Νέα σύλληψη για παράνομο κυνήγι από την Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου

Νέα σύλληψη για παράνομο κυνήγι από την Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου

Ιανουάριος 13, 2017 - 10:45
0 σχόλια

Tην Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017 οι Θηροφύλακες της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου, Γιαννακόπουλος Γεώργιος, Ηλιόπουλος Δημήτριος, Καλδής Γεώργιος, Κατσαρελάς Κωνσταντίνος, Μαλαπάνης Δημήτριος και Φωτεινόπουλος Δημήτριος του Νομού Μεσσηνίας, κατά την άσκηση των καθηκόντων τους στην περιοχή της Δημοτικής Ενότητας Δωρίου Δήμου Οιχαλίας εντόπισαν το βράδυ στις 11:40μ.μ. ένα όχημα να κινείται σε αγροτικό δρόμο το οποίο και έθεσαν σε διακριτική παρακολούθηση.

Λίγο μετά τον εντοπισμό του ακούστηκε πυροβολισμός και αμέσως οι Θηροφύλακες κινήθηκαν προς το μέρος του, ενώ στο σήμα που του έγινε να σταματήσει για τον προβλεπόμενο έλεγχο, έβαλε όπισθεν και τράπηκε σε φυγή.

Ωστόσο, με συντονισμένες ενέργειες από τα τέσσερα οχήματα της Θηροφυλακής που βρίσκονταν στην περιοχή, λίγο μετά σταμάτησε, και κατά τον έλεγχο βρέθηκε εντός του αυτοκινήτου μία πρόσφατα θηρευμένη μπεκάτσα και έντεκα φυσίγγια κατάλληλα για την θήρα αγριόχοιρου. Το δε κυνηγετικό όπλο τύπου καραμπίνα που είχε χρησιμοποιήσει για την παράνομη θήρα το είχε πετάξει σε χωράφι κατά την διάρκεια της προσπάθειάς του να διαφύγει, το οποίο όμως βρέθηκε από τους Θηροφύλακες και διαπιστώθηκε ότι ήταν τροποποιημένο καθώς μπορούσε να φέρει στην αποθήκη και στην θαλάμη περισσότερα των τριών φυσιγγίων.

Υπεβλήθη η σχετική μήνυση εναντίον του για άσκηση παράνομης θήρας το βράδυ, και για παράνομη τροποποίηση του κυνηγετικού του όπλου, καθώς επίσης κατασχέθηκαν το αυτοκίνητο, το κυνηγετικό όπλο, τα φυσίγγια και η θηρευμένη μπεκάτσα όπως προβλέπεται από τις διατάξεις του Νόμου περί Θήρας.

Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.