Τατούλης

Νέα εκλογική κίνηση στον Δήμο Γορτυνίας

Νέα εκλογική κίνηση στον Δήμο Γορτυνίας

Απρίλιος 14, 2019 - 21:48
0 σχόλια

Ανεξάρτητο Τοπικό Συμβούλιο Δημητσάνας

ΔΗΜΗΤΣΑΝΑ ΜΑΖΙ - ΕΝΩΝΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Είμαστε στην τελική ευθεία για τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου 2019.
Η αγωνία στα στρατηγεία των παρατάξεων όλης τη χώρας, για τις μεταρρυθμίσεις και τις αλλαγές που έχει επιφέρει ο Ν. 4555/2018, γνωστός ως «Κλεισθένης Ι», είναι έκδηλη σε κάθε συζήτηση. Οι αλλαγές αυτές είναι δεδομένο πως θα διαμορφώσουν μια τάση στην τοπική αυτοδιοίκηση, που τους επηρεάζει άμεσα τόσο σε επίπεδο διοικητικής, επιχειρησιακής και οργανωτικής κουλτούρας, όσο και σε επίπεδο πολιτικής στρατηγικής και συμπεριφοράς από πλευράς των αιρετών οργάνων των ΟΤΑ, τόσο κατά τη περίοδο της προεκλογικής περιόδου όσο και μετεκλογικά.

Ένα από τα σημαντικότερα βήματα που έκανε ο «Κλεισθένης Ι» είναι η επαναφορά του θεσμού των Κοινοτήτων, πάντα βέβαια στο πλαίσιο λειτουργίας του ενιαίου διευρυμένου Δήμου, με δικό της προϋπολογισμό. Η εκλογή του κοινοτικού συμβουλίου γίνεται ανεξάρτητα από την εκλογή του ψηφοδελτίου του δημάρχου, δηλαδή θα υπάρχει ξεχωριστή κάλπη για τους υποψήφιους συνδυασμούς της κοινότητας. 
Στη προηγούμενη αυτοδιοικητική περίοδο, ο διχασμός και η κάθοδος παραταξιακών ψηφοδελτίων αποδείχθηκε ότι ευθύνεται για το μαρασμό της Δημητσάνας. Η αδυναμία των αυτοδιοικητικών αρχόντων να επιλύσουν τα μικρά, καθημερινά και αυτονόητα προβλήματα στο χωριό, αλλά και τα μεγαλύτερα, τα σπουδαία, τα αναπτυξιακά -γιατί απλώς δεν επέλεξαν να συνεργαστούν την επόμενη μέρα της εκλογής τους, με τη ξεπερασμένη από την εποχή και την ωμή πραγματικότητα για τη Γορτυνία, δικαιολογία, ότι δεν προέρχονταν από την ίδια παράταξη, οδήγησε τη μετατροπή του τοπικού συμβουλίου σε διακοσμητικό όργανο και τη Δημητσάνα να είναι ουραγός σε ανάπτυξη και πρόοδο.

Δεν θέλουμε να χάσουμε κι άλλο χρόνο! Δεν θέλουμε να χάσουμε την ευκαιρία του νέου νόμου!

Η πρωτοβουλία μας απευθύνεται σε όλες τις παρατάξεις και σε όλους τους υποψήφιους Δημάρχους της Γορτυνίας και επιθυμεί να σεβαστούν την ανεξαρτησία της και τον ενωτικό χαρακτήρα.

Με σκοπό να σταματήσει ο διχασμός, για να μπορέσουμε να αγωνιστούμε όλοι μαζί για τον τόπο που αγαπάμε, για να μπορέσουμε να συσπειρώσουμε όλες τις ανένταχτες αλλά ενεργές δυνάμεις, που θέλουν να προσφέρουν όλα αυτά τα χρόνια, αλλά όχι να «χαρακτηριστούν» του ενός ή του άλλου ή να δημιουργήσουν αντιπάθειες και αντιπαλότητες, χωρίς εγκλωβισμούς σε ιδεολογικές προσεγγίσεις και κομματικούς συναισθηματισμούς, για να αξιοποιηθούν με διάλογο και διαβούλευση όλες οι προτάσεις για τη Δημητσάνα, για να συν διαμορφώσουμε και να καταλήξουμε σε ένα κοινό πλαίσιο αρχών σύγχρονο, με προγραμματικούς στόχους για την επόμενη θητεία, κάνουμε ανοιχτή πρόσκληση σε όλους εσάς που βρίσκουν ένα κοινό πεδίο δράσης να έρθουν μαζί μας για μια νέα αρχή. Να συγκροτήσουμε ένα ενιαίο, ένα κοινό, ανεξάρτητο, ακηδεμόνευτο ψηφοδέλτιο! Οι εκλογές στις μικρές κοινωνίες δεν μπορεί να είναι μάχη, δεν είναι πόλεμος!!!!

Είναι δημοκρατία, είναι γιορτή. 
Δεν θα μετρήσουμε λοιπόν παρουσίες εμείς σε αυτή τη προσπάθεια, 
θα πάμε όλοι μαζί από τώρα και κυρίως μετά τις εκλογές. 
Για να κάνουμε τα βήματα που μας στέρησαν, προς τα εμπρός, 
για μια σπουδαία αλλαγή στη νοοτροπία μας, για μια Δημητσάνα ενωμένη. 
Με σεβασμό στους κανόνες και το ήθος της παράταξη, με αλληλεγγύη και ευθύνη προς το εγχείρημα αυτό.

Τη πρωτοβουλία της ανεξάρτητης κίνησης συνυπογράφουμε αρχικά:
Δημήτρης Τσέκας
Γιώργος Καρβελάς
Λευτέρης Σταθόπουλος


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.