Νέα «χαράτσια» στις αναλήψεις χρημάτων από άλλη τράπεζα

Νέα «χαράτσια» στις αναλήψεις χρημάτων από άλλη τράπεζα

Μάιος 11, 2019 - 13:01
0 σχόλια

Αυξήσεις έως και 100% στις προμήθειες για αναλήψεις μετρητών από ΑΤΜ άλλων τραπεζών ίσως εφαρμοστούν μέσα στο καλοκαίρι για τους κατόχους χρεωστικών καρτών που είναι συνδεδεμένες με λογαριασμούς εγχώριων πιστωτικών ιδρυμάτων. Ο νέος κανονισμός της Visa που θα τεθεί σε εφαρμογή την 1η Ιουλίου μπορεί να αλλάξει άρδην την τρέχουσα τιμολόγηση.

Από τον μεθεπόμενο μήνα θα πρέπει να επιβάλλονται ενιαίες χρεώσεις σε όλους τους τύπους καρτών που φέρουν το σήμα της Visa, ανεξάρτητα από την τράπεζα που τις έχει εκδώσει.

Τραπεζική πηγή, όπως γράφει η aftodioikisi.gr, θεωρεί ότι μέσα στον μήνα θα υπάρξει ειδοποίηση όλων των πελατών για τις νέες χρεώσεις που θα αρχίσουν να εφαρμόζονται κατά πάσα πιθανότητα δύο μήνες μετά τη σχετική ενημέρωση. Δηλαδή, περί τα μέσα Ιουλίου.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, το κόστος ανά ανάληψη θα διαμορφωθεί σε 2,50 – 3 ευρώ ανά συναλλαγή σε ΑΤΜ άλλης τράπεζας και θα είναι ενιαίο για όλες τις κάρτες, ελληνικές και ξένες, που φέρουν το σήμα της Visa. Το ύψος της επιβάρυνσης θα αποφασιστεί από κάθε τράπεζα ξεχωριστά για το δίκτυο των ΑΤΜ της. Η ίδια προμήθεια θα εφαρμόζεται και στις κάρτες Mastercard, καθώς δεν μπορεί να υπάρξει διαφοροποίηση.

Με το νέο καθεστώς, η χρέωση θα καθορίζεται από την τράπεζα στην οποία ανήκει το ΑΤΜ και θα είναι ενιαία για όλους, Ελληνες και αλλοδαπούς. Το πιο πιθανό λοιπόν είναι να εναρμονιστεί με τις προμήθειες που χρεώνονται σήμερα σε κάρτες ξένων τραπεζών, δηλαδή στα επίπεδα των 2,50 – 3 ευρώ ανά συναλλαγή. Αυτό σημαίνει ότι σε ορισμένες περιπτώσεις, οι προμήθειες θα υπερδιπλασιαστούν.


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.