Νέες δικαστικές περιπέτειες για το Δήμο Μεγαλόπολης

Νέες δικαστικές περιπέτειες για το Δήμο Μεγαλόπολης

Ιανουάριος 23, 2018 - 21:22
0 σχόλια

Ενώ ακόμα δεν έχουν τελειώσει τα δικαστήρια για τα έργα του 2006 , μια νέα υπόθεση έρχεται να μπλέξει τους αιρετούς της Μεγαλόπολης με την Δικαιοσύνη

Στις 21 Δεκεμβρίου 2017 στο άρθρο μας με τίτλο:Ιστορίες αυτοδιοικητικής τρέλας στην Μεγαλόπολη, μεταξύ άλλων είχαμε κάνει μια πρώτη αναφορά για ένα νέο θέμα με εμπλοκή της Δικαιοσύνης στα αυτοδιοικητικά του Δήμου Μεγαλόπολης.

Δείτε το σχετικό μας άρθρο ΕΔΩ

Σας παρουσιάζουμε σήμερα περισσότερες λεπτομέρειες για το θέμα.

Για ακόμα μια φορά λοιπόν η δικαιοσύνη ασχολείται με τον Δήμο Μεγαλόπολης , αυτή τη φορά με αφορμή ποσά που έπρεπε  ή δεν έπρεπε να εισπραχθούν από τον Δήμο Μεγαλόπολης, για λατομικό τέλος από το Λατομείο στα Παραδείσια.Οι έλεγχοι έχουν γίνει και έχουν βγεί πορίσματα που δείχνουν να υπάρχουν πολύ σοβαρά θέματα.
Τα Λατομεία πρέπει να πληρώνουν τέλη τα οποία καθορίζονται σύμφωνα με τον τζίρο τους. Στην δική μας περίπτωση τα πραγματα είναι πολύ μπερδεμένα αφού οι εγκαταστάσεις ανήλουν σε 4 εταιρίες και οι υπηρεσίες αλλά και οι εκλεγμένοι στον Δήμο , ελέγχονται ότι δεν είχαν υπολογίσει σωστά τα ποσά που έπρεπε να εισπραχθούν. Επίσης η προηγούμενη δημοτική αρχή είχε βάλει πρόστιμα για μην είσπραξη των ποσών που είχαν καθοριστεί αλλά τελικά με απόφαση δημοτικού συμβουλίου έσβησαν και τα πρόστιμα που είχαν επιβάλει. Η υπόθεση δεν είναι καθόλου απλή και είναι πολύ δύσκολο να σας την αναλύσουμε στην ακριβή της μορφή. Υπάρχουν αρκετά έγγραφα που αναφέρουν όλα όσα οι έλεγχοι έδειξαν.

Στην υπόθεση εμπλεκονται όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι της προηγούμενης περιόδου , πλη της παράταξης Τσιριγώτη οι οποία δεν έιχε ψηφίσει την διαγραφή των χρεών στο συγκεκριμένο συμβούλιο του 2011. Οι παρατάξεις των κ.κ. Μπούρα , Φουσέκη αλλά και υπάλληλοι του Δήμου , καλέστηκαν ήδη στα πλαίσια ελέγχου πλέον από την Δικαιοσύνη να δώσουν καταθέσεις. Αυτό έγινε ήδη στα τέλη Δεκεμβρίου 2017. Η Δικαιοσύνη θα εξετάσει όλες τις πλευρές και θα αποφάσισει αν η υπόθεση αυτή πρέπει να προχωρήσει, αν δηλαδή υπάρχουν όντως αδικήματα η όχι. Αν προχωρήσει η διαδικασία θα έχουμε πάλι σοβαρότατη δικαστική εμπλοκή με πολύ βαριές κατηγορίες αφού τα ποσά που αναφέρονται ξεπερνούν τις 200.000 ευρώ.

Το Καφενείο της Μεγαλόπολης προσπάθησε να μιλήσει με κάποιους αιρετούς μας , εμπλεκόμενους στην υπόθεση. Γνωρίζοντας ότι είναι ένα πολύ λεπτό και σοβαρό θέμα τους ενημερώσαμε ότι η σελίδα μας είναι στην διάθεση τους για να παρουσιάσουν την δική άποψη για το θέμα. Αυτό βέβαια θα το κάνουν όποτε αυτοί κρίνουν. Εμείς και δημόσια πλέον το αναφέρουμε πάλι.Δεν θα μπούμε στην διαδικασία να κάνουμε εικασίες η να μεταφέρουμε διάφορες φήμες. Σας γράφουμε μόνο για όσα γνωρίζουμε από τα επίσημα έγγραφα τα οποία έχουμε στην διάθεση μας αλλά δεν μπορούμε να δημοσιεύσουμε.Δεν θα μπούμε επίσης στο παιχνίδι να μεταφέρουμε εμείς τι λέει ανεπίσημα η κάθε δημοτική παράταξη. Αυτό θα το κάνουν οι ίδιοι όποτε θελήσουν.

Η Μεγαλόπολη έχει ματώσει όλα τα προηγούμενα χρόνια από την άλλη δικαστική περιπέτεια – που ακόμη δεν έχει τελειώσει –  και σίγουρα ακόμα μια δικαστική εξέλιξη θα αποτελέσει το τελειωτικό χτύπημα. Θα σας ενημερώνουμε για οποιαδήποτε εξέλιξη.

Από το kafeneio-megalopolis.gr

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.