Νέα Ζηλανδία: 40 νεκροί από την τρομοκρατική επίθεση σε δύο τζαμιά

Νέα Ζηλανδία: 40 νεκροί από την τρομοκρατική επίθεση σε δύο τζαμιά

Μάρτιος 15, 2019 - 09:39
0 σχόλια

Τους χειρότερους φόβους για το μακελειό που σημειώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής (ώρα Νέας Ζηλανδίας) σε δύο τζαμιά στο Κράιστερτς επιβεβαίωσε η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας ανακοινώνοντας ότι 40 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 20 έχουν τραυματιστεί.  Τα 30 από τα θύματα έχασαν τη ζωή τους στην πρώτη επίθεση στο τζαμί Αλ Νουρ και τα 10 στο τζαμί Λίνγουντ. Οι τρεις εκ των νεκρών στη δεύτερη επίθεση έχασαν, μάλιστα, τη ζωή τους ενώ ήταν έξω από το τζαμί. Για το μακελειό έχουν συλληφθεί τέσσερα άτομα.

«Οι μόνες λέξεις που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για να περιγράψουμε ό,τι συνέβη είναι πως πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση» είπε η Τζέσικα Άρντερν. Η ίδια πρόσθεσε ότι «αν και επί του παρόντος δεν έχουμε υπόνοιες ότι υπάρχουν άλλοι δράστες, παραμένουμε σε εγρήγορση». Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε, οι τέσσερις συλληφθέντες έχουν εξτρεμιστικές απόψεις, αλλά δεν περιλαμβάνονταν στον κατάλογο των προσώπων που παρακολουθούνταν από τις υπηρεσίες ασφαλείας. Η χώρα έχει τεθεί στο ανώτατο επίπεδο συναγερμού.

Δείτε περισσότερα στο protothema.gr


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.