Νέα σχολική χρονιά - Ξεκίνημα χωρίς βιβλία και με λιγότερα σχολεία

Νέα σχολική χρονιά - Ξεκίνημα χωρίς βιβλία και με λιγότερα σχολεία

Σεπτέμβριος 07, 2011 - 03:56
8 σχόλια

Της Γιούλης Παπαδοπούλου.

Σε 5 μόλις μέρες ξεκινάει η νέα σχολική χρονιά και τα προβλήματα έχουν ήδη συσσωρευθεί. Στην τριτοβάθμια εκπαίδευση η κατάσταση είναι χαοτική, αφού αναμένεται αύριο η δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, του νέου ψαλιδισμένου και αναπροσαρμοσμένου νόμου, που θα φέρει και τις ανάλογες αντιδράσεις, αλλά θα τεθεί σε ισχύ άμεσα, ως προς μερικά άρθρα του, όπως αυτό του ασύλου...

Το μεγάλο και άλυτο αυτή τη στιγμή πρόβλημα, φαίνεται να είναι η ανικανότητα του Υπουργείου Παιδείας, να εξασφαλίσει τα διδακτικά βιβλία στους μαθητές με την έναρξη των σχολείων.Τα οποία σχολεία, να θυμήσουμε φέτος θα είναι λιγότερα, αφού θα κλείσουν αρκετά και κάποια άλλα θα συγχωνευθούν με γειτονικά τους, σύμφωνα με τις αποφάσεις του υπουργείου, που έβαλε την άνοιξη σε μπελάδες και κινητοποιήσεις, πολλούς γονείς και τοπικούς παράγοντες, περιοχών που θίγονται.

Για πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας, ξεκινάει η νέα σχολική χρονιά και το υπουργείο δηλώνει ανικανότητα να καλύψει με δωρεάν βιβλία, την μαθητιώσα νεολαία!

Σε δήλωσή του σήμερα το πρωί, ο γραμματέας της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας κ. Τρ. Οικονόμου, είπε πως η υπουργός, ζήτησε από τους δασκάλους, να βγάλουν φωτοτυπίες των υπαρχόντων βιβλίων και να μοιράσουν στα παιδιά!!!

Ερωτηθείς δε απάντησε, πως ούτε φωτοτυπικά διαθέτουν όλα τα σχολεία της επικράτειας, ούτε τους διέθεσε η υπουργός κονδύλια ΄για την προμήθεια χαρτιού, για την εκτύπωση τόσων χιλιάδων βιβλίων... Τα ταμεία δε των σχολείων διαθέτουν ψίχουλα, που δεν είναι ικανά να καλύψουν, ούτε τις ανάγκες της καθαριότητάς τους.

Η υπουργός Παιδείας πάντως, ζήτησε δημοσίως συγγνώμη από μαθητές και γονείς, για την ανικανότητα του υπουργείου της, δεν παρέλειψε να κάνει αναφορά στην εισαγγελική παρέμβαση που θα καθυστερήσει το όλο θέμα, αλλά παρέλειψε να δώσει την παραίτησή της, έστω για λόγους ευθιξίας και ευαισθησίας. Καθιστά τον εαυτό της αμέτοχο των ευθυνών αλλά αναντικατάστατο για την πορεία της Παιδείας και της Ελλάδας, αφού, για να αμβλύνει -πιθανά - τις οχληρές εντυπώσεις της ανεπάρκειάς της, τόλμησε να προβεί σε έμμεσο εκβιασμό των πολιτών, τους οποίους απειλεί με έξοδο από την Ευρωζώνη, αν δεν σταματήσουν να διαμαρτύρονται. Ακολουθεί μπιστά άραγε τις μεθόδους της συντρόφισάς της κ. Δαμανάκη ή και οι δυό τους έχουν κοινό οδηγό διακυβέρνησης την τρομοκρατία;

Πάντως πριν 3 μέρες, γνωστή ημερήσια εφημερίδα, αποκάλυψε την εμπλοκή του εισαγγελέα στην προμήθεια χαρτιού για την εκτύπωση των βιβλίων. Συγκεκριμένα γράφτηκε ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΔΙΑΨΕΥΣΘΕΙ από κανένα παράγοντα της κυβέρνησης, πως το κόστος της προμήθειας χαρτιού, για την εκτύπωση των σχολικών βιβλίων μόνο για φέτος, ανήλθε στο ποσό των 10 εκατομμυρίων ευρώ, έγινε η προμήθεια χωρίς παγκόσμια έρευνα αγοράς, προκειμένου να επιτευχθούν οι κατώτερες τιμές και αποδίδεται στην υπουργό, κατεύθυνση για συγκεκριμένο προμηθευτή, με τον οποίο συνδέεται συγγενικά... Εξ ου και η εισαγγελική παρέμβαση. Αλλά καμμία ευθιξία.

Τα σχολεία πάντως θ΄ ανοίξουν στις 12 του μήνα και το πρόβλημα θα οξυνθεί, όταν οι διευθυντές και οι δάσκαλοι των σχολείων, θα αναγκαστούν να ζητήσουν -πιθανώς- από τους γονείς, το κόστος τουλάχιστον του χαρτιού και των μελανιών εκτύπωσης, για να δώσουν βιβλία στα παιδιά τους. Και με δεδομένο πως οι πλειονότητα των γονέων, έχει σηκώσει έως τώρα όλο το φοροεισπρακτικό ντελίριο της κρίσης και έχει υποστεί όλες τις άθλιες περικοπές μισθών για την ...κάλυψη του χρέους, προβλέπονται άγριες κόντρες με το επιθετικό μέτωπο, που οργανώνει σιγά σιγά και σε όλα τα επίπεδα, η κυβέρνηση, ενάντια στον λαό.

Κοντός ψαλμός...

 

Ειδήσεις: 

8 Σχόλια

Το διάβασα κι εγώ κ. Ππαδοπούλου στην εφημερίδα Δημοκρατία αυτό με το σκάνδαλο του χαρτιού και την υπουργό Παιδείας. Σωστά αναρωτιέστε γιατί δεν υπάρχει ευθιξία. Που να βρεθεί; ΑΥΤΟΊ ΈΧΟΥΝΕ ΠΆΘΕΙ κυβερνητισμό. Μόνο ταμεία βλέπουν μπροστά τους και λεφτά, τηλεοράσεις και διασημότητα. Ο ΓΑΠ παίρνει 11.000 αστυνομικούς για να πάει να πει το ποιήμα του στη ΔΕΘ κι αφήνει την υπόλοιπη Ελλάδα ακάλυπτη. Η Αννούλα δίνει εκατομμύρια κρατικού χρήματος σε συγγενή της για το χαρτί των βιβλίων και παρά την επέμβαση του εισαγγελέα, βγαίνει και ζητάει απλά συγνώμη. Το παιχνίδι το έχουν χάσει. Είναι απλά μια τελειωμένη κυβέρνηση, που κάνει τα τελευταία της ασθενικά άλματα πριν πέσει μόνη της κάτω και στην αφάνεια. Είναι ντροπή τους που δεν έχουν ούτε σταλιά φιλότιμο.Θα φάνε ξύλο άμα ζητήσουν λεφτά από τους γονείς για να τυπωθούν φωτοτυπίες. Οι ξεφτίλες

-Ο λαός δεν έχει βιβλία, Άννα Μαρία Αντουανέτα. -Δώστε του iPad!

1.90 κοστίζει βιβλίο 5ης Δημοτικού στο βιβλιοπωλείο. Το ίδιο ακριβώς φωτοτυπημένο, θα κοστίσει 19 ευρώ στο Ελληνικό Δημόσιο, δηλαδη σε όλους εμάς.................. Ευχαριστούμε που μας εξαθλιώνετε αλλά όλα σε τούτη τη ζωή πληρώνονται. Μη το ξεχνάτε. Θα έρθει η ώρα σας.

να δω τι θα πει ο περιφερειακος διευθυντης εκπαιδευσης στο μηνυμα του για τη νεα σχολικη χρονια

Προχθές διάβασα πως η ΠΑΣΚ Δασκάλων, με ομόφωνη απόφασή της, αποσχίστηκε από το ΠΑΣΟΚ, επειδή έχει αντίθετες θέσεις ως προς την εφαρμοζόμενη πολιτική της λιτότητας και του Μνημονίου. Με τις υγείες σας εκεί στο ΠΑΣΟΚ της Αννούλας του χαμού του Μπένι και του Τζέφρι. Ο χαβαλές τώρα αρχίζει.

Τώρα τα σχολεία δεν έχουν ούτε λεφτά για φωτοτυπίες,γιατί τα χρήματα που τους είχε δώσει το κράτος πέρσι τα έκαναν ΠΕΡΙΤΤΕΣ φωτοτυπίες,νέα θράνια κ.τ.λ. ,νέα laptop και το συμφέρον τους.Είπαμε να νοιάζεστε για τα σχολεία αλλά και λίγη οικονομία δεν βλάπτει.

Ευτυχώς που στα σχολεία της πόλης μας, κάποιοι μερίμνησαν και φύτεψαν λουλούδια. Τουλάχιστον να έχουν μια ευχάριστη εικόνα τα παιδιά τις πρώτες μέρες. Γιατί και οι δάσκαλοι αλλά και οι γονείς τους δεν μπορούν να είναι χαρούμενοι, με τόσες περικοπές μισθών. Κι αυτά σε λίγο θα ζορίζονται να διαβάσουν χωρίς βιβλία. Αλλά ο Τζέφρυ έχει κι άλλον άσσο στο μανίκι. Μετά θα μας πει πως η δημόσια εκπαίδευση κατάσχεται από την τρόικα και έρχονται δίδακτρα στα δημοτικά. Περιμένετε και θα δείτε.