσον αφορά τα εκπαιδευτικά πράγματα και τις νέες επαγγελματικές προοπτικές.

Στο τέλος μάλιστα της εκδήλωσης ο εισηγητής θα δεχτεί απορίες και ερωτήσεις και θα συνομιλήσει με τους παρισταμένους με σκοπό να γίνει ένας ουσιαστικός διάλογος με το κοινό.