Νέες αιτήσεις για Επίδομα Παιδιού

Νέες αιτήσεις για Επίδομα Παιδιού

Μάρτιος 21, 2019 - 17:02
0 σχόλια

Παγίως τα οικογενειακά επιδόματα δίδονται για ένα ημερολογιακό έτος και ακολούθως ο δικαιούχος πρέπει να επανυποβάλλει νέα αίτηση. Η νέα σύγχρονη πλατφόρμα ηλεκτρονικών αιτήσεων, που αναπτύχθηκε από την ΗΔΙΚΑ Α.Ε. και λειτουργεί εκτός περιβάλλοντος taxis, τέθηκε φέτος σε λειτουργία εγκαίρως, ώστε όλοι οι δικαιούχοι να έχουν τον απαραίτητο χρόνο να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους και να επικαιροποιήσουν τα στοιχεία της οικογενειακής τους κατάστασης (π.χ. παιδιά που σπουδάζουν κλπ) ώστε να λάβουν το επίδομα που δικαιούνται, παρόλο που δεν έχουν υποβάλλει ακόμη τη φετινή δήλωση φορολογίας εισοδήματος.

Μετά την υποβολή της φορολογικής δήλωσης τρέχοντος έτους ή τροποποιητική αυτής, το ποσό του επιδόματος επανυπολογίζεται αυτόματα με βάση το εισόδημα και δεν απαιτείται υποβολή εκ νέου αίτησης Α21. Σε περίπτωση που ο δικαιούχος έλαβε διαφορετικό ποσό επιδόματος από αυτό που δικαιούται, τότε αυτό συμψηφίζεται αυτεπάγγελτα με το ποσό των επόμενων πληρωμών.

Αιτήσεις Α21 για το επίδομα παιδιού 2019 θα υποβάλλονται διαρκώς – όπως και πέρυσι – μέχρι και 15 Ιανουαρίου 2020. Συνεπώς, αυτονόητο είναι πως αμέσως μετά την εκκαθάριση της καταβολής της πρώτης δόσης για το 2019, η πλατφόρμα θα ενεργοποιηθεί εκ νέου για νέες αιτήσεις.

Η πρώτη διμηνιαία δόση του 2019 (για τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο), όπως έχει γράψει η aftodioikisi.gr, θα καταβληθεί σε λίγες μέρες (25 με 27 Μαρτίου) σε όλους όσοι θα έχουν υποβάλλει νέα αίτηση για το 2019 μέχρι και 26 Μαρτίου και αυτή «θα έχει εγκριθεί».

Νέες αιτήσεις: Τι σημαίνει «Υποβληθείσα» και «Εγκεκριμένη»

Για όσους συμπληρώνουν νέες αιτήσεις, η κατάσταση »Υποβληθείσα» σημαίνει ότι η αίτηση υποβλήθηκε και εγκρίθηκε κάποιο μηνιαίο ποσό σύμφωνα με τις τελευταίες εκκαθαρισμένες φορολογικές δηλώσεις (χρήση οικ. έτους 2017).

Μόλις γίνει αυτό θα το δείτε το ποσό αυτό να αναγράφεται στην αίτησή σας. Αυτό το ποσό (x2) θα το πληρωθείτε ως δίμηνο (Γενάρης-Φλεβάρης) στο τέλος του Μάρτη (όπως γράψαμε, 25-25/3).

Μετά την υποβολή της νέας φορολογικής σας δήλωσης και αν έχουν αλλάξει τα οικονομικά σας στοιχεία, θα γίνουν οι απαραίτητοι επανυπολογισμοί και συμψηφισμοί ώστε να προκύψει το τελικό ποσό της μηνιαίας δόσης για το 2019. Τότε η κατάσταση της αίτησης από »υποβληθείσα» θα αλλάξει σε »ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ».

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΝΕΩΝ ΜΕΛΩΝ

Για όσους έκαναν αίτηση με πρόσθεση νέου μέλους η πληρωμή εξαρτάται από το πότε γεννήθηκε το νέο μέλος και πότε έγινε η αίτηση. Αν για παράδειγμα, γεννήθηκε 31/1 και έχει δηλωθεί με τον ΑΜΚΑ του στο τέλος του μήνα, η πληρωμή θα γίνει μόνο για το μήνα Φεβρουάριο (δηλαδή μια μηνιαία δόση) και από την επόμενη πληρωμή θα γίνεται κανονικά ανά δίμηνο.

Για όσους κάνουν αίτηση πέραν της 26ης/3, η ημερομηνία πληρωμής θα είναι ανάλογη και της ημερομηνίας αίτησης.

Όλες οι ημερομηνίες πληρωμών επιδομάτων παιδιού

Οι δόσεις θα είναι και φέτος έξι και γίνεται προσπάθεια οι πληρωμές να είναι σταθερές μεταξύ 25-27 κάθε δίμηνου:

α΄δόση πληρώνεται τέλος Μάρτη (αφορά στους μήνες Γενάρη-Φλεβάρη)

β΄δόση πληρώνεται τέλος Μάη (αφορά στους μήνες Μάρτη-Απρίλη)

γ΄δόση πληρώνεται τέλος Ιούλη (αφορά στους μήνες Μάη-Ιούνη)

δ΄δόση πληρώνεται τέλος Σεπτέμβρη (αφορά στους μήνες Ιούλη-Αύγουστο)

ε΄δόση πληρώνεται τέλος Νοέμβρη (αφορά στους μήνες Σεπτέμβρη-Οκτώβρη)

στ’ δόση πληρώνεται τέλος Δεκέμβρη -πριν τις γιορτές (αφορά στους μήνες Νοέμβρη-Δεκέμβρη).


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.