Νέα συνάντηση Παρασκευόπουλου με Γορτύνιους που ζουν στην Αθήνα

Νέα συνάντηση Παρασκευόπουλου με Γορτύνιους που ζουν στην Αθήνα

Οκτώβριος 01, 2010 - 11:24

Για περισσότερες από τρεις ώρες, εκπρόσωποι 50 συλλόγων Γορτύνιων, που ζουν στην Αθήνα, ύστερα από πρόσκληση του υποψήφιου δήμαρχου του δήμου Γορτυνίας Παρασκευά Παρασκευόπουλου, σε μια πρωτόγνωρη διαδικασία και σε κλίμα ενότητας και ενθουσιασμού, συζήτησαν και αντάλλαξαν απόψεις, για τη Γορτυνία της νέας εποχής.

Στη συζήτηση, κοινή ήταν η πεποίθηση, ότι οι εκλογές στις 7 Νοεμβρίου 2010, είναι ιδιαίτερα καθοριστικές, ειδικά για τη Γορτυνία, μια μοναδική ευκαιρία να κάνει ο τόπος μια νέα αρχή, αφού, με τον Καλλικράτη, ο ενιαίος δήμος της Γορτυνίας, στην ουσία θα είναι το αυτοδιοικητικό σύνολο που με πολλές αρμοδιότητες και δυνατότητες, στην ουσία, θα οργανώσει την τοπική διακυβέρνηση του τόπου.

Ο υποψήφιος δήμαρχος δήμου Γορτυνίας Παρασκευάς Παρασκευόπουλος, τόνισε ότι μέσα από το νέο δήμο δίνεται η δυνατότητα ολόκληρη η Γορτυνία να χτίσει μια ενιαία ταυτότητα και προσωπικότητα, να διαμορφώσει έναν ενιαίο κοινωνικό, πολιτιστικό, οικονομικό και αναπτυξιακό ιστό. Πάνω σε αυτή τη βάση, είπε, θα σχεδιάσουμε, τη Γορτυνία του μέλλοντος, τη Γορτυνία της κοινωνικής και οικονομικής ανάπτυξης θα αντιστρέψουμε τα πράγματα θα βάλουμε φρένο στην ερημοποίηση. Το στοίχημά μας, τόνισε, είναι δημιουργία θέσεων εργασίας και η
επανεγκατάσταση πατριωτών μόνιμα στην περιοχή.

Η συνεργασία με τους συλλόγους δεν είναι μόνο στις αρχές της φιλοσοφίας μου αλλά είναι και εντελώς απαραίτητη. Δεν αντιλαμβάνομαι τους συλλόγους ως επαίτες ενισχύσεων από το δήμο, αλλά, θεωρώ ότι οι σύλλογοι θα είναι οι βασικοί συνεργάτες για συνέργιες. Οι σύλλογοι όχι μόνο της Αθήνας, αλλά, ανά τον κόσμο, των Γορτύνιων, είναι ο μεγάλος ιστός και το δίκτυο της οικουμενικής Γορτυνίας, της Γορτυνίας των 100.000 πατριωτών. Θα απαιτήσουμε, άμεσα, χωρίς περιστροφές και χάσιμο άλλου χρόνου, να γίνει επιτέλους, ο δρόμος Ολυμπίας –
Βυτίνας – κλειδί για την ανάπτυξη όχι μόνο της Γορτυνίας αλλά ολόκληρης της ορεινής Πελοποννήσου. Οι σύλλογοι θα είναι στρατηγικοί συνεργάτες του δήμου και στο πλαίσιο αυτό, κάθε χρόνο, θα πραγματοποιείται το μόνιμο forum, των συλλόγων. Ένα forum, που θα συνδυάζει συνέργιες, θα στηρίζει, αλλά, συγχρόνως θα ελέγχει την υλοποίηση των όσων αποφασίζονται.

Θα συνεργασθούμε μαζί με τους συλλόγους, τόνισε ακόμη ο κ. Παρασκευόπουλος, για τον από κοινού σχεδιασμό ενός μεγάλου ετήσιου πανγορτυνιακού πολιτιστικού οικολογικού φεστιβάλ όπου χιλιάδες άνθρωποι θα επισκέπτονται, θα γνωρίζουν και θα συμμετέχουν σε ένα πανόραμα εκδηλώσεων, πολιτιστικών και οικολογικών δράσεων.

Ακόμη, ο υποψήφιος δήμαρχος δήμου Γορτυνίας, τόνισε, ότι, για την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου, αλλά και στοιχείο της νέας ταυτότητας της Γορτυνίας, θα αποτελέσει ο πολιτιστικός χάρτης της Γορτυνίας, με τις - πάνω από 1000 –πηγές, τις θολωτές βρύσες και τους δεκάδες νερόμυλους. Όλος αυτός ο τεράστιος πλούτος, είπε χαρακτηριστικά, θα αναδειχθεί με τη συνδρομή της ομογένειας και τη καθιέρωση του θεσμού της υιοθεσίας.

Σήμερα, Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010, το βράδυ πραγματοποιείται μεγάλη σύσκεψη του συνδυασμού ΓΟΡΤΥΝΙΑ – νέα εποχή, στην Τρίπολη, ενώ, το διήμερο Σάββατο 2 και Κυριακή 3 Οκτωβρίου, ο υποψήφιος δήμαρχος δήμου Γορτυνίας και στελέχη του συνδυασμού, θα επισκεφθούν δεκάδες χωριά της περιοχής, ανάμεσά τους τα: Καμενίτσα, Βυτίνα, Τρόπαια, Καλλιάνι, Μοναστηράκι, Βιδιάκι, Σέρβου, Παλούμπα, Λουτρά, Δημητσάνα κ.α.