Νέες δημοσκοπήσεις: Στις 5 μονάδες η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ

Νέες δημοσκοπήσεις: Στις 5 μονάδες η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ

Φεβρουάριος 11, 2019 - 10:06
2 σχόλια

Ένας στους δύο θα ξαναψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ

Δύο νέες δημοσκοπήσεις δημοσιεύθηκαν σε δύο εφημερίδες το Σαββατοκύριακο και, σύμφωνα με τα αποτελέσματά τους, το κυβερνών κόμμα μειώνει και μάλιστα κατά πολύ τη διαφορά με τη Νέα Δημοκρατία.
Πιο αναλυτικά, στην πανελλαδική δημοσκόπηση της Κάπα Research για το «Έθνος της Κυριακής» με φόντο τις ευρωεκλογές του Μαΐου -και αναφορικά με την πρόθεση ψήφου- η ΝΔ λαμβάνει ποσοστό 24,3%, έχοντας διαφορά μόλις 4,1% από τον ΣΥΡΙΖΑ που ακολουθεί με 20,2%. 

Τρίτο κόμμα αναδεικνύεται η Χρυσή Αυγή (8,1%), ενώ περίπου 3 ποσοστιαίες μονάδες πιο μακριά ακολουθούν το ΚΙΝ.ΑΛΛ. και το ΚΚΕ (με 5,5% και 5%, αντίστοιχα).

Οριακά κάτω από το 3% η Ελληνική Λύση (με 2,9%), ενώ χαμηλά είναι τα ποσοστά (από 2% έως 2,4%) για τρία κοινοβουλευτικά κόμματα (Ένωση Κεντρώων, Το Ποτάμι, Ανεξάρτητοι Έλληνες).

Την ίδια στιγμή, υψηλό είναι το ποσοστό των αναποφάσιστων (στο 11,2%), τη στιγμή που περίπου ο ένας στους πέντε ερωτηθέντες (18,3%) δηλώνει πως δεν θα ψηφίσει ή δεν έχει αποφασίσει ή θα επιλέξει λευκό ή άκυρο.

Σταθερή στις 5,5 μονάδες παραμένει η διαφορά ανάμεσα στη Ν.Δ. και στον ΣΥΡΙΖΑ, συγκριτικά με τον περασμένο Σεπτέμβριο, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της εταιρείας Prorata για την «Εφημερίδα των Συντακτών», η οποία πραγματοποιήθηκε από 1 έως 4 Φεβρουαρίου.

Στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει το 30% και ο ΣΥΡΙΖΑ το 24,5%. Ακολουθούν: Χρυσή Αυγή με 7%, Κίνημα Αλλαγής με 6%, ΚΚΕ με 5,5%, το Ποτάμι με 0,5%, οι ΑΝ.ΕΛΛ. με 0%, η Ενωση Κεντρώων με 1,5%, η ΛΑ.Ε. με 0,5%, η Πλεύση Ελευθερίας με 1%, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με 1%, το ΜέΡΑ25 με 0,5% και η Ελληνική Λύση με 2,5%. «Αλλο» κόμμα λέει το 2%, «αποχή/άκυρο/λευκό» 8% και «Δεν ξέρω/Δεν απαντώ» 9,5%.

Ένας στους δύο θα ξαναψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ

Ο ένας στους δύο (53%) από εκείνους που ψήφισαν τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015 δηλώνει ότι σε ποσοστό 80% και άνω θα τον ξαναψηφίσει, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για τη ΝΔ είναι 76%, κάτι που δείχνει και τη μεγαλύτερη συσπείρωση του χώρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης.


2 Σχόλια

Το πραγματικό μέγεθος καταγράφεται την ώρα που είναι να γίνει η δουλειά, όχι εν χαλάσει που λέει και ο Εμπειρίκος.

Ο Συριζα στην βορεια Ελλάδα θα εχει μονοψηφια ποσοστά , στην Ξάνθη Ροδοπη θα σαρωσει με τις συστάσεις του Τουρκικού προξενειου.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.