Νενεκούμης: Μας δικαιώνει το πλάνο να στηριχθούμε σε δικά μας παιδιά

Νενεκούμης: Μας δικαιώνει το πλάνο να στηριχθούμε σε δικά μας παιδιά

Νοέμβριος 28, 2019 - 14:37
0 σχόλια

Το ArcadiaPortal.gr βρέθηκε στο Λεωνίδιο και στις γηπεδικές εγκαταστάσεις του Α.Σ. Λεωνιδίου και είχαμε την δυνατότητα να συνομιλήσουμε με τον Γιάννη Νενενούμη τον προπονητή της πρώτης πρώτης ομάδας αλλά και των ακαδημιών του σωματείου.

Το Λεωνίδιο έχοντας ως στρατηγικό σχέδιο από την αρχή της σεζόν να  στηριχθεί αποκλειστικά και μόνο στα δικά του παιδιά και να αναδείξει μέσω του εφετινού προγράμματος νέους ποδοσφαιριστές δίνοντας ευκαιρίες σε νεαρούς παίκτες των ακαδημιών του σωματείου πραγματοποιεί μια εξαιρετική και άκρως ανταγωνιστική χρονιά που αποτελεί την βάση για το μέλλον.

Ο αρχιτέκτονας αυτού του ποδοσφαιρικού πρότζεκτ Γιάννης Νενεκούμης μίλησε για το πολύ καλό πρωτάθλημα της Α' Αρκαδίας που παρακολουθούμε, για την πορεία της ομάδας του αλλά και για την μεθοδική δουλειά που λαμβάνει χώρα στα τμήματα υποδομών του σωματείου.

Αναλυτικά όσα είπε ο Γιάννης Νενενκούμης

Για το εφετινό πρωτάθλημα της Α' Αρκαδίας: Το εφετινό πρωτάθλημα θεωρώ πως είναι ένα από τα καλύτερα των τελευταίων πέντε χρόνων. Κάθε εβδομάδα η κορυφή εναλλάσετε και διαφορετική ομάδα βρίσκεται στην πρώτη θέση. Τα παιχνίδια κρίνονται στις λεπτομέρειες και οι διαφορές των ομάδων είναι μικρές με την τύχη να παίζει τον δικό της ρόλο σε πολλά παιχνίδια για να μπορέσει μια ομάδα να πάρει το επιθυμητό γι' αυτή αποτέλεσμα. 

Για την πορεία του Λεωνιδίου: Εμείς από την πλευρά μας είμαστε απροσδόκητα σε μια πολύ καλή θέση. Λέω απροσδόκητα γιατί η ομάδα δεν ενισχύθηκε την θερινή περίοδο και πήγαμε σε ένα πλάνο με τα παιδιά της ακαδημίας συν καποιους έμπειρους παίκτες. Αυτό κατά κύριο λόγω δικαιώνει την διοίκηση για την επιλογή της να πάει με αυτό το μοντέλο η ομάδα την νέα σεζόν και την ευχαριστώ για την πρόταση να με εμπιστευτεί να είμαι εγώ ο προπονητής αυτού του συνόλου.

Για την δουλειά που γίνεται στις ακαδημίες του Λεωνιδίου: Η αλήθεια είναι πως είμαστε τυχεροί μιας και η ακαδημίας είναι μονοπώλιο καθώς δεν υπάρχει κάποια άλλη ανταγωνιστική ακαδημία στην περιοχή για να έχει το παιδί την επιλογή για το που θα πάει. Τα τελευταία 6 χρόνια έγινε εξαιρετική δουλειά από τον Σπύρο Ζήση την οποία συνέχισα εγώ μετέπειτα.  Έχουμε ένα πάρα πολύ καλό κλίμα συνεργασίας όλοι οι προπονητές και κάθε εβδομάδα κάνουμε μία συζήτηση πάνω σε διάφορα θέματα για τις ηλικίες των παιδιών που είναι μαζί μας και χρόνο με τον χρόνο βελτιωνόμαστε συνεχώς και γινόμαστε καλύτεροι.  Είμαι πολύ χαρούμενος που αυτή την περίοδο όλα τα τμήματα των υποδομών μας βρίσκονται σε ένα ιδιαίτερα υψηλό επίπεδο και παράλληλα που δικά μας παιδιά στελεχώνουν και αγωνίζονται στην Μικτή Αρκαδίας και μπορούν να ανταποκριθούν πλήρως στις απαιτήσεις στην νέα αυτή αρχή που γίνεται στην Μικτή Αρκαδίας με προπονητή τον Γιώργο Αντωνόπουλο.

Για το αν υπάρχουν παιδιά από τις ακαδημίες του Λεωνιδίου που να μπορούν να κάνουν επαγγελματικό βήμα στον χώρο του ποδοσφαίρου: Σίγουρα είναι κάτι που χρειάζεται πολύ υπομονή.  Υπάρχουν παιδιά με ταλέντο για να αγωνιστούν στο υψηλό επίπεδο όμως δεν αρκεί μόνο αυτό. Ο πλήρης παίκτης είναι αυτός που πέραν των τεχνικών χαρακτηριστικών και της ατομικής τακτικής του μέσα στο γήπεδο πρέπει να διαχειρίζεται τα συναισθήματα του κάθε στιγμή είτε είναι καλά είτε είναι άσχημα για να μπορεί σε κάθε στιγμή να είναι πνευματικά έτοιμος για την ομάδα του. Είναι μια δύσκολη διαδικασία το να μπορέσεις  να φτάσεις σε ένα υψηλό επίπεδο ωστόσο θεωρώ πως διαθέτουμε παιδιά που μπορούν μελλοντικά να βοηθήσουν από την Αρκαδία τον Αστέρα που βρίσκεται στο κορυφαίο επίπεδο και κατ' επέκταση και άλλες ομάδες και να κάνουν το βήμα παραπάνω στην καριέρα τους. 

Για το που θα κριθεί το πρωτάθλημα της Α' Αρκαδίας την εφετινή σεζόν: Αυτό που εισπράττω από τις 8 αυτές αγωνιστικές που έχουν παιχτεί είναι πως όλα τα παιχνίδια κρίνονται στις λεπτομέρειες. Δεν υπάρχει η ομάδα φαβορί που μπορεί να πάρει διαφορά. Βέβαια τα πράγματα εξελίσσονται και κατά την διάρκεια της χρονιάς οι ομάδες βελτιώνονται μέσα από την προπονητική διαδικασία και δεν αποκλείεται κάποιες ομάδες να πάρουν ένα μικρό προβάδισμα προς τον τίτλο. Ωστόσο η σταθερότητα και οι λεπτομέρειες θα κρίνουν αυτόν που θα τερματίσει στο τέλος πρώτος.

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.