Νέα βίντεο από τον σαϊτοπόλεμο - Παρών ο δήμαρχος Καλαμάτας

Νέα βίντεο από τον σαϊτοπόλεμο - Παρών ο δήμαρχος Καλαμάτας

Μάιος 07, 2019 - 20:01
0 σχόλια

Σε βίντεο αποτυπώνεται και δεύτερη σαΐτα να ξεφεύγει από τα χέρια σαϊτομάχου

Δύο νέα βίντεο φέρνει στο φως της δημοσιότητας σήμερα η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» για τον σαϊτοπόλεμο στην Καλαμάτα που κόστισε τη ζωή στον 53χρονο εικονολήπτη Κώστα Θεοδωρακάκη, πατέρα δύο παιδιών. Στο πρώτο βίντεο, δευτερόλεπτα πριν από το δυστύχημα, στη δεξιά γωνία της οθόνης φαίνεται ολοκάθαρα μία σαΐτα που ξεφεύγει από τα χέρια σαϊτομάχου.

Στο δεύτερο βίντεο, φαίνεται καθαρά ο δήμαρχος Καλαμάτας και υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου με τη Νέα Δημοκρατία Παναγιώτης Νίκας, ο οποίος περνά μπροστά από τους θεατές για να παρακολουθήσει το θέαμα. Ήταν εκεί τη στιγμή του δυστυχήματος ή είχε αποχωρήσει;

Και στα δύο αποτυπώνεται με τον πλέον αδιαμφισβήτητο τρόπο η τραγική έλλειψη μέτρων ασφαλείας στον χώρο: Οι θεατές σε απόσταση μόλις είκοσι μέτρων, κανένα ασθενοφόρο στον χώρο, οι εικονολήπτες σε απόσταση ούτε πέντε μέτρων από τους σαϊτομάχους...

«Δυο νέα βίντεο-ντοκουμέντο φέρνει στο φως το protothema.gr από το σαϊτοπόλεμο στην Καλαμάτα στον οποίο έχασε τη ζωή του ο εικονολήπτης Κώστα Θεοδωρακάκης.

»Όπως θα δείτε στο βιντεοσκοπημένο υλικό 10 δευτερολέπτων που τράβηξε ένας επισκέπτης στην Καλαμάτα από τη στιγμή που φεύγει η σαϊτα, ακολουθούν σκηνές πανικού. 

»Οι θεατές, καθώς βλέπουν τον 53χρονο καμεραμαν να σωριάζεται στο έδαφος, σχεδόν ποδοπατιούνται προσπαθώντας ενστικτωδώς να εγκαταλείψουν τις θέσεις τους. Ακούγονται ουρλιαχτά, φωνές και επικρατεί μεγάλη ένταση ενώ, όπως φαίνεται στο βίντεο, στο χώρο βρίσκεται και ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας. 

»Στα πλάνα που ακολουθούν και ειδικότερα στο δεύτερο βίντεο, διάρκειας 50 δευτερολέπτων, φαίνεται ξεκάθαρα και το σημείο που στέκεται ο κόσμος, σε απόσταση μικρότερη των 20 μέτρων από το σημείο που βρίσκονται οι σαϊτομάχοι, γεγονός που αποδεικνύει ότι τα μέτρα ασφάλειας ήταν κυριολεκτικά ανύπαρκτα.

»Όλοι οι θεατές σχεδόν, κυρίως εκείνοι που στέκονται στις πρώτες σειρές, ανάμεσα τους και μικρά παιδιά, είναι εκτεθειμένοι στον κίνδυνο. Οι σαϊτες σφυρίζουν κυριολεκτικά πάνω από τα κεφάλια τους. 

»Αν παρακολουθήσετε προσεχτικά το πρώτο βίντεο, στα δεξιά της οθόνης, πίσω από τους κάμεραμαν, θα διαπιστώσετε ότι κλάσματα του δευτερολέπτου πριν συμβεί το μοιραίο ατύχημα, μια άλλη σαϊτα ξεφεύγει από τον πρόχειρα περιφραγμένο χώρο, απογειώνεται προς άγνωστη κατεύθυνση και είναι θαύμα που δεν θρηνήσαμε κι άλλο θύμα εκείνη τη βραδιά», αναφέρει το ρεπορτάζ.

Ειδήσεις: 
Video: 

Πανικός μετά τη φονική σαΐτα στον άτυχο εικονολήπτη

Πανικός μετά τη φονική σαΐτα στον άτυχο εικονολήπτη


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.