Νέα Συλλόγου Ανθοχωριτών Μεγαλόπολης «Ο Άγιος Γεώργιος»

Νέα Συλλόγου Ανθοχωριτών Μεγαλόπολης «Ο Άγιος Γεώργιος»

Δεκέμβριος 04, 2018 - 17:15
0 σχόλια

Την Τετάρτη 21 Νοέμβρη εορτάστηκαν με κάθε μεγαλοπορέπεια  στο χωριό μας τα Εισόδια της Θεοτόκου.Παρόλο που ημέρα ήταν καθημερινή και εργάσιμη, αρκετός ήταν ο κόσμος που ήρθε στην εκκλησιά μας τον Άη Γιώργη, προκειμένου να παρακολουθήσει την Θ. Λειτουργία, χοροστατούντος του πατρός Θ. Γεωργαντά και του συλλειτουργού αυτού , πατρός Χρ. Αθανασόπουλου.Ακολούθησαν στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου καφές και γλυκίσματα εκ μέρους  των εορταζόντων, καθώς και εστίαση εκ μέρους του Εκκλ. Συμβουλίου.

Την Κυριακή 25 Νοέμβρη ο Σύλλογός μας συμμετείχε στον εορτασμό  μνήμης των θυμάτων Εθνικής Αντίστασης της επαρχίας μας από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής.Στην εκδήλωση που τελούσε υπό την αιγίδα του Δήμου, αρκετοί πατριώτες και φίλοι δώσαμε  βροντερό παρόν τιμώντας όχι μόνο το σύνολο των αδικοχαμένων θυμάτων της περιόδου εκείνης, μα και τους δικούς μας τρείς συμπατριώτες μας : Αθανασόπουλο Παναγιώτη, Παναγιωτόπουλο Αλέξανδρο και Μαλτέζο Ηλία.Η απότιση φόρου τιμής ολοκληρώθηκε εκ μέρους του Συλλόγου μας με την τιμητική κατάθεση στεφάνου.Ωστόσο η μικρή προσέλευση κόσμου σε συνδυασμό με κάποιες οργανωτικές ελλείψεις όπως απουσία καθισμάτων για τους ηλικιωμένους που ούτως ή άλλως αποτελούσαν την πλειοψηφία, ή  η ανυπαρξία ενός τυπικού πάγκου με απλά κεράσματα που θα έδιναν περισσότερο χρόνο στους παρευρισκόμενους να παραμείνουν στο χώρο, συνομιλώντας και «χρωματίζοντας» τη γιορτή,προσέδωσαν στην όλη εκδήλωση χαρακτηριστικά προχειρότητας και αναγκαίου κακού.Η σωστή και επιμελημένη οργάνωση τέτοιων εορτασμών, είναι η μοναδική οδός για τη διατήρησή τους επί μακρόν, έστω και σε επίπεδο ανάσχεσης της φθοράς  που δημιουργεί η λήθη της ιστορίας μας.

Θα θέλαμε επίσης να ενημερώσουμε τα μέλη, τους συμπατριώτες και φίλους του Συλλόγου πως για δέκατη συνεχή χρονιά και παρά τις πολλές και διάφορες δυσκολίες,κυκλοφορεί  το νέο  ημερολόγιο για το έτος 2019,εμπλουτισμένο με συνταγές παραδοσιακών γλυκών κουταλιού από λαχανικά της αρκαδικής γης .

Κλείνοντας , απευθύνουμε πρός όλους την πρόσκληση μας για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίττας μας και το καλωσόρισμα της νέας χρονιάς, την Κυριακή 01 Γενάρη 2019, στην αίθουσα του Πνευματικού μας Κέντρου, μετά το πέρας της Θ. Λειτιυργίας Αγιασμού των Υδάτων.Σας περιμένουμε όλους εκεί, ευχόμενοι από καρδιάς χρόνια πολλά, με υγεία και ευημερία.   

Παγιώτας Παναγιώτης ( Μπινιώρη)

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.