Νέα προοπτική ανάπτυξης για τα Λαγκάδια η ανακατασκευή του γεφυριού

Νέα προοπτική ανάπτυξης για τα Λαγκάδια η ανακατασκευή του γεφυριού

Απρίλιος 19, 2016 - 10:33
0 σχόλια

Εισερχόμενοι στο χωριό των Λαγκαδίων οπωσδήποτε θα έχετε παρατηρήσει ένα τσιμεντένιο γεφυράκι το οποίο, σύμφωνα με καταγγελίες κατοίκων, χρήζει άμεσης επιδιόρθωσης και ανακατασκευής, καθώς είναι επικίνδυνο για τα διερχόμενα αυτοκίνητα, αλλά και για τα μεγάλα οχήματα, όπως φορτηγά και λεωφορεία. 

Η αποκατάστασή του έχει ενταχθεί στο ΠΔΕ-ΣΑΕΠ με προϋπολογισμό και πίστωση 700.000 ευρώ. Η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου δίνει ώθηση στο να ξεκινήσουν οι εργασίες καθώς σε λίγο καιρό θα γίνει ο διαγωνισμός του έργου με τις εταιρίες να μπαίνουν σε διαγωνιστική διαδικασία προκειμένου να προκύψει ο ανάδοχος που θα αναλάβει το έργο.

Η θεματική αντιπεριφερειάρχης κυρία Ντίνα Νικολάκου μίλησε για το έργο «Αποκατάσταση στατικότατος λίθινης γέφυρας Λαγκαδίων επί της Ε.Ο. Τρίπολης-Πύργου», αναφέροντας ότι πέραν από τον στατικό έλεγχο το γεφύρι θα αποκτήσει δύο κατευθύνσεις, θα γίνει βελτίωση στην πέτρα, καθώς και δύο τόξα μπετόν θα κατασκευαστούν για τη στατικότητά του.

Το μεγάλο αυτό έργο έχει μπει στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων και γίνεται για την ασφάλεια των διερχόμενων οχημάτων, αλλά και για την ενίσχυση του τουρισμού στην περιοχή. Η ορεινή Αρκαδία είναι ένα στολίδι της Πελοποννήσου, και αυτή η βελτίωση στην πρόσβαση σίγουρα θα ωφελήσει την περιοχή καθώς θα διευκολύνει σημαντικά τα ταξίδια.

Όπως έχει αναφέρει το ArcadiaPortal και σε προηγούμενες δημοσιεύσεις, το έργο ανήκει στα πάγια αιτήματα των κατοίκων της περιοχής, αλλά και ολόκληρης της Αρκαδίας και της Ηλείας, καθώς από τον δρόμο αυτόν διέρχονται και οι οδηγοί που θέλουν να φτάσουν στην Αρχαία Ολυμπία περνώντας μέσα από το καταπράσινο αρκαδικό τοπίο, μέσα από μια μαγευτική διαδρομή.
 


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.