Νέο χαράτσι 5%-10% στην αγορά αυτοκινήτου

Νέο χαράτσι 5%-10% στην αγορά αυτοκινήτου

Μάιος 04, 2016 - 09:40
0 σχόλια

31 Μαΐου λήγει οριστικά η απόσυρση

Πριν από λίγες ημέρες, συστάθηκε η επιτροπή η οποία θα διαπραγματευτεί με την ελληνική αγορά αυτοκινήτου το νέο καθεστώς φορολογίας, με καθυστέρηση ενός μήνα, μάλιστα. Είναι ήδη γνωστό ότι θα επιβαρυνθούν τα πετρελαιοκίνητα, ενώ, από την άλλη, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το νέο φορολογικό πλαίσιο, ο φόρος αγοράς, το σημερινό Ειδικό Τέλος Ταξινόμησης δηλαδή, θα επιβάλλεται στην αξία του αυτοκινήτου και δεν θα έχει σχέση με τον κυβισμό, κάτι που αναμένεται να αυξήσει την τελική τιμή των αυτοκινήτων κατά 5%-10%, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του Τάκη Τρακουσέλλη στο newsauto.gr.

Το ρεπορτάζ επισημαίνει:

«Σημειώστε πως θεωρείται δεδομένο -και φυσιολογικό- ότι θα ζητηθεί από το Κουαρτέτο, να ισχύσει το ίδιο και για τα Τέλη Κυκλοφορίας, για όλα τα αυτοκίνητα, δηλαδή να μην προκύπτουν αυτά από τα κυβικά, αλλά αποκλειστικά από τις εκπομπές ρύπων, όπως συμβαίνει με τα νέα αυτοκίνητα.
Αυτό, εφόσον εφαρμοστεί, θα δημιουργήσει μία τεράστια τρύπα στα αναμενόμενα έσοδα από την υπερφορολόγιση του αυτοκινήτου.

»Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, εκεί θα προτείνει η Κυβέρνηση το “Πράσινο Τέλος”, για τα παλιά αυτοκίνητα, με το σχέδιο να κάνει λόγο για πετρελαιοκίνητα και αν δε βγαίνει ο λογαριασμός και για τα βενζινοκίνητα.

»Όπως έχουμε αποκαλύψει στο newsauto.gr τις αρχές του χρόνου, το χαράτσι αρχικά, θα κληθούν να το πληρώσουν οι κάτοχοι πετρελαιοκίνητων οχημάτων παλαιότερης τεχνολογίας απο EURO 4 και κάτω ή όσοι έχουν diesel οχήματα από το 2010 και πίσω. Αυτό όμως θα εξαρτηθεί από τα πόσα χρήματα τους λείπουν…

»Το χαράτσι εκτιμάται ότι θα είναι στα 50 με 70 € για τα IX αυτοκίνητα, μέχρι τα 2.000cc. Πάνω από αυτά τα κυβικά θα αυξάνεται περίπου 30%.

»Τα επαγγελματικά οχήματα δε, άνω των 1.5 τόνων, καθώς και τα φορτηγά κλπ, θα πληρώσουν αρκετά περισσότερο (εκτιμάται 100€ και πάνω), ενώ εξετάζεται να πληρώνουν αυξημένο τέλος και τα αυτοκίνητα που έχουν αποκτηθεί με leasing, αφού θεωρείται ότι κάνουν τα περισσότερα χιλιόμετρα, οπότε συνολικά ρυπαίνουν περισσότερο από τα ιδιωτικής χρήσης αυτοκίνητα…

»Εν αναμονή εξελίξεων, ενώ το μέτρο της απόσυρσης – το μοναδικό φορo-ελαφρυντικό της τελευταίας 10ετίας-  λήγει την 31 του μήνα...».


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.