Νέο κύμα κακοκαιρίας - Έρχεται ο «Ετεοκλής»

Νέο κύμα κακοκαιρίας - Έρχεται ο «Ετεοκλής»

Δεκέμβριος 13, 2019 - 10:09
0 σχόλια

Ο «Ετεοκλής», όπως ονόμασαν οι μετεωρολόγοι το νέο κύμα κακοκαιρίας, αναμένεται να επηρεάσει το σύνολο της χώρας από τις βραδινές ώρες της Παρασκευής 13/12, με κύρια χαρακτηριστικά τις κατά τόπους πολύ ισχυρές βροχοπτώσεις και καταιγίδες, τις πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά ηπειρωτικά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της βορειοδυτικής χώρας και τους πολύ θυελλώδεις νοτιάδες που τοπικά θα πνέουν με εντάσεις 9-10 μποφόρ.

Στην ελληνική μυθολογία ο Ετεοκλής (πηγή: wikipedia ) ήταν γιος του Οιδίποδα και της Ιοκάστης, πατέρας του Λαοδάμαντα. Όταν ο Οιδίποδας παραιτήθηκε από το θρόνο της Θήβας, παρέδωσε την πόλη στους δυο γιους του, Ετεοκλή και Πολυνείκη, που συμφώνησαν να παίρνουν το βασίλειο εναλλάξ κάθε χρόνο. Μετά τον πρώτο χρόνο, ο Ετεοκλής αρνήθηκε να παραδώσει το θρόνο και ο Πολυνείκης επιτέθηκε στην πόλη των Θηβών με τους συμμάχους του (Επτά επί Θήβας). Και τα δυο αδέρφια σκοτώθηκαν στη μάχη.

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.