Νέα δωρεά στο Πολεμικό Μουσείο Τρίπολης

Νέα δωρεά στο Πολεμικό Μουσείο Τρίπολης

Νοέμβριος 06, 2019 - 12:40
3 σχόλια

Ευχαριστούμε θερμά τον κύριο Νικόλαο Φίλη, συνταξιούχο δάσκαλο, διευθυντή του 9ου Δημοτικού Σχολείου Τρίπολης, για τη δωρεά στο Πολεμικό Μουσείο/Παράρτημα Τρίπολης, του βιβλίου του με τίτλο «Τα περί τη Χριστίνα Αναγνωστοπούλου τη Νεμνιτσιώτισα και όχι μόνο», όπου καταγράφει τη συγκινητική ιστορία της αρχοντοπούλας, που είχε την ατυχία να συλληφθεί αιχμάλωτη από τις ορδές του Ιμπραήμ και δια της βίας να υποδυθεί το ρόλο της ακούσιας συζύγου τουρκοαιγύπτιου αξιωματούχου, μέχρι που απελευθερώθηκε ύστερα από επίπονες και συντονισμένες προσπάθειες των επιφανών οικείων της.

Στο βιβλίο εικονίζονται αυθεντικά έγγραφα και άλλα στοιχεία της εποχής, που με επίμονη προσπάθεια, μεθοδικότητα και μεράκι συγκέντρωσε ο συγγραφέας.

Πολεμικό Μουσείο Παράρτημα Τρίπολης

 


3 Σχόλια

Το ευχάριστο είναι ότι αρκετοί έχουν λύσει όλα τα προβλήματα της καθημερινότητας και έχουν χρόνο να καταναλώσουν με τους νύν και τους τέως, μην κόβετε συνεχίστε με φόρα, αρχίστε την ανοικοδόμηση εκ βάθρων για να μπαίνουν τα πράγματα στη θέση τους

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.