Νέο χτύπημα, κάτω απ’ τη μέση για την «Υγεία» στην Αρκαδία, καταγγέλλει ο Κώστας Βλάσης

Νέο χτύπημα, κάτω απ’ τη μέση για την «Υγεία» στην Αρκαδία, καταγγέλλει ο Κώστας Βλάσης

Ιούνιος 12, 2015 - 00:37
0 σχόλια

Να μην καταργηθεί η ΕΠΑ.Σ. Βοηθών Νοσηλευτών του «Παναρκαδικού» Νοσοκομείου ζητεί ο Αρκάς Ιατρός και Βουλευτής της ΝΔ, από τον Υπουργό Υγείας κ. Κουρουμπλή, σε Ερώτηση που κατέθεσε σήμερα, στη Βουλή των Ελλήνων.

Σε πρόσφατη Απόφασή του Αν. Υπουργού Υγείας, με την οποία ιδρύονται Δημόσια Ι.Ε.Κ. σε ολόκληρη τη Χώρα, δεν περιλαμβάνεται η Επαγγελματική Σχολή Βοηθών Νοσηλευτών του Π.Γ.Ν. Τρίπολης. Μια Σχολή η οποία λειτουργεί από το 1987, εξυπηρετεί τους Νομούς Αρκαδίας, Αργολίδας, Λακωνίας & Ηλείας και διαθέτει ιδιόκτητο υπερσύγχρονο κτήριο, πλήρη εξοπλισμό και άριστη οργάνωση. 

Σχολή, η οποία αποτελεί για το Νομό μας μια μικρή κοιτίδα αναβάθμισης και πολιτισμού και η λειτουργία της δεν επιβαρύνει τον Κρατικό Προϋπολογισμό. Αξίζει, επίσης, να επισημάνουμε πως, Πανελλαδικά, μόνο έξι (6) ΕΠΑΣ Βοηθών Νοσηλευτών, από τις σαράντα-οκτώ (48) που λειτουργούν μέχρι τώρα, βρίσκονται σε αντίστοιχη μοίρα.  

Γι’ αυτό και, όπως επισημαίνει ο κ. Βλάσης, 

«αδυνατούμε να κατανοήσουμε τους λόγους που οδηγούν στην κατάργησή της…..».

Δελτίο Τύπου

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.