Νέα περιβαλλοντικά εγκλήματα στο Μαίναλο

Νέα περιβαλλοντικά εγκλήματα στο Μαίναλο

Μάρτιος 20, 2017 - 10:11
1 σχόλια

Οι κακές «συνήθειες» δημιουργούν χωματερές

Πολύ μεγάλο πρόβλημα με τα απορρίμματα αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι των χωριών του Φαλάνθου και συγκεκριμένα της Αλωνίσταινας, καθώς όπως αποκάλυψε ο πρόεδρος του χωριού κ. Χρήστος Πετρόπουλος ασυνείδητοι πετούν ανεξέλεγκτα τα απορρίμματά τους κάτω από γέφυρες.

Μία καινούργια χωματερή έχει δημιουργηθεί στην έξοδο του χωριού μέσα στο ελατοδάσος και όπως ανέφερε ο πρόεδρος , παρατηρείται έντονα το φαινόμενο οχήματα να αδειάζουν απορρίμματα κάτω από την γέφυρα. Να αναφέρουμε ότι η περιοχή του Φαλάνθου έχει ήδη υποστεί ένα περιβαλλοντικό «χτύπημα» με την ανεξέλεγκτη χωματερή του Αγίου Βλάση.

Έχει υποπέσει στην αντίληψη του κ. Πετρόπουλου αρκετές φορές οχήματα να σταματούν και να αδειάζουν συνήθως οικιακά απόβλητα στην είσοδο του χωριού. Πάνω στην απόγνωσή του βλέποντας να εκτυλίσσεται μπροστά του ένα συνεχόμενο περιβαλλοντικό έγκλημα, προσπάθησε να αποθαρρύνει τον οδηγό του οχήματος φωτογραφίζοντάς τον προκειμένου να έχει αποδείξεις, αλά αυτό τον έβαλε σε περιπέτειες.

Έπειτα οι ενέργειές του ήταν να ενημερώσει τον δήμο, αλλά όπως ανέφερε δυστυχώς οδηγήθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα όπου και κρατήθηκε οκτώ ώρες.

«Είναι κρίμα εκεί που στα 300 μέτρα έχει αποκατασταθεί μία χωματερή από την περιφέρεια να δημιουργείται μία ακόμα χωματερή με κίνδυνο να προκληθεί πυρκαγιά μέσα στο ελατοδάσος»

Ο δήμαρχος Τρίπολης κ. Παυλής επιβλέποντας έργα στο χωριό, ενημερώθηκε από τον πρόεδρο και ανέφερε ότι ο δήμος δεν μπορεί να κάνει τον χωροφύλακα, αναγνωρίζοντας ότι ξέρει πως  γίνονται αυτές οι πράξεις. Έρχονται και από άλλους δήμους και πετούν τα απορρίμματα, ανέφερε.

Κλείνοντας επεσήμανε ότι χρειάζεται ένας διαρκής αγώνας και μία ενημέρωση των πολιτών προκειμένου να σταματήσουν αυτές οι κακές συνήθειες.

«Σε ελάχιστο χρόνο θα ψηφιστεί ο κανονισμός καθαριότητας όπου θα υποβάλλονται πρόστιμα σε όσους πετούν ανεξέλεγκτα απορρίμματα»

Έφ.Κ

Ειδήσεις: 

Υπάρχει 1 Σχόλιο

Απο φοβερες για διωξεις και μηνησεις παμε καλα. Απο προτασεις για εφαρμοσειμες λυσεις τα κεφαλια στερουνται.Δεν πειραζει φωτογραφιστε τους παραβατες οσοι εχετε οικολογικες ευαισθησιες .......

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.