Νέα κυβέρνηση με «άρωμα» Αρκαδίας

Νέα κυβέρνηση με «άρωμα» Αρκαδίας

Ιανουάριος 28, 2015 - 18:44
0 σχόλια

Ν. Βούτσης, υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης – Γ. Πανούσης, αναπλ. υπ. Προστασίας του Πολίτη – Ν. Χουντής, αναπλ. υπ. Ευρωπαϊκών Υποθέσεων – Θ. Δρίτσας, αναπλ. υπουργός Ναυτιλίας.

Τέσσερις Αρκάδες στελεχώνουν τη νέα κυβέρνηση, και μάλιστα σε νευραλγικές θέσεις. Και οι τέσσερεις έχουν αξιόλογες πανεπιστημιακές σπουδές, είναι συνομήλικοι και έχουν πρωτοστατήσει στους κοινωνικούς αγώνες.

Ο Ν. Βούτσης, ο νέος υπουργός του «υπερυπουργείου» Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, έλκει την καταγωγή του από την Τεγέα. Γεννήθηκε το 1951 και σπούδασε Πολιτικός Μηχανικός στο ΕΜΠ. Εξελέγη βουλευτής Α’ Αθηνών τον Μάιο του 2012, διετέλεσε Γραμματέας της ΚΟ του κόμματος και είναι μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ. Συμμετείχε στο αντιδικτατορικό φοιτητικό κίνημα ως μέλος των Φοιτητικών Επιτροπών Αγώνα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Επίσης, υπήρξε αντιπρόεδρος του πρώτου μεταδικτατορικού Κεντρικού Συμβουλίου της ΕΦΕΕ, που προέκυψε από το Εθνικό Συμβούλιο του 1975. Από το 1980 έως το 1985 ήταν γραμματέας του ΚΣ της ΕΚΟΝ «Ρήγας Φεραίος», και έως το 1986 ήταν μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ Εσωτερικού και της εννεαμελούς Γραμματείας. Συμμετείχε στο ΚΚΕ Εσωτερικού Ανανεωτική Αριστερά (1987-1991) και στον ΣΥΝ μετά τις εκλογές του 1993.

Ο Γ. Πανούσης, αναπληρωτής υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, γεννήθηκε στην Αθήνα το 1949 και έχει καταγωγή από την Αρκαδία και την Κόρινθο. Όπως ο ίδιος λέει χαρακτηριστικά για την καταγωγή του «οι Κορίνθιοι έχουν μια ευλυγισία στη λειτουργία και έναν τρόπο να τα φέρνουν βόλτα, και οι Αρκάδες είναι πιο λεβέντες, πιο ντόμπροι». Μεγάλωσε στον Κολωνό, στην Αθήνα, όπου συνειδητοποίησε τι σημαίνει φτώχεια και να ζει ο κόσμος στους δρόμους. Φοίτησε στη Λεόντειο Σχολή, και ακολούθως στη Νομική Αθηνών, που όμως δεν ήταν αυτό που επιθυμούσε, καθώς θα προτιμούσε να ασχοληθεί με τη Φιλολογία. Έλαβε δεύτερο πτυχίο στις Πολιτικές Επιστήμες και τελειώνοντας μετέβη στη Γαλλία, όπου σπούδασε Εγκληματολογία, και από όπου επέστρεψε το 1978. Ήταν μέλος του ΚΚΕ Εσωτερικού, και ακολούθως, όπως λέει, βρέθηκε στο ΠαΣοΚ, από όπου αποχώρησε επισήμως το 1988-98, με το σκάνδαλο Κοσκωτά. Προέρχεται από τον χώρο της ΔΗΜΑΡ, ενώ σήμερα το πρωί, λίγο πριν από το πρώτο Υπουργικό Συμβούλιο, έκανε λόγο για συμφιλίωση της Αστυνομίας με τους πολίτες.

Ο κ. Ν. Χουντής, αναπληρωτής υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, γεννήθηκε στα Λαγκάδια το 1953 και σπούδασε Ηλεκτρολόγος – Μηχανικός στο ΕΜΠ και στην Πάντειο Πολιτικές Επιστήμες και Διεθνείς Σπουδές. Οργανώθηκε στην ΚΝΕ και ακολούθως στο ΚΚΕ (μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, 1987). Συμμετείχε στον ΣΥΝ από την ίδρυσή του, ενώ από το 1996 έως το 2000 ήταν Γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΝ και από το 2000 έως το 2004 διετέλεσε υπεύθυνος Ευρωπαϊκής Πολιτικής του ΣΥΝ. Εξελέγη ευρωβουλευτής με τον ΣΥΝ το 2004, και ασχολείται πολύ ενεργά με την ευρωπαϊκή προοπτική της Αριστεράς.

Ο κ. Θ. Δρίτσας, αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας, έχει καταγωγή από την Αρκαδία. Γεννήθηκε το 1947 στον Πειραιά και ήταν έμπορος φαρμάκων, έως την αποχώρησή του από την οικογενειακή επιχείρηση λόγω του ασυμβίβαστου. Πρώτη φορά εξελέγη βουλευτής Α’ Πειραιώς και Νήσων, είναι ιδρυτικό μέλος του ΣΥΡΙΖΑ από το 2004, υπήρξε υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά και είχε διατελέσει δημοτικός σύμβουλος το 2002.


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.