Το νέο Επισκοπείο της Μητρόπολης Μαντινείας και Κυνουρίας (pics,vid)

Το νέο Επισκοπείο της Μητρόπολης Μαντινείας και Κυνουρίας (pics,vid)

Οκτώβριος 27, 2016 - 21:43
2 σχόλια

Στο νέο Επισκοπείο ξενάγησε την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. Αλέξανδρος εκπροσώπους των τοπικών μέσων μαζικής ενημέρωσης.

Πρόκειται για ένα κτίριο στο Μερκοβούνι σε οικόπεδο έκτασης 9 στρεμμάτων, το οποίο αγοράστηκε το 1997 αντί 7.000.000 δραχμών και που σιγά-σιγά προχωράει και τώρα βρίσκεται στα τελειώματα.

Όπως ανέφερε και ο Μητροπολίτης, είναι ένα κτίριο που δεν έχει πολυτέλειες, αλλά το οραματίστηκε να γίνει λιτό και αδρό, επειδή θα είναι η έδρα του Μητροπολίτη.

Η προσπάθεια ολοκλήρωσης του κτιρίου έγινε  με τη βοήθεια από φίλους αλλά και από μοναστήρια.

«Είναι ένα είδος πύργου που θα έχει επάλξεις και απλότητα γιατί ο Επίσκοπος είναι στην κορυφή της πυραμίδας και είναι υποχρεωμένος να παρακολουθεί και να φροντίζει για όλους τους ανθρώπους και ταυτόχρονα τον στοχεύουν και οι άλλοι»

Το παλαιό Επισκοπείο, που έχει ζωή από το 1860, δεν επαρκεί με βάση τα σημερινά δεδομένα, ενώ βρίσκεται στο κέντρο της πόλης όπου υπάρχει αυξημένη κίνηση οχημάτων και πρόβλημα με τη στάθμευση.

Μπαίνοντας μέσα στο κτίριο αυτό που μαγνητίζει το βλέμμα όλων είναι ένας πίνακας, έμπνευση του Μητροπολίτη κ.κ. Αλεξάνδρου, που τιτλοφορείται «Οι Αρχιερείς και οι Πρόκριτοι της Πελοποννήσου στη φυλακή της Τριπολιτσάς το 1821».

Ειδήσεις: 
Video: 

ArcadiaPortal.gr Το νέο Επισκοπείο της Μητρόπολης Μαντινείας και Κυνουρίας


2 Σχόλια

τον οβολό μας τον δίνουμε για τέτοια επισκοπεία; ή για τους φτωχούς; κρίμα

μήπως με όλα αυτά τα λεφτά έπρεπε η εκκλησία να βοηθήσει ανήμπορους?????