Νέα οδικά και έργα υποδομών για την Αρκαδία

Νέα οδικά και έργα υποδομών για την Αρκαδία

Ιούνιος 21, 2019 - 08:41
1 σχόλια

Στην τελευταία συνεδρίαση (πρώτη μετά τις εκλογές) του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, την Τετάρτη 19 Ιουνίου, με εισήγησή μου εντάχθηκαν πολλά έργα για την Αρκαδία.

Έργα μικρότερα και έργα μεγαλύτερα, σημαντικά όμως όλα για τις περιοχές που θα γίνουν. Έργα που θα εξυπηρετήσουν κατοίκους και επισκέπτες.

Δύο σημαντικά έργα που εντάχθηκαν με προϋπολογισμό 74.400 έκαστο είναι η προμήθεια και τοποθέτηση αυτόνομης διάταξης πρόσβασης ΑΜΕΑ στην παραλία Τυρού και η προμήθεια και τοποθέτηση αυτόνομης διάταξης πρόσβασης ΑΜΕΑ στην παραλία Πλάκας Λεωνιδίου.

Επίσης εντάχθηκαν οι μελέτες της καθ' ύψος επέκτασης του Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης με προϋπολοτισμό και πίστωση 250 χιλιάδες ευρώ.
Επιπλέον έγινε ένταξη του νέου υποέργου με τίτλο "Έκτακτες συντηρήσεις των εγκαταστάσεων ηλεκτροφωτισμού και φωτεινής σηματοδότησης του οδικού δικτύου ΠΕ Αρκαδίας με προϋπολογισμό και πίστωση 24.800,00 ευρώ.

Ακόμα εντάχθηκαν τα παρακάτω έργα:
- Αποκατάσταση βατότητας επαρχ. οδού Τρίπολη-Νεστάνη-Σάγκα, 200 χιλιάδες ευρώ
-Αποκατάσταση βατότητας επαρχ. οδού Τρίπολη-Αρτεμίσιο-Πικέρνι, 100 χιλιάδες ευρώ
-Κατασκευή τοίχου αντιστήριξης στην επαρχ.οδό Λυσσαρέα-Σαρακίνι, 24.800,00 ευρώ
-Αποκατάσταση βατότητας δρόμου Τρίπολης-Καστρίου προς Δραγούνι-Άνω Δολιανά, 70.000,00 ευρώ
-Αποκατάσταση βατότητας επαρχ.οδού Μουριά-Πουρναριά και δρόμων που συμβάλλουν , 24.400,00 ευρώ
-Αποκατάσταση βατότητας επαρχ.οδού Λεωνίδιο-Πούλιθρα και δρόμων που συμβάλλουν, 24.400,00 ευρώ
-Έκτακτη ανάγκη αποκατάστασης βατότητας λόγω καθιζήσεων από θεομηνία στην επαρχ.οδό Νιοχώρι-Χώρα-Ράχες, 200.000,00

Να ενημερώσω επιπλέον πως δέκα ακόμα αγρότες-κτηνοτρόφοι εντάχθηκαν στο πρόγραμμα της Περιφέρειας για την ηλεκτροδότηση αγροτικών εκμεταλλεύσεων (γεωτρήσεις, ποιμνιοστάσια),ένα πρόγραμμα στο οποίο ο ενδιαφερόμενος επιδοτείται από την Περιφέρεια με το 80% του συνολικής δαπάνης.

Να αναφέρω ακόμα πως στη διάρκεια της συνεδρίασης ενημέρωσα για μία ακόμα φορά (αφού είχα πραγματοποιήσει αυτοψία) τους κατοίκους της Κώμης για τα έργα που θα γίνουν για την αποκατάσταση των ζημιών από την κακοκαιρία.

Βαγγέλης Γιαννακούρας, αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας


Υπάρχει 1 Σχόλιο

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.